R.I.P.

Idag hände något hemskt. Klockan 9.01 idag så somnade min Sony Ericsson w550i in, för att aldrig vakna mer. Efter att alltid varit vid min sida i drygt fyra år, känner jag en stor sorg då jag måste ta farväl av Sony. 

Haha, skämt å sido, men död är den allt, min gamla mobil. Men den har verkligen varit med länge, så det kom kanske inte allt för oväntat. Blir till att låna en gammal mobil här hemifrån så länge.. Idag var jag i stallet på morgonen och mockade och gjorde i ordning mat samt myste lite med Hera. När jag kom hem så bakade jag scones till mamma och Linda. Senare idag så ska jag och Linda ta bussen in till stan och shoppa lite, med betoning på lite. Som student är jag inte ekonomiskt oberoende precis, även om mamma och pappa står för mycket. Linda vill få ett hum om vad jag önskar mig i födelsedagspresent också, då jag fyller år på torsdag :).

Ikväll blir det en lugn kväll med familjen. Ska bli jätteskönt, då det kommer bli en mycket lång kväll med vännerna i morgon.

Hoppas ni får en toppenfredag!



Underbart att börja dagen med scones och en varm kopp the.

Torsdag

Var i stallet i morse och skrittade Hera. Var inte en speciellt lugn ridtur, då hon hoppade väldigt mycket jämfota... :S Berodde väl lite på att de harvade ridhuset (som ligger bredvid) samtidigt som jag red. Och några andra hästar hade race i sina hagar.

Men när jag var klar i stallet så åkte jag hem och la mig på soffan och kikade lite på teve, till jag somnade! Haha, klarar inte av att gå upp tidigt en enda morgon. Bra där. Men efter att ha piggnat till lite, samt käkat lite lunch så lyckades min syster Linda övertala mig att ha en liten photoshoot i hennes rum, där hon bestämmer vad jag ska ha på mig osv.

Så här kommer några av bilderna som blev bra!






Samtliga bilder är tagna av Linda Fornbrandt.


Ha det bra!!


Onsdag

Både idag och igår var jag i stallet efter lunch och fixade med det vanliga. Sedan tog jag in Hera och pysslade med henne innan det var dags att släppa in henne i boxen och ge henne intagsmaten. Både idag och igår så har jag motionscyklat och styrketränat. Igår var jag ute och sprang också, så blev lite extra träning igår.

Nu resten av kvällen tänkte jag ta det lugnt och läsa och kolla på teve i soffan. Blir till att lägga sig tidigt ikväll, då jag ska upp tidigt i morgon och rida Hera. Sen blir det tillbaka till stallet igen för att ha intag igen.

Ha en bra kväll!

Elin



Önskar jag kunde ha samma entusiasm till träning ;)


Ny vecka

...Och en lugn sådan. Känns otroligt skönt att kunna skriva att jag inte ska spendera dagen åt att plugga! Istället så började jag dagen med en mycket lång sovmorgon. Planen var faktiskt att stiga upp i tid, men glömde den lilla detaljen att ställa klockan... Men nu är jag väldigt utvilad i alla fall! Tänker snart bege mig till stallet, så att jag är klar med mockning och pyssel run om, lagom tills lilla Hera ska tas in.

Tänkte träna lite idag också, lite styrka och löpning tror jag minsann att det blir. Måste ju ta vara på all ledig tid jag har ;) Sedan blir det till att ta det ytterligare lugnt, genom att läsa en bok och kanske ska jag också ta ett bad(?) (jag badar väldigt sällan..). Så ser mina planer för dagen ut!

Hoppas ni får ett en bra start på veckan!


Chill-dag


Söndag

Blev en lång dag igår, så jag sov ut länge länge idag, var otroligt skönt! Josefin tyckte att jag såg så trött ut igår (vilket jag var) så hon erbjöd sig att ta hand om Hera åt mig idag! Hur snällt är inte det? Men jag måste erkänna att veta att jag inte ska till stallet idag känns väldigt konstigt! Jag har liksom bara en måste sak att göra idag och det är att åka och jobba i någon timme (alltså städa).

Så jag mamma och min syster tänkte åka till IKEA idag och sen blir det en slappardag för mig! Har ju ingenting mer att plugga inför nu heller, vilket också känns overkligt just nu, men otroligt skönt! Man får så mycket tid för att göra annat helt plötsligt :). Tänkte börja läsa en ny bok idag, till exempel.

Ha en mysig söndag!


Ungefär så här känner jag mig idag..


Äntligen klart!

Nu har jag skrivit högskoleprovet! Så nu är jag väldigt trött. Ska bege mig till stallet och pyssla med Hera lite. Sedan ska jag ut med Anna och Akis för att fira att vi skrivit klart provet! Känns jättebra att vi tre är "förenade" igen.(Anna har ju varit i Tunisien den senaste veckan.) Vi tre brukar alltid ha så roligt tillsammans, så det blir nog toppen :)

Hoppas ni haft en bra lördag :)

FREDAG!

Underbart med fredag :) Var i stallet på morgonen och pysslade med det vanliga i stallet samt skrittade Hera. Skrittade lite ute vid Lurbos parkering först, då Tilde longerade inne i ridhuset. Gick inte så jättebra att skritta där, då Hera "såg något" som hon skyggade väldigt mycket för. Jag gick då upp till hoppbanan istället och där var hon lugn och fin.

Nu har jag duschat och gjort mig i ordning för att åka till stan. Kanske ska träffa en kompis där, vi får se ;)

Ikväll blir det fredagsmys hemma, och plugg också förståss. Har ju högskoleprovet i morgon.

Ha en underbar fredag!


Torsdag, snart helg!

Var som sagt i stallet i morse och mockade och fixade med det vanliga. Skrittade Hera i ridhuset och hon var lugn och fin. Hon har lite och titta på i stallet nu, då vi får nya skåp i vår sadelkammare (som ligger precis bredvid Heras box) så snickarna är där och snickrar och grejar. Blir föhoppningsvis klara idag.

Fick ändra planerna för dagen något. Skulle ju ha åkt till stan nu och bland annat reklamerat ett par stövlar, men mamma har kvittot och hon är i Lund idag.. Så jag skjuter upp det tills i morgon. Blir mer plugg idag helt enkelt.

I eftermiddag så ska jag tillbaka till stallet och ta in några hästar, då jag har intag. Ska passa på att pussa lite på lilla Hera igen. Hon är ju så himla uttråkad i sin lilla hage och även i boxen. Hon hittar på alla möjliga grejer varje dag. Dagens/nattens påhitt var att ha ner sin vattenhink i boxen & haft sönder en av spjälerna som sitter mellan Heras och Acontos box... Hur lyckas man med det?

Hoppas er dag blir bra!

Elin



Hera i sin hage, i somras


Mitt i veckan

Hade tenta i morse, så Hera fick vila från sin skrittrunda. Vill inte ge henne lugnande flera gånger om dagen.. Så när jag kommit hem från tentaskrivningen, så käkade jag lunch - en jättegod hemmagjord sallad med Keso. Sedan tog jag på mig varma kläder och åkte till stallet (i biiiil, såå skönt!).

Sedan har jag bara suttit hemma och latat mig, är så himla trött efter allt pluggande och tentaskrivande. Men i morgon sätter jag igång igen. Ska först skritta Hera på morgonen, sedan ska jag in till stan med några ärenden för att sedan åka hem och plugga för högskoleprovet. KUL. Inte.. Men men, dags att sova. Blir till att gå upp tidigt i morgon.

Kram på er!


Kall tisdag

Både idag och igår så steg jag upp vid sju och åkte till stallet för att rida Hera medan hon fortfarande är påverkad av det lugnande medlet. Det fungerar faktiskt väldigt bra när hon får lugnande tycker jag, så himla skönt att slippa rodeo ;). Idag så blev det moppen till stallet då mina föräldrar hade båda bilarna. Gissa om det var kallt?! Jag trode att jag skulle dö. Men det värsta var ändå att det var en tjock dimma ute, så man såg typ ingenting. Så tog lite längre tid än vanligt att komma till stallet idag.

Nu sitter jag här hemma med mjukiskläder på + halsduk(!). Jag är så otroligt nerkyld efter hemresan så jag sitter och huttrar. Så tänkte ta mig en kopp med varmt the och sätta mig och plugga in det sitsa inför tentan i morgon. Nästan så att jag börjar få lite tentaångest nu. Men bara nästan. Vart tog motivationen vägen egentligen?

Hoppas ni får en mysig dag, med mindre plugg än jag ;)



Två söta bilder på Hera i hagen, tagna av Maha den 10/10.


Söndag

Otroligt lyckad blev gårkvällen på Norrlands tillsammans med Akis! Vi trode inte att vi skulle vara kvar ända tills de stängde, men vi hade så himla roligt så tiden gick jättesnabbt, så vi var där till tio i fyra ;) Sedan var det två trötta men nöjda brudar som vinglade hem på cykeln.

Sov inte jättemycket i natt och det känner jag verkligen av nu. Känner mig jättetrött. När jag kom hem så bytte jag om för att åka till stallet och fick den mycket glada överaskningen att Josefin hade mockat åt mig! :) Så himla snällt! Och en otroligt bra timing måste jag säga. Så jag behövde bara göra i ordning maten och sedan pyssla om Hera, samt mocka hagen såklart.

Nu så tänke jag sätta mig och plugga, hur bra det nu kommer gå.. Och så ska jag ju givetvis se lite av hästhoppningen som är på teve klockan fem.

Hoppas ni mår bra!




Lördag

Var i stallet efter lunch och pysslade med Hera och mockade och fixade med det vanliga. Hon var lugn och snäll att ta in idag, otroligt skönt!

När jag kom hem så blev det till att spendera många timmar på plugg. Företagsekonomi med andra ord. Men efter allt pluggande och en mycket god middag så ska jag nu bege mig till bästaste Akis. Hemma hos henne ska vi förfesta och sedan så blir det Orvars och Norrlands eftersläpp på 04Gasken! :D Med andra ord kommer vi att få en väldigt låång kväll! Så vi har bestämt att jag ska sova över hos Akis så att vi kan vara ute hur läng vi vill.

Hoppas er kväll blir toppeeen!


Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyys!

Haha, trallar lite på OLW:s reklamsång :P Har precis duschat och nu även ätit middag, bestående av sushi. Otroligt gott! Min kära vän AK lyckades övertala mig att åka ner på stan och gå på bio med henne, Roni och Johan. Ska se Flickan som lekte med elden, hoppas att den är bra! Så ska träffa dem en halvtimme innan och hämta ut biljetterna... OCH köpa godis såklart! ;) Ska bli jättemysigt.

Blir nog säkert kvar på stan och tar en öl efteråt. Imorgon så får nog Hera vila då det är dressyrtävlingar på Lurbo. Tänkte att jag skulle gå ner och kika lite på (och sukta efter) de fina hästarna. Blir givetvis en hel del plugg också.

Ha en mysig fredagskväll!


Äntligen fredag

Jag och mamma var som sagt i stallet vid åtta-tiden i morse och skrittade Hera. Jag tror att det lugnande fungerade finfint för nu var hon lugn och snäll hela tiden :) :). Så det var otroligt skönt! Vi vet dock inte hur länge den verkar, så vi åker nog och tar in henne själva idag. Då ska vi också sätta in fönstret i hennes box. De tar ut dem under sommaren och sätter in dem till hösten igen, så nu är det dags!

Just nu så tar jag en liten paus från allt pluggande. Tar så himla lång tid att plugga företagsekonomi just för att det är så mycket uträkningar och andra uppgifter plus många nya termer att lära sig. Men nu ska jag fortsätta med det, så att jag kanske kan ta en lugn plugg-fri kväll ikväll!

Hoppas ni får en fin fredag!


Torsdag

Började dagen med mycket plugg.. Usch vad tråkigt det är, speciellt när jag inte kan sluta tänka på hur det kommer att gå för Hera och hennes ben. :S

Lät henne vila idag, då det var mycket folk i ridhuset och hon brallade som sjutton i hagen. I morse så ringde mamma och pratade med vår veterinär på kliniken och hon skrev genast ut ett recept på lugnande till Hera, då det är rent av farligt att hantera henne varje dag och det är ju inte heller bra för hennes skada att bralla så mycket som hon gör. Så i morgon bitti får hon en dosering i morgonmaten (hoppas hon äter upp det) och så ska jag skritta henne innan hon släpps ut i hagen. Mamma kommer att följa med mig och se så att allt går bra.

Hoppas att det hjälper nu då!  

Hur var er dag?


Kan inte sluta oroa mig för Hera


Kanske hästen för mig?



Lilla Gubben Käpphäst 443699
Den minsta och lättaste av hästar, men med oanad kapacitet. Har under åren tagit de svenska barnen med storm. Tillsammans med sina ryttare har denna häst ensam vunnit fler tävlingar än samtliga andra, nu levande, hästar tillsammans. Dessutom är Lilla Gubben billig i drift och bits inte. Kroppen är slimmad och anatomin enkel. Sällan eller aldrig behövs dyr veterinärvård eller ens hovslagare.
Snabbfakta:
Född: Tveksamt. Färg:Vit med svarta prickar, 90 centimeter, ägare: Många barn. Vinner flera gånger om dagen medaljer i OS och VM i både dressyr och hoppning

Skriven av Havrepappan (Lars Mentzer)

Onsdag

Igår var det en lång dag. Började dagen med Företagsekonomi på förmiddagen. Efter det åkte jag hem och åt lunch och sedan bar det givetvis till stallet. Jag tänkte att jag skulle skritta henne i ridhuset, men det gick inget vidare.. Vi hade en liten rodeo-uppvisning där för alla de andra ridande. Blev till att hoppa av och gå tillbaka med henne. Jag hade hand om Coolio igår också, Tildes häst. Så red honom lite i ridhuset. Förutom att det var ganska stor skillnad på honom och Hera så kändes det konstigt att rida igen. Man har liksom tappat en hel del av ridkännslan och musklerna också för den delen :P.

Men han var fin och när jag ridit klart så pysslade jag lite med honom och mockade och gjorde mat åt måde honom och Hera. När jag kom hem så blev det lite plugg och sedan sängen.

Idag så var jag i stallet före nio på morgonen. Började med att skritta Hera i ridhuset. Gick ganska bra, tills (efter ca 15 min) hon kom på att hon kunde bralla lika fint som hon gjort dagen innan. Så jag skrittade henne lite till och sedan fick vi gå tillbaka. Hovslagarn kom idag också och skodde Hera. Hon var inte riktigt så lugn och snäll som hon brukar vara att sko. Så himla tråkigt att hon håller på och bli knäpp av den här konvalecensen. Hon är inte lätt att hantera ens vin in och utsläpp längre och det väldigt blåsiga och kyliga vädret gör inte saken bätte..

Hovslagaren skodde hästen Calistie också, som jag tog in åt hennes ägare då hon inte kunde vara med själv. Så jag blev kvar i stallet i drygt fyra timmar. Sedan åkte jag hem och åt lite lunch, tills det var dags att åka tillbaka igen och ha intag.

På eftermiddagen blev det ytterligare plugg av Företagsekonomi (har tenta nästa vecka). Så är fullt sysselsatt under dagarna iaf!

Hoppas ni har det bra!


Bli frisk!?


Ny vecka

Idag var jag i stallet före nio och mockade och fixade med det vanliga. Sedan tog jag in Hera och pysslade med henne ordentligt innan jag sadlade henne och gick ner till ridhuset där vi skrittade i ungefär 35 minuter.

Efter ytterligare pyssel efter ritten så åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning för att sedan ta cykeln till SLU på föreläsning. I kväll blir det en hel del pluggande då det är tenta nästa vecka och högskoleprov...

Hoppas ni har fått en bra start på veckan


Idag var Hera lugn och fin att skritta :)


Söndag kväll..

...Och jag känner mig jättetrött. Gårdagen blev jättelyckad, maskeradhoppningen flöt på som den skulle och alla ekipage var otroligt underhållande! Alla de andra uppvisningarna var också roliga att titta på och middagen på Eklundshof mycket trevlig. Efter middagen så åkte jag in till stan där jag träffade några vänner över en öl vilket passade mig perfekt då jag var ganska trött efter den långa dagen i stallet..

Idag så var det riktigt höstväder och jag och mamma spenderade största delen av dagen i stallet, där jag tog hand om både Hera och Aconto. Vi förstorade även Heras hage ytterligare.

Imorgon ska jag nog dit tidigt innan föreläsningen, så passar nog bra att skritta i ridhuset då.

Hoppas ni har haft en toppenhelg!


Det blev en mysig helg för lilla Hera


Bilder från igår

Här är några av bilderna som Linnea Järnström tog igår! Alla bilder är copyright.







Världens vackraste

Torsdag

Ge mig en frisk häst! Jag har otroligt mycket abstinens efter att rida/träna/tävla och bara allmänt att ha en frisk häst som inte har lika mycket abstinens som jag.. Linnea följde med mig till stallet idag och hjälpte mig med mockning och att ta in hästar (TACK<3) och följde med ut på en kort promenad me Hera.. Jag behöver verkligen sällskap när jag skrittar ut nu, för Hera kan gå hur lugnt som helst, så plötsligt får hon för sig att hoppa jämfota och resa sig så att jag nästan ramlar av. Usch, är verkligen inte roligt, speciellt inte när man vet att man ska fortsätta så här i 2-3 månader till och att det bara kommer bli kallare och kallare.. :(

 

Nej, ni som har friska hästar njuuut. Njut lite åt mig också! Jag är så avundsjuk på er just nu.

 

Linnea passade på att ta lite bilder på mig och Hera idag, när det ändå var så fint väder ute. Vi får se om det blev några fina, Linnea är ju himla duktig på att ta bilder, men Hera hade mer lust att kolla i kors och försiktigt backa tillbaka mot stallet när vi skulle ta XD Hehe..

 

Jag lägger upp några bilder när jag fått dem av Linnea :)

Hoppas ni har en bra dag!


Onsdag

Jag vet, jag är otroligt dålig på att uppdatera nu för tiden, ska försöka bättra mig..  Är nog mycket på grund av att jag känner mig lite deppig när det gäller Hera fortfarande. Hon har så enormt mycket energi nu, det är helt sjukt. Hon vet inte vart hon ska ta vägen. Det är tur att vi försotrade hagen i alla fall, det har hjälp jättemycket, så vi ska nog förstora den lite till i helgen om vi hinner, men då fortsätta med labyrinten så att hon inte får upp farten.

Igår så fick jag sällskap av Josefin och Aconto i ridhuset, vilket gjorde att Hera höll sig jättelugn och fin, så jag skrittade i ugnefär en halvtimme. Ja, hon va lugn ända tills vi precis skulle gå ut. Vi stod i dörröpningen när en ryttare som ska hoppa upp på sin häst snyter sig... Hahaha! Hera bokstavligen flög ut ur dörren och blåste upp sig för "den stora faran". Snacka om knasig häst.  Men hon lugnade ganska snabbt ner sig i alla fall och vi kunde lugn gå tillbaka den korta biten till stallet.

Idag så var det riktigt ruggigt väder ute. Det låste så mycket att jag trodde att jag skulle blåsa av moppen när jag åkte till stallet.. Så kändes faktiskt inte aktuellt att skritta ut med Hera idag, då det bara hade varit att utmana ödet. Hon fick bralla ordetnligt i hagen i stället, vilket hon inte var sen med att utnyttja. Pysslade extra mycket med henne istället. Schamponerade hela henne så att hon blev så ren och fin (ett tag i alla fall) och så tunnade jag ut och klippte manen lite. Blev ganska bra tycker jag.

Imorgon så ska jag träffa Linnea och sedan så följer hon med mig till stallet, då jag har intaget vid fyra :)

Nu ska jag sätta mig och läsa en bra bok och slötitta lite på teve. Hoppas ni har haft en bra dag!

 


Måndag

Steg upp ganska tidigt idag. Tidigt för att vara jag (vid halv åtta). Åt hembakat bröd till frukost och sedan tog jag bilen till stallet. Mockade och gjorde i ordning hö och hälsade på min fina i hagen innan jag åkte hem. Duschade, gjorde mig iordning och käkade lunch innan jag begav mig till min företagsekonomi-föreläsning... Usch vad jag hade lite lust att gå på den idag.

Men nu har jag kommit hem igen och sitter här vid datorn och tittar på lite allt möjligt :P. Känner mig lite rastlös och funderar på att sticka ut och springa eller något sånt. Ikväll så ska jag tillbaka till stallet då vi ska ha ett möte inför Hilltons jubileum, så vi vet vilka som ska göra vad under den dagen. Då passar jag på att pyssla med Hera.

För övrigt så ser resten av dagen lugn ut för min del. :)

Hoppas ni har en bra måndag!


Det här känns väldigt långt ifrån nu..



Lördag

Vaknade vid halv tio i morse och var riktigt pigg faktiskt. Var en väldigt rolig kväll igår och blev ganska sent. Åkte till granngården och köpte lite nödvändigheter till Hera och sedan åkte jag direkt till stallet. Hera verkar gilla sin nya "hage"/labyrint. Hon kan vandra runt i den utan att få upp farten. Helt perfekt.

Var riktigt ruggigt väder ute så jag pysslade med henne extra länge idag och lät henne faktiskt "vila" från den dagliga skritten. Ridhuset var nämligen upptaget då vi har en tysk tränare som håller träningar under hela helgen.

Ikväll så blir det nog filmmys med några vänner. Känns lagom såhär dagen efter en utekväll. :)

Ha det bra!


Underbara fredag!

Idag sov jag ut länge vilket var ljuvligt. Åt en god frukost innan jag begav mig till stallet. Underbart väder ute men ganska kallt. Skrittade Hera det första jag gjorde. Hon var mycket pigg i början och ville bara småtakta när jag skrittade runt hagarna. Så såg jag att de höll på att tömma dynghögen på ridskolan så jag tog beslutet att skritta i ridhuset istället som visade sig vara tomt. Där inne så var hon hur lugn som helts och det kändes så skönt att kunna känna igen den gamla vanliga Hera igen. Resten av dagen så höll hon sig lika lugn, vilket var obeskrivligt skönt!

Sen kom pappa och hjälpte mig att förstora Heras hage. Vi har gjort som en liten labyrint till henne så att hon inte ska få upp farten så mycket, men ändå kunna vandra runt lite. Vi lyckades riktigt bra tycker jag :)

Nu har jag ätit en god middag med familjen och min morbror P-O som är på besök över helgen! :) Har duschat och ska snart gå och göra mig i ordning för utgång med vännerna. Blir Värmlands nation ikväll, får se hur det är där. Blir nog trevligt!

Hoppas ni får en bra kväll!


Taggad för fest


RSS 2.0