Måndag

Var mycket trött i morse då jag hade feber i natt och sov inte så bra. Men mådde för övrigt mycket bättre idag än vad jag gjorde igår, så tur det ;)

Var på föreläsning för företagsekonmi idag mellan 13.25 - 17.00. Var riktigt trött när jag kom hem, mycket på grund av min förkylning. Åkte hem och åt en god middag och sedan åkte jag och mamma till stallet. Hon hjälpte mig med att fixa i stallet och sedan följde hon med ut på den vanliga skrittrundan runt anläggningen. Hon var lugn och snäll idag, lilla Hera och det var riktigt mysigt och fridfullt att vara i stallet på kvällen.. (:

Blir till att lägga sig tidigt ikväll då jag börjar 8.15 i morgon bitti...

Ha det toppen!

 

Elin


Mysig söndag

Sov länge idag då jag kom hem ganska sent igår. Var inte så himla smart av mig att gå ut igår, då jag hade jätteont i halsen och nu känner jag mig inte precis bättre... Var i stallet vid två och mockade och fixade allt och kikade lite på dressyrtävlingarna som var på Lurbo idag (som ligger precis bredvid vårt stall). Valde att vänta med att rida Hera, då jag inte visste hur hon skulle reagera på att det var så mycket rörelse runt om idag.

Så jag åkte hem och tittade på finnkampen och sedan givetvis EM-finalen i hästhoppning! Gud va fint Rolf-Göran red! Kul att han klättrade så i resultatlistan, till en 7 plats!

Efter en jättegod middag, som bland annat bestod av grillat kött och kantareller, så åkte jag, mamma och pappa till stallet och så följde de med ut och promenerade med Hera som skötte sig finfint! Gick på Stabbymalmsvägen idag med. Hon var dock väldigt varm i höger fram och svullen, men det gick ner ganska ordentligt efter att vi gått vår promenad. Väldigt mysigt var det att få sällskap!

Nu ska jag nog ta och lägga mig, imorgon är det upprop på Företagsekonomin, fast inte förns vid ett.. ;)

 

Sov gott!

Elin


Sista helgen innan plugg

Idag var mamma med mig till stallet och hjälpte mig, sånt gillas. Hon följde med på min och Heras promenad också, gick bort förbi Anna-Karins stall. Hon uppförde sig ganska bra idag lilla Hera :) Hoppade till för lite småsaker och så, men annars blev det en lugn ridtur.

Var noga med att tvätta hennes ben efter ridturen för att hålla hennes sår rent och torkade det efteråt. Hade intaget också så mamma och jag hjälptes åt att ta in hästarna.

Nu är det som "vanligt" utgång som gäller med mina kära vänner. Blir V-dala nation ikväll tror jag. Men först förfest hon bästaste Anna!

Ha en underbar kväll!!

Elin


Hera får ha sitt nya fleecetäcke inatt


Fullspäckad vecka

Den här veckan har jag verkligen haft fullt upp, men endast med roliga saker... ;)

Igår så skrittade jag ut med Hera, som höll sig jättelugn och fin! Så skööönt! Pysslade givetvis med det vanliga också. Sedan skyndade jag mig hem och duschade och bytte om. Sedan åkte jag ner till stan där jag träffade David och Per. Tillsammans gick vi på Reccemiddag på Norrlands. Vi hade grymt roligt och trevligt tillsammans, åt och drack gratis ;)

Idag så åkte jag till stallet vid tolv. Hera blev skodd idag. Hon var lite otålig idag och irriterad av flugor när han skodde, men höll sig lugn om jag höll flugorna borta... Sedan lät jag henne äta lunch ute medan jag fixade med det vanliga i stallet och sedan skrittade vi ut. Hon skötte sig jättebra tills på tillbakavägen, då vi mötte de som skulle ta in hästarna. Precis samtidigt så började det regna och alla hästarna i hagarna började bralla och busa för att de ville in vilket gjorde att Hera också började bralla och sparka bakut. Men som tur var så kunde Tilde hjälpa mig och ledde in Hera den sista biten och då höll hon sig lugn.

Ikväll blir en lugn hemmakväll för mig, vilket jag känner att jag verkligen behöver. Även om jag måste erkänna att det känns lite konstigt att inte vara ute på en fredagkväll ;) Jag hade även lovat mamma och pappa att vara deras chaufförer då mamma skulle på 50 -års fest och pappa på spelning, så jag kör lite bil ikväll också innan jag bäddar ner mig i sängen och myser med en film.  

puss och kram

Elin

Piggelin

Idag när jag kom till stallet så ösregnade det ute och hästarna hade inte fått täcken på sig på morgonen så Hera stog och huttrade i sin lilla hage. Jag tog in henne på en gång och lät henne stå inne och torka medan jag mockade och fixade med det vanliga.

Sedan så taktade jag och Hera ut. Hon bråkade lite idag med, tyvärr. Tycker att det är så himla jobbigt när hon gör det, då jag inte vågar bråka så mycket med henne tillbaka, då hon absolut inte får göra illa sig... Risken att hon gör det är ju extra stor nu. Men sedan fick jag skritta lite i ridskolans ridhus, då Alex tipsade om det, eftersom deras ridhusbotten (som de ska byta ut) har blivit stenhård, vilket passade perfekt för mig och Hera. Det var lite roligt för henne också att gå någon annanstans än vår vanliga runda.

Nu har jag nyligen kommit hem från en trevlig dan på stan med Annika och Linnea! Efter shoppingen så gick jag och Linnea och fikade tillsammans. Så himla mysigt! Linnea flyttar på fredag och jag insåg nu att jag kommer sakna henne enormt mycket! :(

Ikväll så blir det utgång med tjejerna på Snerikes tror jag. Hoppas att det blir kul :) Brukar sluta galet med det gänget....(;

Ha en toppenkväll!!

Elin

Hera börjar bli väldigt piggelin nu...


Ny vecka

 Igår så var jag i stallet vid lunch och fodrade alla hästar. Sedan pysslade jag med det vanliga och skrittade ut med Hera som har börjat bli riktigt rastlös. Det börjar tyvärr märkas när jag är ute och skrittar henne, då hon hoppar till för småsaker som hon inte annars bryr sig ett dugg om... Det känns väldigt tråkigt, hade hoppats på att hon skulle hålla sig lugn tills vi skulle börja trava. Men nu uttökar vi skritten i alla fall, med fem minuter i veckan. Så den här veckan är vi alltså uppe i 25 minuter och nästa vecka 30 osv...

På eftermiddagen så var jag i stallet igen, då det var stallmöte. Mitt första sådana. Var tevligt med lite fika och vi kom överens om att jag skulle hålla i maskeradhoppningen som vi ska ha när vi firar att Hillton fyller 20 år den 10/10. :) Så då får ni komma och kika!

Idag pysslade jag med det vanliga i stallet. Hade intaget så var där på eftermiddagen. Hera hade ett litet sår på h. fram och jag tyckte att hon var lite tjock i v. fram också... Hur lyckas hon när hon går i sjukhage? Åja, hon ömmade inte i alla fall. Om lite mindre än en månad så är det återbesök igen, vilket jag lääängtar så till. Hoppas att det går bra bara, så lätt att man får upp förhoppningarna allt för mycket.


Jag och Hera innan Arnoldträning i våras... Saknar att träna något enormt!

Helgen

Jag har varit värdelös med att uppdatera bloggen under helgen. Så tänkte nu skriva lite om vad som har hänt de senast dagarna.

Fredag
Hera och jag fick sällskap av både Josefin, Aconto och Catharina med Vodka :) Det var jättetrevligt och Hera skötte sig jättebra. På kvällen så var jag på födelsedagsfest hos Linnea och Annika som snart fyller 21 (: STORT GRATTIS till dem! Det var jättetrevligt där. Sedan drog vi ut tillsammans till BJ (där jag och Anna kom in gratis! ) och där hade vi gryymt kul! En otroligt rolig kväll!!

Lördag
Jag var givetvis trött, eftersom att jag kom hem vid femtiden på morgonen. Så jag var i stallet läänge, eftersom jag var så seg. Skrittade Hera runt anläggningen och hon var lika snäll och fin som vanligt. 

På kvällen så cyklade jag till min kompis Per. Vi blev ungefär tio personer där och hade jättekul. Slutade dock med att vi cyklade in till stan, där vi drog runt på lite olika ställen och hade riktigt trevligt.

Söndag
Jag sov väldigt länge idag så kände mig väldigt utvilad när jag vaknade. Åkte till stallet på e.m. då jag hade intaget idag. Pysslade givetvis med det vanliga och skrittade sedan ut med en mycket pigg och glad Hera, som tydligen har kommit på idag att hon kan göra jämnfotahopp. Haha, hon tog bara något skutt upp i luften som av glädje, sedan var hon lugn och gick som vanligt igen.. Haha, knäppis.

Idag stängde de av fläktarna i stallet som har väsnats utanför Heras box i tre veckor. Så otroligt skönt! 


Nu kan Hera sova gott inatt, utan väsnande fläktar 

Dagen efter

Jag kom hem sent igår efter en riktigt rolig kväll med Anna på BJ. Det gjorde att jag var ganska trött idag och tog därför lite längre tid på mig att göra de vanliga stallsysslorna i stallet än vad det vanligtvis tar. Men det är väldigt mysigt att vara i stallet och bara ta det lugn med allt när man är lite trött.

Hera var jättesnäll och lugn att skritta ut med idag, som hon alltid är. Kanske lite extra lugn, med tanke på att det var så varmt ute idag.

När jag kom hem så tog jag det bara lugnt, eftersom att jag fortfarande var trött... Haha, men nu känner jag mig utvilad i alla fall! Nu är istället frågan, hur ska jag kunna somna?

Ha det bra!

Elin


Underbar dag!

Började dagen med att äta en god frukost, hembakat bröd och Kellogs red berries. Sedan lade jag mig i solen och latade mig ett tag. Sedan åkte jag till stallet, mockade och fixade med de vanliga stallsysslorna. Skrittade ut med Hera och träffade Hannah och Alex, som jag tränar för :) Kul att träffa dem igen och höra lite hur det var med dem!

Sedan åkte jag hem och duschade och tog det ännu mer lugnt... Nu väntar utgång med mina kära vänner! :)

Haha, såg den här reklamen på teve idag, är det bara jag som tycker att den är så himla rolig? Har en känsla av att man måste vara "hästnörd" om man ska uppskatta den... ;)


'

Ha en toppenkväll!

Elin

Regndag

Usch, vad det har regnat ute idag, jag blir tokig på det! Hera och jag blev dyngsura efter vår dagliga 20 minuters skritt. Idag kom Stina, min kompis och hälsade på i stallet, det var mycket kul att få träffa henne igen! :) Pysslade såklart med det vanliga i stallet också´.

Min kära pappa fyller år idag - Grattis pappa! Så jag var uppe klockan sju och sjöng för honom och åt tårta, mysigt.  Så nu är jag riktigt trött eftersom jag har vänt på dygnet så. Nu ska jag ligga och mysa och kolla på film i sängen... :)

Puss och kram

Elin


Hera har det bra inne i sin box, i det här ovädret.

Hjälp!

                                                              


                          
Lyckades göra en animerad bild :) Men kan någon förklara hur man lägger in annonser på sidan av bloggen? (:

Lite saker till salu

Till salu


Mark Todd regntäcke strl. 145, tunt foder. Helt och rent. Sparsamt använt.  Pris: 500 kr




Vi ska även sälja två sadlar som inte passar på Hera.

Klicka för att se nästa bild
Kieffer Champion dressyrsadel, svart 17 tum, normal bom, omvärmningsbar.

Djup och mycket bekväm sits. Fint skick, välvårdad.

Pris 5000 kr.



Klicka för att se nästa bild

Kieffer Aachen AT, allroundsadel mot hopp i mycket bra skick. Inköpt ny 2005, endast använd tre år, pedantskött.

17 tum, normal bom, som är omvärmbar. Mycket bekväm sits. Svart.

Nyprisvärde idag ca. 14000 kr.

Pris 6000 kr.





Ny vecka

Igår så skrittade jag och Hera ut tillsammans med Ann och Trixie, som också står på Hillton. Var trevligt att få sällskap, som vanligt :)  Jag hade intag också så tog in de hästarna som är i vårt "intagslag" och så tvättade jag ett täcke som vi ska sälja, då Hera har växt ur det.

Idag så skrittade vi ut i duggregn och vi var ensamma så det blev runt anläggningen. Sedan så blev Hera duschad och friserad, så hon blev så fin så :) När jag kom hem så bakade jag två limpor som var mycket goda! Tänkte nämligen att vi skulle ha gott hembakat bröd imorgon på min pappas födelsedag!

Ha en bra dag!

Elin

Återhämtning

Kom hem sent igår, så var ganska trött idag med. Åkte till stallet vid ett-tiden och tog det lugnt. Tycker inte att det finns ett bättre ställe än stallet att återhämta sig från gårdagen på. Det är så mysigt att pyssla om Hera ordentligt, träffa trevliga människor i stallet och sedan ta en lugn skritt-tur.

Träffade Josefin idag med, hon som har Aconto, Heras boxgranne. Aconto hade gjort illa sig lite i sin box under natten och var då lite svullen och halt i trav. Så hon följde med mig och Hera ut på en skrittpromenad idag med. Jättetrevligt :-)

Imorgon ska jag ta hand om Aconto åt Josefin, då hon ska bort. Jag har intaget imorgon också, så blir nog i stallet ganska länge... :-)

Nu är det myskväll som står på schemat.

Ha det bra!

Elin


Imorgon tar jag hand om Aconto, hoppas att han inte är svullen då längre.


Fredag!

Sov ganska länge idag med.. Har vänt på dygnet, inte bra Elin! Åkte till stallet och lunchfodrade och pysslade sedan med det vanliga. Tog in en mycket piggelin häst sedan. Det var som om all överskottsenergi som jag inte sett till på ett bra tag kom fram idag :P Men hon håller sig ändå på mattan rätt bra, hoppar bara till för småsaker när man är ute, men säger man till henne att skärpa sig så lyssnar hon, alltid något ;)

Nu har jag kommit hem och ska snart duscha. Ikväll är det födelsedagsfest som gäller hemma hos mina kompisar Elin och Malin. Elin är det som är födelsedagsbarnet, 22 blir hon idag :) Grattis Elin!

Ha det underbart!

puss och kram

Elin


Vackert väder fick vi idag också ;-)

Skön dag

Sov väldigt länge idag, då det blev en ganska lång kväll ute igår. Men roligt hade vi ;)

När jag kom till stallet så träffade jag Josefin och hon föreslog att vi skulle skritta ut tillsammans, vilket jag tyckte var en jättebra idé! Så trevligt att få lite sällskap på skrittrundan, både för mig och Hera. Hera skötte sig jättebra, som vanligt.

Efteråt var jag klar i stallet ganska länge och pysslade och kelade med Hera, som verkligen är extremt kelig just nu. Hon behöver mycket uppmärksamhet, vilket jag försöker ge henne så mcyket jag bara kan. Åh, jag blir på så himla bra humör när jag är i stallet och pysslar om min fina Hera! Hon gör mig verkligen glad.

Sen när jag kom hem så tog jag det bara lugnt resten av kvällen. En riktig återhämtningsdag.

Ha det toppen!

Elin



Ingen får mig att bli så glad som du


Morgonfodring

Var i stallet i morse och utfodrade samt släppte ut alla hästar. Mockade och gjorde det vanliga, sedan skrittade jag ut med Hera som var lugn och snäll.

Sedan åkte jag hem och åt lunch för att sedan bege mig till stan, där jag gick till Norrlands nation och skrev in mig :-) Sedan träffade jag Anna och vi gick och shoppade lite. Sedan träffade vi Akis också och hade det så trevligt!  Ikväll blir det alltså utgång, trots att jag är mycket trött efter att ha varit uppe så tidigt och så sov jag inte så mycket i natt... Blir nog någon nation ikväll alltså! Ska bli grymt!

Ha det braa!!

Elin


Suget efter att få hoppa min fina nu, är stort

Mysdag

Idag har jag tagit det lugnt. Var i stallet vid två och då ösregnade det ute, så jag tog in Hera och lät henne torka medan jag mockade och fixade det vanliga. Sedan skrittade jag ut henne i duggregnet och det var ganksa mysigt faktiskt.

Efter det så skyndade jag mig hem och duschade och bytte om och tog sedan bussen in till stan där jag träffade Anna. Vi shoppade och tog en fika tillsammans, jättemysigt.

Imorgon så ska vi till nationerna och skriva in oss, Norrlands tror jag att det blir :-) Så blir kanske utgång i morgon också!

Nu ska jag fortsätta mysa lite framnför teven.

Ha det toppen!

Puss

Elin


Lugn dag

Sov verkligen ut i morse och det var verkligen skönt! Vid lunch så åkte jag till stallet och mockade Heras hage, fyllde på vatten och allt det vanliga.. Sedan skrittade jag ut med henne och hon var lika lugn och snäll som vanligt :-) Tog in hästarna  också, då det var jag som hade intaget.

När jag kom hem så putsade jag våra tre dressyrsadlar som vi har hemma och fotade dem, för att vi ska lägga ut dem på annons! Kan länka till annonserna sedan när de är inlagda.

Nu ska jag sätta mig och läsa.

Ha det bra!

Elin



Bilder från Kråkhoppet

Var i stallet på morgonen och släppte ut hästarna. Red även Hera och fixade med det vanliga. Hera var ungefär lika lugn som det var varmt, det vill säga; väldigt lugn.

Sedan åkte jag, mamma och Sigrid till Tierp för att titta på de nationella tävlingarna där! Var jättekul att se på lite bra ridning och hästar och människor man känner :-)

Blev lite bilder från dagen också:



Jag och Sigrid


Arnold Assarsson och Cautious Kil






Stina Lillje




Caroline Kamensky


Arnold kom 4:a i 150, fyra fel


Stina Lillje kom på en tredje plats, fyra fel


Caroline Kamensky vann 150, med den enda felfria rundan påTiesto





Värmebölja

Riktigt varmt ute idag och Hera och jag blev trötta av den lilla skrittrundan... Mamma var med i stallet idag och följde då med på den lilla skritt-turen och hjälpte mig i stallet med det vanliga. Efter skrittrundan spolade jag av Hera lite, för att hon var så varm och svettig och så lindade jag benen, då det ändå är jag som har morognfodringeni morgon så jag kan ta av dem. Blir en lugn kväll idag, lite mys med tjejerna kanske ;)

Hörs!

Elin


Viktigt att smörja Heras mule varje dag nu i hettan...

Jag kom in!

Jag är så himla glad nu, för jag har fått reda på att jag kom in på Hästens rörelseapparat - struktur och funktion på SLU i höst! Det är en kurs som jag verkligen ser fram emot att gå.

Mål i kursen:
Efter fullgjord kurs skall studenten kunna:
- redogöra för rörelseapparatens byggnad och funktion hos häst särskilt avseende skelett, leder, muskler och hovar
- identifiera de viktigaste strukturerna i hästens extremiteter genom palpation
- beskriva hästens huvudgångarter
- förstå och redogöra för biomekanikens grunder och fysisk aktivitet påverkar rörelseapparaten och dess hållbarhet
- grunderna för samspelet mellan den yttre miljön och rörelseapparaten relaterat till prestation, hållbarhet och skadeuppkomst
- kritiskt granska vetenskapliga artiklar inom området och göra en fördjupad skriftlig sammanfattning


I höst blir det alltså en "hästkurs" på SLU och Företagekonomi

Regndag

Idag var jag i stallet efter lunch igen och mockade och fixade det vanliga åt Hera. Sedan tog jag in henne och borstade henne och släppte sedan in henne i boxen då det spöregnade ute och hon kommer inte undan när hon står stilla i sin lilla sjukhage.

Sedan åkte jag till Anna- Karin åch mockade en box sedan gick vi och hämtade in Cohiba och Miranda ur hagen. Sedan fick jag prova att rida Miranda idag, så jag har nu provat alla tre av Anna-Karins hästar :-)

Vi red ut lite och sedan på banan och hon kändes lite trött, men det är inhte så konstigt då hon varit på två dagars träningsläger. Så jag gjorde inget direkt ansträngande med henne utan lät henne mest arbeta i en lägre form och stretchade ut henne.

Efter det åkte jag tillbaka till Hillton och tog Hera i grimma och gick på vår dagliga promenad. Lugn i början med brallade lite på tillbakavägen, busungen...

Nu har jag suttit och ätit hemgjord pizza med mamma och tittat på FEI hoppningen från Dublin. Hade inte gått bra för Sverige, men vi åkte i alla fall inte ut, vilket var skönt!

Ha en bra kväll

Elin


Väldigt pigg Hera idag

Sorry

Ledsen för att jag inte skrev igår. Här kommer en liten rapport i alla fall.

Onsdag

Var i stallet och pysslade med Hera på morgonen då jag hade morgonfodringen. Var varmt ute vilket gör att Hera blir lite trött och seg. Men ganska skönt att ha en så lugn häst ;-) När jag kom hem så somnade jag på en gång för att jag var så trött. Sedan var det utgång med några vänner på kvällen! Blev bland annat Salt, Terassen och Orange. Riktigt rolig kväll som blev ganska lång.
'
Torsdag
Idag var jag alltså ganska trött när jag vaknade så slappade lite framför teven på förmiddagen. Efter lunch så åkte jag till stallet och mockade och fixade allt det vanliga, sedan skrittade jag och Hera ut tillsammas med Josefin och Aconto :-) Blev lite längre än 20 minuter idag, men det gjorde inte så mycket, de gick så himla långsamt så ungefär samma sträcka som hon brukar gå i vanliga fall. Hera var så snäll så, fast Aconto blev rädd för ett par hästar, utrustade med flugtäcken och flughuvor, så höll hon sig lugn som en filbunke.

Sedan åkte jag till Anna- Karins stall och mockade Cohibas box. Idag fick jag alltså prova på henne för första gången! Hon är sju år gammal (tror jag) och är en jättetrevlig liten häst! Provade att hoppa ett litet hinder som stod på hoppbanan idag och det gick jättebra. Hon har lite lätt för att bli framtung så man fick jobba med att få upp henne i formen lite, men jag tyckte att hon gick jättefint! Hon är ganska känslig i munnen vilket jag tycker om :-)


Cohiba

 


Haggrannen

Ha det bra!

Elin

Morgonfodring och Photoshoot

Var i stallet innan sju som vanligt, då jag hade morgonfodringen. Släppte ut alla hästar och fixade sedan med Hera som verkade lite trött idag med. Inte så konstigt då vi har en stor fläkt som går dygnet runt nu efter vår översvämning i stallet...
Sedan åkte jag och mamma tillbaka till stallet och lunchfodrade hästarna. Efter det så åkte jag till min kompis Stina för att se hennes nya lilla häst, Pax! Jättesöt Anglo arab (men ser inte ut som en arab) som är 2 år gammal! Tog lite bilder på honom och hennes grymt fina hund Sigrid :-)

Ett litet smakprov av bilder från idag

 
Pax




Sigrid



 


Ofrivilligt bad

Idag väcktes jag klockan sju på morgonen av att telefonen ringde. Jag fick i princip en hjärtattack när jag såg att det var Tina från stallet som ringde. Jag var helt säker på att det hade hänt Hera något hemskt. Hon började sedan samtalet med "För det första, det har inte hänt Hera något" och jag kunde då andas normalt igen. Men jag fick då veta att vi hade fått en vattenläcka i stallet och att det antagligen hade runnit vatten hela natten.

Det var Heras boxgranne, Aconto, som hade haft sönder sin ledning till vattenkoppen, så varken Hera eller han fick nog en blund i ögonen den natten, för det lär ha sprutat rejält mycket och en del hästar ska ha varit väldigt stressade när morgonfodrarna  kom. Det var drygt en decimeter vatten i halva stallet! Riktigt mycket, så nästan alla som står i den delen fick mocka ut sina boxar och låta dem torka för att sedan fylla på dem igen till eftermiddagen. VI har två stora byggfläktar som står på dygnet runt i stallet nu också, som ska se till att allt torkar ordentligt.
 
Så när jag skulle ta in Hera för att pyssla om henne som vanligt så var det en mycket trött häst jag mötte i hagen. Så jag pysslade med henne extra länge, skrittade vanliga rundan och duschade henne efteråt. Sedan lindade jag hennes ben, för de var lite tjocka idag och fyllde sedan på ordentligt med torv.

En händelserik natt för hästarna med andra ord!


Pömsig häst

Nu ska jag åka och träffa Anna och Akis för att spela minigolf ;-)

Puss och kram!

Elin

Wannabe

Jag hade morgonfodringen idag med och var i stallet ca 6.40... Jag försöker intala mig att jag är en morgonmänniska och att jag vaknar av mig själv den tiden på morgonen. Men aj, jag är riktigt morgontgtrött. Visst, man kan bli värre än jag är, men det är bra segt att stiga upp så tidigt och att bara få i sig frukost den tiden på morgonen är ingen baggis för mig. Nej jag är en wannabe morgonpigg ;-) Men när jag väl kommer till stallet den tiden på morgonen, så tycker jag att det är mysigt och skönt att ha en lång dag framför sig.

Pysslade med allt det vanliga i stallet och skrittade Hera sin vanliga runda och hon var lugn och snäll. Efter det så släppte jag ut henne i sin nya sjukhage, som hon uppskattade. Det fanns lite gräs i den (i ungefär två minuter, men ändå) och så var det bra för henne att få lite miljöombyte. Så idag var hon minsann lugn och snäll att ta in från hagen.

Nu ska jag bara slappa framför teven med en hallon och banan smoothie :-)

Ha en bra kväll!

Elin



Fredag+ Lördag

Glömde faktiskt att skriva igår men här kommer en liten rapport i alla fall!

Fredag
Var i stallet på morgonen eftersom att jag hade morgonfodringen. Hera var lugn och snäll att skritta så efter det så lät jag henne beta ett tag innan jag släppte ut henne i sjukhagen igen. När jag kom hem blev jag lite firad av mamma och pappa (då det var min namnsdag) som hade köpt en liten tårta åt mig och så fick jag två presenter, båda hästsaker ;-)

Fick, passande nog boken "Håll hästen frisk", en bok som handlar om hur man förebygger och botar olika sjukdomar. Den innehåller även andra nyttigheter som grunderna till hur hästen ska skos och vad de olika måtten i stallet ska vara och så vidare... Fick även ett par ridstrumpor vilket jag var i stort behov av då i princip alla mina har gått sönder.



Lördag
Igår så hade hon tydligen sprungit mycket i sjukhagen och varit bråkig att ta in så vi har nu gjort en ny sjukhage åt henne, inne i hennes vanliga hage så att hon ska få lite omväxling. De flesta hästar blir lite tokiga av att gå i sjukhage under så lång tid och hon måste ju stå i sjukhage i minst två månader till...

När jag tog in henne är hon som vanligt jättelugn och snäll, men det är ju ganska typiskt hästar, att de uppför sig med matte men vågar busa när de hanteras av människor de inte "känner". Var lugn och snäll att skitta ut med också. Fxade givetvis allt det vanliga pysslet i stallet också.

Nu sitter jag och försöker spela över lite filmer från träningar över på dvd. Går dock inte så jättebra, men får se om jag lyckas tillslut! Är så himla roligt att kunna följa vår utveckling på film sådär, man ser stor skillnad bara från träning till träning och så kan man se lite olika övningar vi gjort som man kan använda sig av sen när man tränar själv.

Ha det bra!!

Elin

RSS 2.0