Dagen i stallet

Var som sagt i stallet länge idag. Inte för att jag gjorde så mycket mer än vanligt. Var som sagt bara väldigt seg. Men Hera pysslade jag om väldigt mycket, förutom den vanliga rykten, som mest blev av för att det är mysigt och får igång blodcirkulationen, så duschade jag henne. Framförallt svansen och benen var jag nogrann med. Hon blev så fin så! Bullade på med varma täcken efter det.

Under tiden jag var i stallet, några timmar, så såg hennes ben väldigt fint ut faktiskt! :)  Brukar ju nämligen alltid se fint ut när hon kommer in från hagen, eftersom det är så kallt ute och för att hon rör på sig. Men om det verkligen vore något med benet så skulle det hinna bli varmt/svullet under några stillastående timmar i stallet. Så känns bra.

Mockade ut ganska mycket ur hennes box och fyllde på med ordentligt med halm (burkar bli så när jag fyller på.. hehe). Sedan fick hon lindade ben och sin 17-mat innan jag åkte hemåt.

Ska åka till jobbet nu ett tag. Hörlurarna till mobilen åker med. Blir alltid lite roligare med musik till. :)


Ha en fin kväll allihop!


Dags att ta lite nya bilder tror jag...


Dåligt av SVT

Skyndade mig hem från stallet (blev som förutspått där ganska länge) för att hinna se hästhoppningen som skulle börja klockan fem. Men då är det framskjutet för att VM i bandy dragit ut på tiden. Det var ju lugnt ändå, jag kunde vänta lite.

Men
sen när de äntligen sänder hästhoppningen, ja då har de kortat ner det till knappt en halvtimme och visar inga andra än RGB och Svantes ritt i grunden och sedan omhoppningen! Hela sändningen får man se i morgon 13.50!

 

I vilken sport får man se resultatet först och sedan, om man vill, se hela sändningen dagen efter?! De tar bort spänningen helt och hållet! Det är som att man bara skulle få se målen i en fotbollsmatch och sedan titta på hela matchen dagen efter när man vet hur det gick. Verkligen spännande.

Nej, jag tycker verkligen att det var jättedåligt av dem!



Tummen ner åt SVT


Stallet nästa!

Nu först åker jag iväg till stallet! Är otroligt seg idag faktiskt, med all rätt ;). Så jag antar att jag blir i stallet ganska länge idag, eftersom allt jag gör verkar gå i slow motion... Får se om det går att skritta Hera idag. Förhoppningsvis är det inte så mycket folk i ridhuset. Men man vet ju aldrig. Nu när hon skrittats så länge igen så blir hon lite på tårna om man säger så... Lite smått deprimerad skulle jag tro. :$ Ska försöka pigga upp henne lite idag alltså!


Nu sticker jag! Hörs senare i eftermiddag!


Världscuphoppning på TV

I eftermiddag kl. 17.00 så eftersänder Svt1 världscuphoppningen från Zürich som rids 13.45 idag. Svante Johansson är med på Saint Amor och Rolf Göran Bengtsson är med på Quintero La Silla.


Svante Johansson - Saint Amor

Söndag

Godmorgon! Har vaknat och ätit frukost för inte så jättelänge sedan ;). Blev en ganska lång kväll igår, men vi hade grymt kul! Nu under dagen så ska jag till stallet och pyssla med det vanliga i stallet, samt Hera förstås. Får se om jag och syster hinner med en sväng till gymmet senare idag också. Måste ju hinna åka och jobba idag med.

Hörs!


Kvällen

Lördagskvällen kommer jag spendera med mina underbara vänner på Norrlands 04-gask, där Florence Valentin uppträder ikväll! :) Så nu har jag gjort mig i ordning och ska lite senare ta och promenera till en förfest hos en killkompis som bor väldigt nära mig. Ska bli jättekul! Hoppas att er kväll blir toppen!

Birkarlarenneth -04 30/1

Lördag

Nu är jag hemkommen från stallet. Veterinären tittade alltså på Hera på förmiddagen. Hon tyckte då att hon nästan var lite varmare i det andra frambenet än i det som hon har skadat... (?) Men det trode hon kunde bero på att hon kanske studsat lite i hagen innan. Hera var inne ca en timme innan Marie (veterinären) kom så att hon skulle hinna bli lite varm tänkte jag. Men hon var rent av kall/sval på det benet i alla fall!

Fick springa med henne för Marie också och hon var inte halt. Det kändes jätteskönt. Marie trode att värmen kunde bero på att hon gjort något i hagen, snarare än att vi har ökat intervallerna i traven. Det kändes väldigt bra att få höra det. Hon tyckte att jag skulle fortsätta skritta henne i en vecka till i alla fall, men att vi skulle höras i veckan så att Marie kunde komma förbi och titta på henne igen, om det är någon dag då hon känns mer gallig/varm. Hon tyckte nämligen att det var lite svårt att känna varifrån det skulle kunna komma nu och gallorna verkar komma och gå lite.

Hon sa också att om det hade varit en ordentlig skada då hade hon varit svullen och varm konstant och inte fläckvis som hon har varit nu. Hon har ju heller inte varit jättetjock/varm någon av dagarna faktiskt.

Så visst, lite trist att fortätta skritta, samtidigt som att det helt klart var ett bra besked!


Tänkte ta en bild så ni kunde se den nyfriserade manen, men ser nu att det nästan är omöjligt att se! :P


Jag pulsade ut i den djupa snön och sågade av två fina små granar till Hera som var mycket uppskattade! :)

 


Godmorgon!

Har nyligen ätit frukost och ska nu klä på mig och åka till stallet! Blir nog där ett tag skulle jag tro, eftersom jag ska fixa det vanliga och att veterinären ska titta på henne. Håll tummarna nu att det går bra! :)

Kram på er!


Fixar lite bilder..

Har photshopat lite bilder åt en kompis som hon tagit på sin söta häst Pax. Blev väl kanske inga mästerverk, men visst är det ganska stor skillnad även om jag inte gjort så jättemycket med dem?


Före:


Efter:



Före:



Efter:




Klart!

Nu har jag fått tag i veterinären och vi bestämde i morgon klockan 10.00! Är möjligt att det skulle kunna bli senare, men i så fall så skulle hon höra av sig. Så nu är det bestämt i alla fall.

Idag kom tidningen Ridsport, så jag sitter och bläddrar lite i den nu. Trevligt värre. Ikväll blir det en mysig hemma-kväll för min del.

 


Snart är det fredagsmys! Blir lite godis ikväll :)


Coldflex - Smart till tävling och träning

Såg dessa inne på Hippsons hemsida och tyckte att de verkade väldigt smarta att ta med på tävling eller träning.



Det är alltså ett kylbandage som man kan använda i flera timmar utan att riskera att hästen får kylskador. Bandaget går att återanvända ca 20 gånger.

Produktbeskrivning:
"Coldflex är en självkylande linda som inte behöver förvaras i kylskåp. Den drar ut värme istället för att pressa in kyla och börjar verka direkt, även om den förvarats i rumstemperatur. Det gör lindan perfekt att ha med på exempelvis tävlingar."


"COLDFLEX® är det nya, smarta och enkla sättet att kylbehandla. Coldflex är den idealiska kylmetoden för inflammations- och svullnads-relaterade skador hos både människor och djur.
  • Kyler genom avdunstning - ingen anledning att frysa ner
  • Inga kemikalier, inget kladd - giftfri och irritationsfri
  • Återanvändningsbar "


Tänk så bra när man åker bort på tävling eller träning och bara kan linda på dessa efteråt, istället för att behöva leta efter vattenslang eller liknande. Ibland kanske man behöver vattenslang i alla fall, för att få bort svetten, men det är ju inte ofta man har möjlighet att använda den och kyla benen med så länge som man kanske skulle behöva, då det är många andra på tävlingsplatsen som också är i behov av vatten.

Ett set om två kostar ca 600 kr.



Någon som hunnit prova dem?
Något ni tror på och skulle vilja ha?

Mer information hittar ni på sprightly.se




Fredag!

Idag är det fredag alltså. Den bästa dagen på hela veckan om ni frågar mig! Var i stallet på morgonen och pysslade med de vanliga stallsysslorna samt skrittade Hera i ridhuset i 40 minuter. Jag såg ut som en liten michelingubbe på henne idag då jag hade måånga lager med kläder eftersom det var dryga -10 grader ute.

 

Tyckte i alla fall att Heras ben såg ganska fint ut idag, men det känns skönt att Marie kommer och tittar på henne i morgon eller på söndag. Jag blir inte klok på det där med att känna på benet varje dag och sedan besluta vad jag ska göra med henne, om jag törs trava eller inte osv. Blir så rädd att jag tar fel beslut.

 

Hon gick lugnt och fint hela tiden i alla fall, utan lugnande. Efter ritten så pysslade jag om henne ordentligt samt snyggade till manen på henne. Ska ringa veterinären idag och bestämma en exakt tid. Hoppas hon kan i morgon.

Nu tror jag minsann att jag kryper ner i sängen igen ;).

 

Kram!


Torsdag

Även om jag hade sovmorgon idag, så har jag kännt mig trött och hängig hela dagen. Var i stallet vid lunch och fixade i stallet, samt pysslade om Hera ordentligt. Hon fick vila idag, då det var ganska många i ridhuset och ute var det, förutom all djup snö, väldigt många plogmaskiner mm som väsnades, så jag vågade inte ta risken att skritta ut med henne.


Mamma hjälpte mig istället att såga ner lite granris till henne som hon fick pyssla med i hagen. :)

All snö ute gjorde att mamma och jag fick hjälpas åt att skotta uppfarten hemma, vilket var jättetungt! Så jag har riktig träningsvärk i armarna nu, säkert mamma också!

Ha det så bra allihopa!


Onsdag

Fy vilket väder det är ute! När jag kom till stallet för att ta in Hera och de andra hästarna så hängde det istappar på ganascherna på Hera! Stackarn.

När alla hästar var inne så gjorde jag i ordning Hera och gick tillsammans med mamma ner till ridhuset. Där var vi dock bara i några sekunder, då det var en shettis där som blev körd med vagn och allt! Det tyckte Hera var skitläskigt så vi gick upp till stallet igen. När shettisen var borta så gick vi ner och skrittade henne i drygt en halvtimme vilket gick bra.

Hon är fortfarande varm i benet när hon stått inne ett tag. Usch, jag är riktigt orolig för henne nu. Både längtar och är nervös inför lördag. Mest längtar tror jag nog ändå, hatar att leva i den här ovissheten.

Ha det bra!


Tränat

Nu har jag ganska nyligen kommig hem från gymmet. Det var inte så mycket folk vilket jag tycker är skönt, då man slipper vänta på att en maskin ska bli ledig. Har nyligen duschat och ska strax äta lunch, innan jag och mamma åker in till stan och köper biljett till lördagens gask. Efter det åker vi vidare till stallet och rider Hera, samt tar in hästarna.

Usch, har ingen större lust att rida ute idag, är riktigt snöoväder ute. :( Så vi får se vart vi tar vägen. Kanske kör 50 50 idag!

Hörs!


Dagens träning avklarad

 


Morgondagens i-landsproblem

Har precis suttit och tittat på Mästarnas mästare på Svt och ätit en jättegod hemmagjord fruktsallad. Är väldigt förtjust i frukter då det alltid känns så fräscht och nyttigt och en fruktsallad är väldigt enkel att göra själv.

Nu sitter jag här och försöker planera morgondagen, då jag äntligen får en sovmorgon! Har dock en del som jag måste uträtta i morgon.


  • Gymma på förmiddagen
  • Köpa biljett till Norrlands gask på lördag
  • Ta in hästarna i stallet
  • Rida Hera

Samt lite andra smågrejer. Problemet är dock att jag vill gymma på förmiddagen då det är minst folk på gymmet då, vilket alltid är skönt. Efter det så skulle jag hinna åka och ta in hästarna och rida Hera, om det inte vore för att Norrlands kansli stänger vid tre. Haha okej. Jag har ett i-landsproblem. Så jag ska nog kunna lösa det på något sätt. ;)


Fruktsallad sitter aldrig fel


Tisdag

Kände mig förvånadsvärt pigg när jag vaknade i morse faktiskt! En ovan känsla ;). Hann mocka och pyssla med allt det vanliga i stallet innan jag gjorde i ordning Hera och skrittade ut med henne. Red samma vända som igår, men idag så skrittade jag bara. Jag tycker att hon känts lite gallig i båda fram fortfarande när jag kommer på morgonen, även om det är bättre än tidigare. När ens häst haft så mycket skador som Hera har, så blir man som hästägare väldigt nojig. Jag tog alltså det säkra före det osäkra och bestämde mig bara för att skritta.

Ringde till vår andra veterinär, Marie och rådfrågade henne och bad henne komma och titta på henne i veckan, för säkerhetens skull, vilket hon kunde. Hon kommer någon gång i helgen. Känns skönt att hon kan komma och titta, då jag är så himla rädd att jag ska pusha Hera för mycket nu i igångsättningen så att skadan skulle gå upp igen.

Usch, nu blev jag riktigt nervös inför helgen. Aja, får hålla tummarna för att det ser ut som det ska!

Kram på er!

 




Gym

Har precis komit hem från gymmet med pappa. Kändes väldigt bra i dag faktiskt. Jag orkar mycket mer än vad jag gjorde för några veckor sedan och jag hade nog kunnat hålla på ett bra tag längre än vad vi gjorde idag. Men pappa var ju givetvis tvungen att åka tillbaka till jobbet någon gång. Vi tränade i drygt en timme i alla fall! Nu tänkte jag hoppa in i dushen och sedan ta min mycket sena lunch. Är väldigt hungrig nu! :P




Måndag

I morse provade jag alltså att rida ut med Hera, vilket var väldigt länge sedan... Hera var lite osäker på några ställen, men var ganska lätt att övertala och gick sedan jättefint. Hon var väldigt pigg och glad och man kunde verkligen märka att hon tyckte att det var skitkul att få komma ut igen! Hon fick gå på lite lugnande idag, för säkerhetens skull. Men det lugnande tog verkligen inte bort piggheten ifrån henne ;).

Vi red i ungefär 45 minuter och skrittade mestadels av tiden. Travade kanske två/tre gånger och då var hon verkligen lycklig och frustade i varje steg hon tog! :) Söta Hera. Benen såg betydligt bättre ut idag, speciellt efter att vi ridit ute. Tror att det var väldigt bra för henne att slippa ridhuset idag, både mentalt och fysiskt.

Sedan släppte jag ut henne i hagen där hon kunde leka med små granar som jag sågade av till henne igår!

Ha en fin dag!


Kürten.

Såg ni också på världscuphoppningen? Slutade med seger till Jessica Kürten som givetvis gjorde en kanonrunda med sin fina Libertina. Finns det någon som rider lika vågat som Jessica? Hon satsar verkligen inte på något annat än seger. Så står hon för det mesta högst upp på prispallen också. Hon är verkligen helt otrolig.

Rolf- Göran rev tyvärr ett hinder i grunden så blev ingen omhoppning för hans del. Svante Johansson däremot var felfri i grunden, men Saint Amor verkade lite väl taggad (eller kanske Svante?) i omhoppningen så de slutade på åtta fel.


Liten påminnelse

Ikväll kl. 21.00 på svt24 är det hästhoppning från världscupen! Det får man ju inte missa! Men om man ändå skulle råka göra det så sänder de en repris i morgon kl.11.05-12.00 på samma kanal. :)




Söndag

Har inte kunnat blogg på hela dagen då det verkar vara ett virus på min dator... Så pappa har kört en massa anti-virus program på den hela dagen...

Var i stallet i morse som vanligt, red Hera i ridhuset och idag fick vi äntligen trava! Veterinären sa att vi kunde fortsätta där vi slutat, men jag tog det säkra före det osäkra och travade bara 2 x 6 idag. Hon kändes väldigt pigg (inte så konstigt kanske?) men väldigt fin. Tyckte dock att hon var lite gallig i båda frambenen när jag åkte till stallet och lindade benen på henne i eftermiddags. Tror faktiskt att det kan bero på djupharvningen de gjort i ridhuset, då hon kännts lite gallig efter det. Så jag tänkte att vi skulle prova oss på en liten uteritt i morgon och se om det blir bättre då.

Hade tänkt gymma idag, men både jag och pappa kände oss trötta och sega så vi bestämde oss för att göra det i morgon i stället!

Ha det bra!


Lördag

Blev utgång med vännerna igår och vi hade verkligen jätteroligt! Men var förstås väldigt trött när jag kom hem igår men vaknade ändå ganska tidigt av mig själv i morse (med lite hjälp av katterna, men i alla fall). Var i stallet vid lunch och skrittade Hera. Red utan lugnande idag vilket gick ganska bra, kände dock att hon var väldigt spänd. Men det var väldigt lugnt i ridhuset och både mamma och pappa var med och tittade.

Pysslade ganska länge i stallet efter det, med lite allt möjligt. Var väldigt mysigt :).

Ikväll blir det en myskväll med familjen vilket ska bli jätteskönt!


Mamma, Lennart & Hera



Hera ville klia Lennart, vilket kanske inte var allt för populärt...

 


Fredag

I morse var jag dödstrött när jag steg upp halv fem! Fysjutton vad mycket enklare det vore att vara morgonpigg... Men när jag väl kom till stallet så vaknade jag till lite. Skrittade Hera i ridhuset, där underlaget var mycket bättre redan idag, efter att många ridit på det. Skrittade i drygt en halvtimme där inne och sen i tio minuter ute också. Hon fick lugnande idag, bara för säkerhetens skull då jag har kännt att hon börjat bli piggare och jag vill inte komma till stadiet då hon börjar hoppa jämfota igen. Inte så bra för benet ;).

När jag kom hem så somnade jag i sängen på direkten. Var ganska död. Men nu har jag käkat lunch för ett tag sedan, duschat och gjort mig i ordning. Ska alldeles strax åka ner till stan och klippa mig! Känns verkligen som att det behövs. Dock har jag ingen klar bild av hur jag ska klippa sig. Haha, men det visar sig hur det blir ;).

Är lite oklart hur kvällen blir, är ganska sliten efter många tidiga mornar och jag har inte haft en riktig sovmorgon sedan... Haha, jag minns inte ens när det var! Förra året någon gång i alla fall.. Så jag borde kanske ta en lugn kväll hemma idag, men samtidigt så är jag sugen på att träffa bästa vännerna och parta lite. Får se hur det blir.

Ha en fin fredag allihop!


Torsdag

Idag så jobbade mamma hemma, vilket betydde lite sovmorgon för min del! Otroligt skönt att få sova lite längre (till sju), kände mig riktigt utvilad när jag vaknade i morse :). Åkte till stallet och pysslade lite med Hera som var allmänt pigg och glad. Satte på henne snabblindorna och släppte ut henne i hagen. 

Mockade och gjorde i ordning mat åt henne innan jag åkte hem. Sedan åkte jag till gymmet! Gjorde ett ganska hårt pass idag och blev riktigt trött, men gud så skönt det känns efteråt! Älskar den känslan. När jag kom hem så duschade jag och käkade lunch, sedan åkte jag och mamma tillbaka till stallet och skrittade Hera. Red henne först efter lunch då ridhuset varit stängt under förmiddagen eftersom de saltat och djupharvat underlaget då det varit fryst i botten. Att underlaget har varit lite hårt har ju bara varit en fördel för oss, då Hera helst ska gå på så hårt underlag som möjligt för att stärka gaffelbandet. Djupt underlag blir för jobbigt för henne att gå i, nu när gaffelbandet inte är starkt nog.

Idag var det alltså lite djupare än vad det har varit tidigare, så vi skrittade inte så länge där inne. Så efter det skrittade vi henne ute också. Hon gick inte på något lugnande idag heller, vilket börjar märkas lite på henne nu när hon har skrittat i några dagar. Hon har inte gjort något dumt, men börjar hoppa till för småsaker och vara lite spänd. Så i morgon så kommer jag rida med lugnande, då jag dessutom är ensam. Men snart så får vi ju börja trava igen så då kommer vi nog kunna slippa det lugnande medlet.


Bilden är från Julafton

Dålig sits?

Som många av er vet så har jag skrittat den största delen av förra året och jag har märkt hur mycket man själv tappar som ryttare. Hästen klarar sig faktiskt förvånadsvärt bra med att bara skritta, då det är den gångarten då de använder flest muskler samtidigt. Men det man ofta glömmer är att man kan göra mycket för att hålla igång och träna även om man bara skrittar. Sitsen är någon som man kan tänka på om man skrittar fram, skrittar av eller vid något annat tillfälle, ja så ofta man kan. Några bra tips på vad man kan tänka på för att få en så bra sits som möjligt ger Sylve Söderstrand;

Sitsen är nog så viktig i hoppning som i dressyr och man ska kunna ha en anpassad sits för olika tillfällen.

Info kommer från Jumclub.


Onsdag

Var uppe i ottan i  morse igen. Var för en gångs skull ganska snabb med att äta frukost och göra mig i ordning för att åka till stallet. När det är så tidigt på morgonen som halv fem brukar jag vara riktigt seg. Innan jag red så slängde jag in Heras innetäcke i tvätten och lite benlindor som också behövde tvättas. Sedan skrittade vi ca 40 minuter i ridhuset och sen skrittade vi ut runt anläggningen. Hon gick inte på något lugnande idag heller men var ändå lugn och fin. Blåste upp sig lite när någon plast fladdrade i mörkret, men hon gjorde inget mer än det :).

Idag blev det "benskydd" på i hagen för henne. Hon hade trampat sig på benet igen igår, med broddarna. Självklart på det skadade benet den här gången också. Benskydden är i stil med Back on Tracks snabbandage bara det att det är en vanlig padd i dem.

Efter stallet så körde jag pappa till jobbet för att jag skulle kunna ta mig till stallet och ta in hästarna sedan. Har alltså varit där igen nu och svättade Heras ben och lindade dem och gosade med henne lite :).


Så här ser snabbandagen ut som Hera har i hagen, fast med vanlig padd inuti.





Tisdag

Idag så ringde jag vår veterinär på kliniken och rådfrågade henne, hur jag borde lägga upp ridningen, nu när hon har varit lite gallig/svullen på sitt ben. Hon började med att lugna mig med att det är väldigt vanligt att de blir svullna och varma om benet då det är läkningsprocessen som är igång. Så det kändes väldigt skönt att höra i alla fall.

Hon tyckte att jag kunde skritta henne i en vecka och sedan fortsätta med travandet där vi slutade och se hur hon reagerar på det. Så i morse skrittade vi tillsammans med Josefin och Aconto. Vi skrittade lite ute också och Hera gick utan lugnande vilket gick jättebra. Känns väldigt skönt de dagar hon kan gå utan lugnande, framför allt för hennes mage...

När jag kom hem från stallet så gick jag och la mig direkt då jag var ruskigt trött. Steg ju upp halv fem imorse för att hinna med att göra allt i stallet innan pappa skulle ha bilen. Hann till och med att putsa sadeln efter ridningen :).

Ikväll så ska nog jag och mamma titta på nästa avsnitt av Ponnyakuten! Går ju att se det andra avsnittet på Svtplay redan nu :). Åker till stallet en vända till sen och lindar benen på Hera också.

Ha det fint !


På tävling i Tierp 2008


Måndag

Ny vecka, vilket betyder att det var dags att gå upp tidigt i morse eftersom båda föräldrarna jobbar och behöver bilen efter att jag varit stallet. Så jag red Hera vid sju. Hon kändes väldigt fin idag! Pigg men ändå lugn och väldigt taktmässig och bärig.

Jag har lite träningsvärk i benen idag, men inte så farligt att det gick ut över ridningen. Travade inte så mycket idag, då jag trappade ner lite när hon var lite varm i benet i fredags e.m. Hon har sett bra ut sedan dess och veterinären hade ju sagt att hon kunde bli svullen och varm när hon blir travad så mycket, då det självklart påfrestar gaffelbandet, men det är också det som gör att det blir starkare. Visste ni till exempel att den absolut effektivaste träningen är när man tränar så hårt att man nästan nästan skadar sig? Men så hårt ska givetvis inte vi träna.

Pratade nyligen med min kompis i Nya Zeeland, som var utbytesstudent i vår klass förra året. Vi pratade via skype i över en timme.. Var mycket att prata om! Just nu så är det sommar i Nya Zeeland och de har runt 25 grader varmt om dagarna. Är inte alls avundsjuk ;). Jag brukar ändå tycka väldigt mycket om vintern men just nu känner jag att jag vill ha sommar och åka på tävlingar och träningar!  



Tror att bilden är från Heras första tävling. Haha, det här är på framhoppningen. Hon saknar ju inte respekt för små hinder i alla fall ;).


Söndag

Har nu på förmiddagen varit på gymmet med pappa. Så känner mig ganska mör i kroppen just nu, men det känns väldigt skönt! Har duschat nu och ska åka och jobba lite. Sedan blir det en vända till stallet. Josefin ringde och sa att Hera hade ett litet sår på frambenet. Självklart på det benet som hon har skadat sig på. Men det var inget allvarligt, bara ett litet ytligt sår. Får kanske ha boots på henne i hagen, nu när hon har broddar? Hon är ju sällan helt stilla i hagen ;).

Bäst att åka nu, så jag får det gjort. Ha det bra!

Nu ringde Josefin igen och sa att jag inte alls behöver åka till stallet för det där lilla såret. Det hade slutat blöda och var en centimeter stort och väldigt ytligt. Hon hade haft på jodopax också. Så himla snäll. Haha, kanske åker dit i alla fall... För att linda benen och så :P.

Hästledig?

Eftersom jag har tagit hand om Aconto åt Josefin ganska många gånger så tyckte Josefin att jag skulle ta en hästledig dag i morgon och att hon skulle ta hand om Hera åt mig, nu när hon ändå skulle vila i morgon. Hon tänkte också att jag nog skulle vara trött eftersom jag ska ut ikväll. Men om jag känner mig rätt så hamnar jag nog i stallet i morgon också... Bara för att pyssla om Hera och se hur hon mår. Fast man är där varje dag så vill jag ändå dit. Man är nog bra koko. Det tycker i alla fall mina icke hästintresserade vänner ;).

Men vad gör man inte för sin älskade häst?


 

Hur har ni det? Tycker ni att det är skönt med hästlediga dagar? Eller har ni några alls?


Sömnlös natt...

Inatt så sov jag nästan ingenting. Anledningen till det var att när jag åkte till stallet igår på eftermiddagen för att linda Heras ben pussa lite på henne osv.. Så var hennes hf ben (det som hon har skadat) lite varmt och svullet(!!). Anna som var där tyckte inte att det var så farligt, som jag först tyckt att det var. Men jag känner ju verkligen Hera, visiterar henne nogrannt varje dag, så om hon är lite mer gallig i ett ben så märker jag naturligtvis det. När man har en häst som haft en gaffelbandsskada (som fortfarande "byggs upp") så blir man också väldigt nojjig och orolig så fort hästen visar minsta tendens till att skadan är tillbaka.

Veterinären hade sagt att benet kan bli något varmt och svullet när man börja trava mer som vi har nu, men att man då bara skulle "backa tillbaka bandet" lite och ta det lite lugnare i några dagar.

Jag lindade benen med B o T och höll tummarna för att det skulle vara borta morgonen därpå. Mycket riktigt så var svullnaden i princip helt borta. Eller Anna tyckte att den var det (bara något mer gallig i senskidan, men det kan vilken häst som helst vara). Men för att ta det säkra före det osäkra så skrittade jag henne bara idag, och imorgon ska hon få vila.  Jag får min första sovmorgon i morgon också, på väldigt länge. Det gillas.

Var i stallet nyss också, då jag hade intaget idag. Hon hade då inte ens en tendens till galla i benet vilket kändes väldigt skönt! Den kom inte tillbaka heller efter att hon stått inne ett tag. Så i natt så kommer jag nog att sova bättre ;).




Ett stort steg framåt

Idag så provade vi faktiskt att rida Hera utan att ge henne lugnande, då detta var den enda dagen på ett bra tag som mamma kunde föjla med på morgonen. Vi var alltså i stallet tidigt i morse. Började rida henne kvart i sju och då var det ingen i ridhuset.

Jag kände redan när jag skrittade ner henne till ridhuset, hur lugn hon var. Hon kändes precis som vanligt. Skrittade fram henne för hand och hon var lika lugn då, även när mamma konkade fram lite travbommar till oss. Skrittade även av henne ute runt anläggningen som vi har gjort de tidigare dagarna, vilket inte heller var några som helst problem. Hon var om möjligen lugnare :). Hon var helt enkelt jätteduktig idag och jag är så nöjd med henne!

Nu känns det verkligen som att vi har tagit ett stort steg framåt. Även om vi var ensamma nu så känns det inte allt för långt borta att rida med andra utan att ge henne lugnande.

Tänkte rida med lugnande i morgon då jag kommer rida lite senare så det kommer nog vara mer folk då. Men kommande dagar i veckan så kommer jag försöka rida utan att ge henne lugnande innan, så ofta som möjligt. Kan rida med Josefin och Aconto någon av dagarna och då rider vi tidigt på morgonen så det kommer nog bara vara vi två då :).

Mamma filmade lite när vi travade över bommarna. Tyvärr så dog batteriet på kameran nästan direkt så är kanske inte så jättemycket att se. Men alltid något!



 

 


Ponnyakuten

Är det någon mer än jag som redan har sett den? Ponnyakuten är en ny serie som börjar på söndag, men som man redan nu kan se på Svtplay.

I serien så får åtta olika ryttare mellan 11 och 14 år ta med sina problemponnyer till Tobbe Larsson för att få hjälp med dem av Tobbe Larsson själv, men också andra duktiga tränare som Maria Gretzer, Jan Brink, Peder och Lisa Fredricsson mf.



Den absolut roligaste ponnyn tycker jag är den lilla runda som vägrar att hoppa, om inte dotterns pappa hoppar före. Om pappan hoppar före ponnyn så tyckte den att det var skitkul! Jag hade verkligen roligt när jag såg serien! Men det ska givetvis bli väldigt intressant och se hur de löser de olika problemen. Längar redan efter nästa avsnitt!

Hur ska jag nu göra?

Idag så gick det inte så bra att rida faktiskt. Eller min sits kändes betydligt bättre än vad den har gjort tidigare och Hera kändes också fin, tills en av hästarna i ridhuset började galoppera... Hera blev heltokig och hoppade på stället och småreste sig! När hon blir sådär är hon svår att få kontakt med. Hon blir som en unghäst som koncentrerar sig på sin omgivning och inte på ryttaren på ryggen. 

Först reagerade jag lite som jag har gjort den senaste tiden då hon varit konvalecent, att jag mest sitter stilla och försöker få henne att lugna ner sig. Men sen kom jag på att hon faktsiskt nästan är frisk nu och att hon får ta och skärpa sig och vänja sig vid sånna här saker! Hon har ju gått jättelugnt och fint den senaste tiden och då kan hon göra det nu också. Så när hon började dansa runt och hoppa så sa jag till henne på skarpen och försökte få henne att bara tänka framåt. Det fungerade ganska bra faktiskt. Så fort hon travade på framåt igen så fick hon beröm. När hon gått lugnt och lyssnade ganska bra på mig så avslutade jag och gick ut ur ridhuset och skrittade av henne runt anläggningen. Där ute så var hon ganska lugn, tittade till på en sak bara men lyssnade hela tiden på mig.

Känns lite jobbigt förstås att hon blev såhär, samtidigt som att det var ganska väntat att det skulle komma, förr eller senare och att jag måste ta tag i det. För när hon var i full gång så brydde hon sig inte alls om något av det där. Tror inte att hon bryr sig så mycket om det nu heller egentligen. Hon gjorde ju ingenting när jag skrittade på långa tyglar.. Hon har helt enkelt väldigt mycket energi fortfarande som hon inte gör av med och hon tyckte väl att den där skimmeln som galopperade var en bra anledning till att få studsa lite...

Men nu till frågan. Vi hade nämligen tänkt prova rida henne utan att ge lugnande då hon blivit så lugn den senaste tiden då hon får trava mer. Men nu när hon uppträdde såhär, ska vi prova då eller är det för riskabelt? Eller är det lika bra att ta tag i det, en gång för alla? Om vi nu skulle prova så gör vi det tidigt på morgonen när vi är ensamma i ridhuset.

Vad tycker ni?


Hemma ett tag...

Nu har jag tagit in hästarna och tvättat Heras tassar och svans :). Tur att vi har ett ganska varmt stall, annars skulle det aldrig fungera att tvätta henne... Nu ska jag städa lite här hemma innan min syster kommer hem. När hon kommer så ska vi åka direkt till gymmet och gymma lite! Ska bli sköönt.

Ikväll så kommer mamma hem också, vilket är efterlängtat :).

Blir en tredje vända till stallet då jag har kvällsfodringen idag också.

Puss & kram


Tjugondedagjul

Har varit i stallet på förmiddagen och ridit Hera. Hon gick jättefint och jag jobbade som vanligt på med sitsen... Skrittade henne runt anläggningen efteråt, vilket gick jättebra.

Jag har hand om Aconto idag så mockade och gjorde hö åt honom också på förmiddagen. Nu är jag hemma och har precis ätit lunch. Snart ska jag tillbaka till stallet igen då jag har intaget. Ska pyssla om Hera innan jag släpper in henne i boxen tänkte jag. Tvätta svansen och så, den blir otroligt skitig nu när hon går på lugnande då det gör henne dålig i magen.

Hörs senare i eftermiddag!

 


Tisdag

Idag så tog jag alltså fram några travbommar i ridhuset! Hera tyckte att det var jättekul och lyfte ordentligt på tassarna de första gångerna och var inte i någon bom en enda gång. Hon kändes jättefin hela ritten, var väldigt pigg och glad och försökte med någon galoppfattning idag med men inget mer. Skrittade av henne ute idag me och idag skötte hon sig jättefint även fast de harvade de andra ridhuset samtidigt. Hon verkade så lycklig lilla Hera, vilket gör mig lycklig! :)



När jag var klar i stallet så frågade Catharina om jag ville följa med på uteritt! Det var så länge sedan jag red ut så det ville jag gärna :). Så jag red Coolio som hon hade hand om idag, och han gick jättefint. Även han tyckte att det var jätteroligt att få komma ut och galoppera, så han gjorde en del glädlesprång! Så det var jätteroligt. Ska nog åka till stallet snart igen och tvätta och linda benen på Hera.

Kram!

 

 


Måndag

Idag kände jag faktiskt att träningen börjar ge resultat! Trots en hel del träningsvärk i benen så kändes min sits betydligt bättre idag än vad den har gjort tidigare! Den är givetvis inte fulländad, men det är helt klart ett steg i rätt riktning! :) Måste ta och filma mig själv snart igen. Så mycket lättare att korrigera sig själv om man får se vad man gör med egna ögon.

Någon som också kändes bättre var Hera! Hon kändes starkare idag än vad hon gjort tidigare, mycket nog tack vare att min sits blivit bättre, men också för att vi börjar komma igång och hinner göra mer under ridpassen nu. Vi travar nu sammanlagt i 20 minuter. Hon hade ett helt annat steg idag och var allmänt pigg och glad. Försökte fatta galopp ganska många gånger med mig idag och var lite smått på tårna men gjorde inget dumt. Knasiga flickan.. <3 

Vi vågade oss även att skritta av ute idag. Gick ganska bra, hon har ju inte gått ute på länge så hoppa till för något men gick annars lugnt och fint! Tror att hon kommer lugna ner sig mycket mer när hon får komma igång och galoppera och att jag får jobba henne mer. Så det ser vi fram emot, men det är inte allt för långt kvar!

Tänkte lägga fram lite travbommar åt henne någon gång i veckan. Nu har jag självklart inte ridhus-schemat i huvudet och vet därför inte vilken dag jag får använda bommar... Men om jag är helt ensam på morgonen så kanske några travbommar inte skadar? ;)

Var i alla fall väldigt roligt att rida en så pigg och glad häst! Vet att jag sagt det förut men hon känns så fräsch och fiin! :D



Svår att inte tycka om!


Söndag

Den här söndagen har varit ganska händelserik. Började som vanligt med att åka till stallet på morgonen. Eftersom det är söndag så var det löshoppning på morgonen i ridhuset, så jag lät Hera vila idag. Hon har inte vilat sedan nyårsdagen, så tyckte att det passade. Dock så tror jag att hon hade en annan åsikt om saken, men hon tog ut sin energi i hagen ;). Pysslade lite extra med henne, tvättade benen jämnade till manen lite osv...

Senare under dagen så åkte jag och pappa till Skarholmen och åkte långfärds-skridskor! Det har jag faktiskt aldirg gjort förut, är ju inte så jättestor skillnad från vanliga skridskor föståss, så gick bra. Men jag tror att jag hittade lite nya muskler ;). Kände verkligen att jag saknade uteritterna med Hera när vi var ute i det fina vädret idag. Men kanske inte tar allt för lång tid innan vi kan göra det!

Efter det så åkte jag och pappa till stallet igen och lindade benen på Hera och dumpade av lite groov 90 i stallet.

Sedan åkte vi hem och duschade, bytte om och åkte sedan tillsammans med min syster till gymmet! Undrar om jag kommer ha träningsvärk i morgon? Ganska dum fråga...

Nu ska jag åka och jobba lite sedan tror jag minsann att det blir sängen för mig!

Puss och kram!


Härlig dag på isen



Känns skönt med lite träninging idag... Blev en ganska lång stund på crosstrainern idag.


Skrittäcket

Jag hade ju lovat lite bilder på skrittäcket som vi (mamma) syr! Blev tyvärr lite för stort så vi (mamma) måste förminska det lite och mamma är Basel just nu, så kommer ta ett tag innan vi kan fixa det. Men såhär ser det ut hittils i alla fall!


Jag har sytt fast passpoalen! Haha, jättestolt ;)


Lördag

I morse så var det -21 grader ute när jag åkte till stallet! Huva! Började med att mocka och fixa åt Hera innan jag red henne i ridhuset. Jag har ju verkligen bestämt mig för att jag ska få en bättre och starkare sits nu, men jag vågar inte riktigt sitta ner på henne i traven än. Inte så länge i alla fall. MEN jag kan ju inte ha så här dålig sits hur länge som helst, så jag bestämde mig för att rida lätt utan stigbyglar. Funkade faktiskt väldigt bra och Hera gick mycket bättre. Men fy fasen vad det kändes i benen efter ett tag! Hade allvarliga problem med att gå någorlunda normalt när jag skrittade av henne...

När jag pysslat om henne och släppt ut henne så hämtade jag nästa häst - Sekúr. Han blev hoppad av Sigrid igår, så jag skulle ta ett ganska lugn pass på honom idag. Det kändes att han hade lite träningsvärk, men hans bjudning var det fortfarande inget fel på ;). När han blivit lite varm i musklerna igen så gick han kanonfint! Gjorde många övergånger mellan skritt och trav på böjt spår och gjorde lite öppnor och slutor längs med långsidan. Red inte så länge utan avslutade när det kändes bra.


Nu sitter jag hemma. Har ätit årets första semla och tagit på myskläder. Har inte mycket lust att gå mer utanför dörren idag, i den här kylan! 

Kram!



 


För en bättre sits

Som jag har nämnt tidigare så måste jag jobba väldigt mycket med min sits nu då jag har tappat väldigt mycket under månaderna Hera vilade. För att träna den så gymmar jag och fokuserar lite extra på rygg, mage och ben. Jag tränar givetvis också när jag rider också. Men en den här pallen skulle kanske inte vara fel att ha?


Bild från jumpclub.se

Detta är alltså en Balimopall som ska ge ryttaren en bättre sits då den har ett vippbart säte! Kostar 3400 kr.

Fredag

Idag så harvade de ridhuset på morgonen så jag red lite senare än vanligt. Då träffade jag min tränare Hannah i ridhuset, som hade träning för någon annan. Jätteroligt att träffa henne igen! Passade på att fråga henne om vad vi gjorde för träningar för att "bota" min sits och hon kom minsann ihåg vad vi gjorde. Förutom att jag red mycket utan stigbyglar så fick jag också i skritt hela tiden känna efter att jag kände båda sittbenen och se till att ha henne framför mig... Är lite svårt att förklara exakt hur övningen gick till. Men ungefär så.

Hera kändes väldigt fin idag! De hade hoppning i ridhuset så hon var väldigt pigg och glad och försökte fatta galopp med mig X antal gånger... Hon småbusade lite också, när de andra hoppade, men det är sånt hon får vänja sig vid att de gör. Det var inga stora skutt hon tog så det var aldrig någon fara. Bara att korrigera henne och rida vidare.

Nu ska jag och pappa åka iväg till gymmet! Behövs! Känner mig mycket fräschare och piggare idag, så det ska nog gå bra :)

Blir nog hemma-mys ikväll :).


Torsdag

Imorse var jag alltså i stallet och provade det egnasydda skrittäcket på Hera. Hon var jättefin i det, men det var tyvärr lite för stort så vi (mamma) måste korta det något. Hera var pigg och glad idag med! Jag däremot kände mig väldigt seg. Behöver nog ta mig en sovmorgon någon dag tror jag..

Vi gjorde tempoväxlingar idag med och jobbade med lite sidförande hjälper. Jobbar fortfarande med min sits och tänkte titta tillbaka på gamla träningar och vad vi gjorde som gav mig en så mycket starkare sits. Känner mig nästan instabil nu ju! :S

Hade ju tänkt gymma idag, men när jag vaknade idag så hade jag världens förkylning! Usch, va tråkgit, hade faktiskt sett fram emot att få gymma lite. Behöver verkligen det nu. Men jag genomförde det andra som stod på min att-göra-lista. Var på granngården och köpte groov 90 till Hera, sedan till sporren och köpte ett KL pannband samt broddar!

Nu ska jag sätta mig i soffan och mysa lite tror jag.

Lägger upp bilder senare idag!


Trött..

Jag är sjukt trött efter den här intensiva, men roliga dagen i stallet. Tänkte faktiskt gå och lägga mig nu. Men först tänkte jag skriva vad jag ska ha gjort i morgon, så att jag faktiskt kanske gör det också!

 

  • Jag ska börja med att rida Hera på morgonen (det glömmer jag väl ändå inte?!), samt inviga nya (hemmasydda) skrittäcket! Ska ta bilder också! Ingen svansfläta på den än, men det kommer..
  • Jag måste köpa groov till Hera, så blir en tur till Granngården
  • Ska köpa pannband till mig själv (upptäckte att det var lite kallt om öronen idag...)
  • Måste gymma!

Så, nu när jag har skrivit det här så kan jag väl ändå inte glömma det?!

Nattinatt på er! :-*


Heldag i kylan

Idag har jag verkligen varit i stallet länge! Och det under en av de kallaste dagarna i mitt liv. Var i stallet vid åtta och började med att rida Hera, som var jättepigg, men kändes väldigt känslig och fin! När vi ridit klart så gick vi upp till stallet och jag borstade henne ordentligt och la på ett täcke. Sedan kom hovslagaren och skodde henne, vilket tog ca en timme.

Jag hann mocka och så medan han skodde. Sedan släppte jag ut henne gjorde i ordning hö till både Sekúr och Hera innan jag hämtade in Sekúr. Jag gjorde i ordning honom och sen tog jag in hästarna, då jag hade intaget idag. Sen red jag Sekúr för första gången!

Han var väldigt spänd i början, men lugnade ganska snabbt ner sig. Det var väldigt stor skillnad på att rida honom jämfört med Hera. Han var extremt känslig för skänkeln (nästan flög i luften så fort man nuddade honom). Men det gällde att verkligen vara stadig i handen och ha ett jämnt stöd med skänkel och hand. Sedan fick man försliktigt lirka lite med honom och berömma så fort han gjorde rätt, vilket gjorde att han slappnade av. Jag jobbade mycket med att få honom att gå i en så låg form som möjligt då han har en tendens att bli stark och dra upp huvudet. 

Tog ett tag innan jag hittade knapparna, men efter ett tag gick det riktigt bra! Han var rolig att rida, har ett vädligt fint steg. Sekúr har gått 140 hoppning, så han är en riktig hoppe-häst ;).  



Hera efter dagens ritt


Haha, såhär såg Sekúr ut när jag kom. Han lär ju inte ha frysit om öronen i alla fall ;).


Stallkatten Puff envisades med att sitta på elementet i sadelkammaren, fast han är lite för tjock för att få plats... Men varmt var det ;)

 

 


Tisdag

Idag är det ju ännu kallare än vad det var igår! Hur nu det är möjligt. Det gjorde att jag fick en otroligt pigg och glad häst att rida! Haha, hon var så otroligt pigg, men hon lyssnade ändå så fint på mina hjälper så det gick bra. Jag blir så glad när min lilla häst är glad!

Tog han om Aconto åt Josefin idag också. Imorgon så blir det en heldag i stallet, då jag ska rida och ta hand om en häst i stallet som heter Sekúr , samt att hovslagaren kommer för att sko Hera.

Nu måste jag gå och göra mig i ordning! Ska in till Stockholm och fira min farmor som fyller år! :)

Hörs!


Läsarfråga - Varför Hera går på lugnande

får jag bara fråga varför hon går på lugnande? går de inte att sitta på henne annars? :)

Hera är i vanliga fall en väldigt lugn individ som man kan rida med överallt, ensam eller med andra. Men nu när hon har vilat i 7 månader så blir hon (liksom många andra hästar som varit konvalecenter en längre tid) deprimerad och har enormt mycket överskottsenergi som hon aldrig blir av med. Hon blir då som en unghäst på nytt och hoppar till för i princip allt som går att bli rädd för (och allt annat).

Och ja,
det blir lite väl mycket rodeo för att det ska vara säkert att sitta på henne. Men det är även för hennes eget bästa, så att hon inte ska dra upp sin skada på nytt eller skaffa en ny. Jag hoppas verkligen att jag kan sluta med den snart! Vi tänkte prova att inte ge henne lugnande en morgon när det är lugnt i ridhuset och hon travar något mer än vad hon gör i dagsläget. :)

 



Har en stor röd rosett i svansen på Hera för att varna andra ryttare. Men när jag slutar med lugnande kanske jag borde ha en sån här hängandes där bak istället?


Bokat och klart! :D

Nu har mamma bokat hotell och köpt biljetter till Göteborg Horse Show 2010! :D Vi ska vara där de två första dagarna och titta på hoppning och shoppa ;). Åh, vad jag längtar!


Skrittäcket..

Mamma är nästan klar med skrittäcket, som vi bestämde oss för att göra själva! Var in till stan och köpte lite mer kantband och karborrband till det idag. Men det vi skulle vilja ha på den är en svansfläta i guld bak på täcket. Men vi kan inte hitta det någonstans! Någon som vet vart det finns att köpa, utan att det kostar lika mycket som ett nytt täcke? Ringde runt till lite affärer och på en av den så kunde de köpa in en åt mig från sin återförsäljare (equiline) och priset låg då på 650 kr! Mamma mia...

Annars får man ta och göra en själv... 

Lägger upp en bild på täcket sedan när det är helt klart :).


En sån fast i guld.

(Bilden är från hästshopens hemsida.)


Måndag

Japp, idag så ringde klockan före fem och jag var långt ifrån pigg. Kanske skulle ha lagt mig lite tidigare igår? Men men, när jag väl kommer upp så är det inga problem. Eftersom jag var först i stallet så gav jag alla hästar hö, innan jag gjorde höpåsar och mockade åt Hera.

Strax före sju så kom Josefin och gjorde i ordning Aconto, för att sedan tillsammans promenera ner till ridhuset. Var ruskigt kallt i morse, som ni som var uppe kanske märkte... Men jag hade klätt på mig ordentligt så det kändes inte allt för farligt i alla fall :)

Idag så hjälpte Josefin mig när jag red. Vi gjorde faktiskt lite skänkelvikning i trav (i lättridning för att vara på säkra sidan). Var toppen att ha Josefin med som kunde coacha mig hela tiden. I början fick jag rida lite extra tydligt (var ju ett tag sedan hon gjorde det här senast..) och leda med yttertygeln, men hon fattade ganska snabbt vad hon skulle göra :). Jobbade mest med att ha henne rak och att hon skulle gå taktmässigt. Hon skulle ha kunnat svara lite bättre för min sidförande skänkel, men vi börjar med att fokusera på det tidigare och tar det andra när det sitter bättre.

Jag jobbade givetvis med sitsen idag också och det känns bättre för var dag, även om det inte är helt bra. Orkar bara hålla sitsen en kortare stund.

Men är väldigt glad, då Hera kändes så himla fin idag! Efter lite skänkelvikning så fick hon en helt annat schvung i traven. Kändes nästan som "gamla goda tider" ;). Mycket roligt!



"Lite" frost på speglarna i ridhuset...

 


Söndag

Jag var i stallet som vanligt på morgonen idag med. När vi red i ridhuset idag så var det ganska mycket folk. Det var en som longerade och en annan som tömkörde och en tredje som hoppade samt några till. Så det blev som lite miljöträning för Hera. För hon brukar kunna spänna sig och hoppa till, även om hon går på lugnande. Men sedan vi har kommit igång och börjat trava lite mer så har hon blivit allt lugnare och mer och mer som vanligt, vilket verkligen är skönt! Jag längtar riktigt till jag kan sluta med det lugnande medlet. Då spelar det ju heller inte lika stor roll vilken tid på dagen jag rider...

Tänkte extra mycket på min sits idag och tycker att jag hittade den, lite då och då i alla fall. Jag är helt klart inte alls lika stark i benen som jag var innan hon blev skadad, men jag är fast besluten att hitta den igen, och det snart! Så fort jag hittade sitsen, även om det bara var för en kort stund så svarade Hera genast med att gå mycket bättre. För övrigt så tyckte jag att ridningen gick bättre idag, vilket var roligt! De flesta som har sett henne har sagt att hon ser väldigt fräsch och fin ut, vilket är väldigt roligt! Lite orättvist bara, att man själv ska tappa så mycket och hon nästan ingenting ;).

Imorgon blir det till att gå upp i ottan igen. Men jag får sällskap av Josefin så det ska bli kul :).

Ha det bra!

Kram


Min underbaring


Film från idag

Det här är alltså ett kort klipp från dagens ridning. Det är alltså sju månader sedan vi båda var igång, so be nice ;).

Jag ser på filmen att jag måste tillbaka med skänkeln och sitta längre fram i sadeln. Jag ska även "rulla fram" mitt bäcken något. Kortare tyglar (får man skylla på att det var pälsglans på handskarna?? ;), och så kan jag ha mer tryck i henne. Det blir väl lätt så att man rider så försiktigt efter en skada. Men det skadar ju faktiskt inte för dem att trava på lite bättre. Snarare tvärtom. Kan väl också bero lite på vad det är för skada de har haft i och för sig.


Är någon annan i ridhuset som smackar och pratar om ni undrar ;)

Lördag

Var i stallet före åtta och började med att mocka och fixa höpåsar. Eftersom att mamma och pappa skulle komma och filma mig när jag red så hade jag lite tid på mig (de är inte så morgonpigga). Så jag hjälpte Tina, som hade morgonfodringen, att ta ut lite hästar.

Kändes ganska bra att rida idag. Eller ja, det kändes bra, tills jag kom hem och såg filmen! Hjälp, vad fasen har hänt med min sits?! Den är inte ens värd att kallas sits... :S Haha, nej men tycker mer att det likar stolsist... Så det måste jag jobba på! Försöker sätta ihop en kortare version av dagens film så att ni också kan få se lite.

När jag kom hem så bytte jag om och åkte till gymmet ett tag. Känns i benen nu kan jag säga! Tränade magen och ryggen mycket också. Det ska väl motverka min stolsists något i alla fall ;).

Vi hörs!

Kram


Det gick att ta kort med filmkameran också :)

Fredag 1/1-10

Oj vad roligt jag hade igår! Blev en lång kväll! Därför var jag lite smått seg i morse och kom iväg lite sent till stallet. När jag kom dit så var det ganska många i ridhuset och Hera skulle behöva vila någon dag i veckan så hon fick göra det idag.. Fast det kändes lite tråkigt att inte få rida, det är ju så himla roligt nu!

Men istället så pysslade jag om Hera lite extra. Tvättade "tassarna", lindade benen och tvättade svansen plus det vanliga pysslet. Det tyckte hon var skönt, men hon hade nog också velat komma ut och trava lite, precis som jag ;)

Ikväll blir det till att ta det lugnt och mysa med familjen. Är ganska trött efter igår och ska upp i tid till stallet i morgon bitti tänkte jag. Mamma kanske kommer sen och filmar oss när vi rider! :D Ska bli roligt att se. Får se om jag kan lägga upp den här sen.

Hoppas att ni haft ett bra nyår och att resten av året blir bra! :)


Blev en mysdag för Hera med.

RSS 2.0