Äntligen klart

Nu är det alltså helt klart. Vi var på Hillton idag och skrev på kontraktet för en box på Hillton! Hera får en jättefin hörnbox ganska nära ingången :-) Vi flyttar dit på måndag! Så där kommer hon ha det finfint.

Var i stallet vid lunch och tog in henne och Kakan då det är som varmast den tiden, så släpper vi ut dem till eftermiddagen igen och låter dem gå ute till kvällen. Red henne vid åtta-tiden idag, då först hade det blivit lite svalare ute. Var förstås bara skrittning som gällde i 20 minuter, men Hera sköter sig (peppar peppar) fortfarande jättebra! Så otroligt snäll. Var även och slog gräs med lie (!). Fungerar faktiskt jättebra, så Hera fick ordentligt mycket att mumsa på nu till kvällen. 

Förutom "hästeriet" så har jag varit och badat med mina kära vänner, Anna och AK idag i Vårdsätra. Jättetrevligt hade vi och jag var minsann i och badade tre gånger! :-) Var 22 grader i vattnet, vilket är helt godkänt tycker jag. 

Vi hörs i morgon!

Elin



Mamma och Hera på tävling. Vi ska ta oss förbi den här jobbiga tiden, tillsammans.  
.

Värmebölja

Idag är det, precis som igår otroligt varmt ute! Dock så är det helt vindstilla idag... Jag och mamma var i stallet nu på morgonen och mamma följde med när jag skrittade Hera i 20 minuter runt anläggningen. Skönt för Hera att få komma ut och se lite annat. Hon skötte sig, som vanligt, exemplariskt. Efter ritten så duschade jag och schamponerade henne ordentligt så att hon ska känna sig ren och fräsh i värmeböljan. Inte lika många flugor som drar sig till henne heller när hon luktar schampoo. Efter det så lät jag henne beta en stund.

Idag är det ungefär en vecka tills vi flyttar till Hillton! Läängtar!  Ska bli skönt med ett fint stall med spolspilta och en egen hage som man själv har hand om.

Ha det toppen!

Elin

Ingen ork

Har ingen ork att skriva idag, egentligen... Är så himla ledsen fortfarande. :-'(

Promenerade 20 minuter idag och hovslagaren kom och slog på skon de drog av på kliniken.

Dålig nyhet

Igår ringde veterinären från Mälarkliniken och hon hade en mycket dålig nyhet. De hade provat att bedöva Hera igen fast nu lite längre ner, eftersom de tyckte att det var lite konstigt att hältan inte försvann helt sist de bedövade. Efter den bedövningen slutade Hera att halta helt och hållet. De bestämde då att de skulle göra ett ultraljud på benet och det visade sig då att gaffelbandet var av...

Det betydet alltså att Hera behöver konvalecens i 6-9 månader. Alltså längre än förra gången. Hon ska skrittas 20 minuter varje dag och om en månad så ska vi tillbaka på återbesök. Hon får absolut inte bralla eller springa på något sätt, utan vi måste försöka hålla henne lugn... Hur nu det ska gå till...

Benbiten de hittade var alltså inte till någon skada, den var så liten och låg inte i någon led, så hon hade inte ont av den. Vi fick alltså åka och hämta hem Hera idag och ställa henne i sjukhagen igen. En sådan här skada händer oftast i hagen. Det som känns extra surt är att hon skadat sig i hagen en månad innan hon skulle byta stall.

Jag vet inte vad jag ska ta mig till just nu. Jag klarar helt enkelt inte av att vara utan ridning under en så lång period. Det går bara inte.

Någon som har ett tips på vad man kan göra i ett sånt här tillfälle?

Elin

Sommardag!

Idag är det verkligen sommar ute! Jag kom in nu för att ta en liten paus från solandet, vilket man behöver för jag riktigt kokar av värme! Ska lata mig i solen ett tag till, sedan ska jag ära en sen lunch och efter det så tar jag cykeln till stallet. Jag har nämligen eftermiddagsfodringen. Men eftrersom Hera är kvar på Mälarkliniken så är det bara två hästar att ta in, så det går väldigt snabbt och smidigt.

Vid sju ikväll så ska jag till Dragon Palace och äta middag med tjejerna. Det är en avskedsmiddag för Imi som åker hem till Nya Zeeland på fredag. Ska bli mycket trevligt!
 
Ha en toppendag i värmen!

Elin

Springtur igen

Även om jag inte rider, så tycker jag att det är viktigt att fortsätta hålla igång. Bara för att Hera tappar konditionen så behöver ju inte jag göra det! Så jag stack ut och sprang idag igen. Höll en högt tempo hela vägen idag och det gick riktigt bra! Har tagit en dusch nu och ska ta mig honungsmelon! Finns ingen frukt som är mer törstsläckande!


Besked från kliniken

Idag var vi alltså på Mälarkliniken med Hera! Veterinären tittade på henne på rakt och på böjt spår för att se om hon kunde se någon skillnad och kände och klämde på benet. Hon tyckte att hon var gallig på framsidan av benet (höger fram som hon haltar på) ovanför hoven. Vi bedövade henne i kotleden och Hera sprang då betydligt bättre. Hon haltade fortfarande lite, men det kan de göra, just för att de har haft ont så länge. Efter bedövningen fick vi verkligen se hur mycket energi Hera verkligen hade! Hon var helt vild när vi skulle longera, det var ju så skönt att inte ha ont längre!

Sedan tyckte veterinären att vi skulle röntga hennes hov och kotled vilket vi gjorde. Då visade det sig att Hera hade en liten lös benbit i hovleden... Inte en jättelång konvalecens igen, var den första tanken som slog både mig och mamma. För er som inte vet min och Heras bakrund kan jag berätta att ungefär två månader efter att vi köpte Hera så blev hon sparkad på bakknät och fick en stor lös benbit som opererades bort och efter det så fick hon 6 månaders konvalecens...

Men om man nu ska försöka det det positiva med det hela, jämfört med förra gången så ska hon opereras redan nu på onsdag. Förra gången fick vi vänta i typ en månad innan hon opererades. Den här gången så är det också en betydligt mindre bit, vilket gör att konvalecensen blir betydligt kortare, mellan 6-8 veckor. Det är i och för sig mitt sommarlov som går, men samtidigt så kan jag verkligen pyssla om henne varje dag så att hon inte blir så uttråkad.

Jag är också tacksam över att vi hittade felet så snabbt, för det finns inget värre än att ha en sjuk häst som man inte vet vad det är för fel på... Fördelen med en lös benbit, jämfört med till exempel en sträckning är att man kan beräkna på ett ungefär när hästen är frisk för att kunnas sättas igång ordentligt.

Så jag är väl inte glad över det här beskedet, men inte heller jätteledsen. Om två månader så har jag och Hera klarat oss igenom det här och är fit for fight igen!

Ha en bra kväll!

Elin

Dagens

Har varit i stallet på eftermiddagen och tagit in Hera och Kakan, då jag hade eftermiddagsintag. De andra hästarna gick i gräshagen och skulle gå ute till kvällen. Mamma var med i stallet och hjälpte till idag. Medan Hera betade så mockade jag och mamma gjorde hö-påsar. Sedan så borstade både jag och mamma Hera, vilket hon stortrivdes med! Det behövdes vara två också, annars hade jag varit klar först ikväll... Hon hade verkligen lera från topp till tå!

Nu har jag varit och städat (mitt jobb, som jag gör en gång i veckan) och lämnat tillbaka filmen vi hyrde igår, samt handlat lite nödvändigheter hit hem. Ska sätta mig och kolla på teve nu. Blir ingen springtur idag, utan det får nog bli i morgon bitti, om jag hinner.

Planen för i morgon är alltså att sticka ut och springa, sedan åka till stallet och mocka och fixa samt tvätta Hera, sedan åka till kliniken vid halv ett och efter det så ska jag, om jag hinner, ta tåget till Stockholm för att gå på Grönan med mina kära vänner :-)  Imi åker på fredag, så hon vill verkligen att jag kommer.

Ha en bra kväll och håll tummarna för oss i morgon!

Elin

Abstinens

Har sån enorm lust att rida nu så det är inte klokt! Men imorgon klockan ett så har vi i alla fall fått en tid på Mälarkliniken. Då hoppas jag verkligen att de hittar felet på Hera och att det inte är något som skulle behöva en operation, för jag har redan fått erfara en sådan och vet hur enormt mycket jobb och lång konvalecent det är efter en sådan... Men ska inte måla fan på väggen, utan bara hoppas att det går bra!

Klockan två idag, alltså snart så är det Nations cup i hoppning på tv4 sport! Är faktiskt i hela två timmar, för en gångs skull! Så då det ska jag inte missa! Sedan åker jag till stallet och pysslar om min Hera.

Ha en bra dag!

Elin



Hela två timmars hästhoppning på tv4 sport!

Båttur

Det var underbart väder när vi var ute med båten! Vi åt tårta och firade min syster Linda som hade namnsdag. Men inna vi åkte iväg så fick vi finbesök av en liten andfamilj :-)

Foton av: Linda Fornbrandt













Skulle ha blivit utgång med flickorna idag, men eftersom att det är stängt nästan överallt så blev det hyrfilm och mys i soffan med lillasyster istället!

Ha en trevlig kväll!

Elin


Underbar morgon!

Igår var jag som sagt på grillning hos David. Var mycket trevligt! Många hade varit där ganska länge så det blev inte en jättesen kväll, vilket var skönt för mig, eftersom att jag hade morgonfodringen i morse! Det var faktiskt inga problem alls att  stiga upp klockan sex på morgon idag, då det var strålande sol ute! Helt underbart.

Det märks att Hera är mycket rastlös nu när hon inte blir riden plus att hon får gå i en liten sjukhage.. När jag kom i morse så hade hon dragit ner alla täcken på golvet och grimma och lite andra småsaker som hon hade fått tag i. Hon blev mycket glad att se mig när jag kom! Lät henne beta lite innan jag släppte ut henne och de andra hästarna. Sedan mockade jag och fixade allt det vanliga.

När jag kom hem så bytte jag om från stallkläder till joggingkläderna och stack ut och sprang en runda i skogen. Var mycket skönt att få komma ut i det fina vädret! Nu ska jag ta en lång dusch och sedan ska vi troligen åka ut med båten, hela familjen :-)

Ha en bra midsommardag!

Elin



Kanske blir årets första dopp idag :-)

Midsommar

På förmiddagen var jag och gav Hera lunch-hö sedan åkte vi till Gränby centrum och där köpte jag ett linne till lillasyster min, som har namnsdag i morgon. Köpte även ett par tights till mig själv och en rosa klänning på Vila, som jag ska ha på mig ikväll. 

Har nu varit i stallet och pysslat om Hera och mockat och fixat allt. Ikväll blir det alltså grillning hos min kompis David som bor ganska nära mig, mycket skönt. Det kommer komma ungefär 10 personer till så det blir nog himlans trevligt :-)

Glad midsommar på er allihop!

Elin
 

Härlig springtur

Har varit ute och sprungit i skogen idag igen. Det duggar lite lätt ute, vilket gjorde att luften kändes så fräsch! Gick bra att springa, idag med. Men det bästa är stunden efteråt. Känns så himla skönt. Nu ska jag ta en lång dusch och sedan sätta på mig myskläder och sätta mig i soffan med katterna och mysa. Ska lyssna på lite skön musik också.

Idag är det 4 dagar kvar tills vi ska till Mälarkliniken med Hera!

Hoppas ni får en bra kväll!

Elin

Stallet på morgonen, sen stan

Hade morgonfodringen idag. Så var i stallet vid sju och släppte ut Hera och Kakan och gjorde i ordning allt annat.

Sedan, vid lunch så åkte jag och mamma upp till Hillton för att hämta vårt kontrakt som vi ska skriva på senare. Det är alltså snart klart - Vi ska flytta till Hillton!  Ska bli jätteskönt med spolspilta innomhus, varmvatten i slang och en jämn hage som Hera inte kan skada sig i!!

När vi ändå var där uppe så passade vi på att svänga förbi vårt stall och ge Hera sitt lunch-hö. Efter det så åkte jag hem och åt lunch och tog sedan bilen ner till stan. Skulle leta efter en namnsdagspresent till min syster, men kom istället hem med ett par klackskor från Bianco samt armband, solglasögon och ett halsband från MQ - till mig själv!!  Haha, jag förstår inte hur det gick till! Hittade ingenting till min syster, trots att jag letade över hela stan. :-( Men kanske åker med mamma till gränby ikväll och kollar om vi hittar något där.


Mina klackskor från Bianco, fast bruna

Imorgon är det alltså midsommar. Som det ser ut nu så blir det inget vidare väder, vilket naturligtvis är trist. Hoppas dock att jag kan ha mina nya skor (som jag för övrigt blir typ två meter lång i, men skitsamma..) och en klänning som passar mycket bra till.  Blir kanske grillning hos en kompis i morgon och alternativt utgång. Annars så går vi ut på lördag.

Dagens

Red Gilbert på förmiddagen. Jobbade mest med att få honom att gå taktmässigt och ta gasen och bromsen. Red på hoppbanan. Har inte vant mig vid att rida honom än, det kan man väl lugnt säga. Men det var skönt att få rida lite idag i alla fall. Det känns att det var ett tag sen.



Gilbert innan ritt

Sedan mockade jag Heras box och och fixade det vanliga och lät henne beta lite. Tvättade henne idag också, då hon rullat sig så ordentligt så att det knappt gick att få henne ren med borste..

Nu ska jag snart sticka ut och springa och sedan hem och mysa framför teven. Blir en tidig kväll i dag, då jag har morgonfodringen i morgon.

Nu är det 5 dagar kvar tills vi ska till kliniken!

Ha en bra dag!

Elin

Igår var det mys med thriller..

Igår kväll så var jag, Anna och Imi ner till Lyssnaängen där vi sa hejdå till Angie som är utbytesstudent och åker hem nästa vecka. Vi satt några stycken runt en brasa och grillade marchmallows och åt godis. Mycket trevligt.

Sedan åkte vi hem till mig och satte oss i vår friggebod, även kallad "partystugan". Dit kom även Ak, Per och David. Satt och tittade på en thriller tillsammans och sedan satt vi och pratade och hade det trevligt, mycket mysigt! :-)



En riktigt bra thriller

Solen tittade förbi idag :)

Ja, idag var det faktiskt riktigt fint väder ute! Det var jätteskönt. Det märktes genast på Hera, då hon var jättepigg och rastlös.. tyvärr kunde jag inte gå så mycket med henne som jag kanske velat, för att få ur henne lite av överskottsenergin. Veterinären vill inte att vi går så mycket med henne, bara korta promenader mer för att hon ska må bättre mentalt.
 
Istället pysslade jag om henne lite extra idag. Jag spolade av henne och schamponerade henne ordentligt. Hon blev riktigt ren och fin! Sedan släppte jag ut henne i en liten gräshage och lät henne beta i en timme och 20 minuter, vilket jag tror gjorde henne gott.. ;-) Men hon tyckte att det var så skönt att hon lade sig att rulla i den lilla hagen! Den sluttar ganska mycket så hon kunde inte rulla runt till andra sidan, men det löste hon så fint genom att ställa sig upp och snurra runt för att sedan gnugga in lite lera på andra sidan också.. :-P
 
Men det gjorde inte så mycket, borstade av leran innan jag släppte in henne i boxen och gav henne sitt eftermiddagshö.

I morgon ska jag rida Gilbert igen. Ska bli skönt att få komma upp i sadeln igen. Kanske kan ta några bilder på honom, om jag kommer ihåg kameran ;-)

Ha en bra eftermiddag!

Elin

Jag och Hera 2008


Längtar tillbaka


Måndag

Var i stallet vid lunch som vanligt och gav hera sitt lunch-hö. Medan hon åt det så mockade jag och fixade som vanligt med allt i stallet. Sedan tog jag ut henne, lät henne beta och så gick vi en liten promenad upp till Lurbo och runt anläggningen, för att få lite omväxling. Där är det lite mer rörelse än i skogen, där vi går i vanliga fall.

Har kvällsfodringen ikväll, så då ska jag dit och pyssla om henne lite och sedan ge henne och de andra kvällshö.

7 dagar kvar tills vi ska till kliniken.

Ha det bra!

Elin

Mys

Ja, när det är sånt här väder så har man inte så mycket större val än att sitta inne och mysa. Vilket kan vara ganska skönt, om det inte vore för att man inte har gjort något annat än suttit inne de senaste dagarna. Men men, ikväll ska jag i alla fall titta på den nya serien som böjar på femman klockan 19 ikväll. Privileged heter den och det är skaparna till Gilmore girls och Gossip girl som har gjort den, så det kanske är en bra serie, får vi hoppas :-)

Hoppas ni får en mysig kväll i regnet!

Elin


Skitväder

Det regnar än idag, utan något uppehåll. Det småduggar inte heller, utan regnar riktigt ordentligt hela dagarna.. Hera fick stå inne idag. Inte kul för henne att stå i en lerig sjukhage och frysa.. Men hon fick stå i sjukhagen och äta sitt lunch-hö medan jag mockade och fixade.

Sedan tog hon och jag en promenix i skogen i ösregn. Hon fick beta vid ridbanan idag i typ en kvart. Sedan spolade jag benen på henne, gnuggade henne torr med en handduk och borstade och småpysslade lite med henne, vilket hon tycker är jättemysigt. Lindade även hennes ben.

Idag är det 8 dagar kvar tills hon ska in på kliniken. Usch vad tiden går långsamt ibland...

Helg

Lördag alltså vilket betyder utgång med tjejerna ikväll. Ikväll blir det Teatern, vilket är stället där vår klass hade skiva, så det blir kul! Är också troligen den sista kvällen Imi är ute med oss, innan hon åker hem till Nya Zeeland.. :-(

Har varit i stallet idag, regnat heela dagen! Tog en promenix i skogen med Hera och hon skötte sig exemplariskt! Så himla snäll och go :-*  Lät henne beta som vanligt och sedan hade vi eftermiddags intaget så mamma och jag hjälptes åt med det.

Idag är det nio dagar kvar till vi ska till kliniken.

Hoppas ni får en toppenkväll!

Elin



Längtar så tills du är bra igen


Freeedag

Ska bli skönt med lite fredagsmys ikväll framför teven. Var i stallet vid lunch idag, som vanligt. Betade Hera och pysslade om henne ordentligt. Det ösregnade verkligen ute idag. Ganska mysigt när man är inne, men att åka moppe i det är är kanske inte det roligaste jag har gjort i mitt liv..

Har lite nedräkning nu, till dagen då Hera ska till kliniken. Är typ 10 dagar kvar nu..

I helgen ska jag åka och hälsa på min kompis som precis har köpt en ny häst! Det är en tvåårig Anglo arab (skriver man ihop det tro?)! Men det som hon betonade var att han inte alls såg ut som en arab ;-) Så det ska bli jättekul att få se det lilla underverket. Ska även få se hennes ganska nya hund som hon också har köpt. Så tänkte ta med kameran så att ni också får se dem!

Hoppas att ni får en riktigt skön kväll!

Elin

Besked

Idag kom vår veterinär och tittade på Hera. Hon tyckte att det var svårt att bedömma vad hältan berodde på, men hon trodde att det var något i kotan eller längre ner. Hon tyckte att vi skulle åka in med Hera på klinik och hon skulle försöka kolla med en kollega om vi kunde komma in lite tidigare, om det skulle bli någon lucka. Annars så åker vi till Mälarkliniken, där vi fått en tid efter midsommar...

Nu är det alltså sjukhagen hon får fortsätta att gå i. Vi har gjort en lite större åt henne idag, vid de andra häsatrna så att jhon inte ska känna sig så ensam. Lät henne beta idag, som vanligt och gick vår dagliga promenad i skogen. Hon sköter sig så himla bra!! Går hur lungt och fint som helst och tuggar lite på grimmskaftet...

Vi hörs!

Elin


På Jump club förra året...

Ni har väl inte glömt?

Nu klockan nio är det laghoppning från Schweiz på Eurosport!


Regnig dag

Var i stallet länge idag. Var där mellan 12 och halv  sex och det regnade hela tiden! Tråkigt.. Fick använda min studentpresent  en röd Pikeurjacka! Skitsnygg! Älskar den.

Mockade och fixade Heras "grejer" och sedan red jag Gilbert (e.Szkopul-Cortez) som är fem år. Han är inte alls lik Hera att rida. Inte bara för att han är så mycket yngre och outbildad utan han är verkligen byggd på ett annat sätt och har ett helt annat steg. Han har ganska lätt för att bli framtung och tung i handen, medan Hera är motsatsen. Han kändes väldigt obalanserad, speciellt när jag jämförde med Hera, men han är ju så pass ung, så det är ju inte så konstigt.

I slutet av passet tyckte jag att han tog ett bra stöd i bettet, utan att hänga och att jag fick honom bra på bakbenen. Så jag var nöjd med honom, han gjorde sitt bästa hela tiden, vilket är det viktigaste.

Sedan, efter att ha borstat av honom och kylt benen med vatten så lät jag Hera beta och sedan gick hon och jag en promenad i skogen, vilket var mysigt. Hon var jättesnäll och lugn idag, jämfört med igår då hon var övertaggad... Pysslade om henne och mockade sedan hennes sjukhage..

Nu har jag precis suttit och tittat på Norrköping horse show som gick på tv4 sport. Viveca Lundbäck kom tvåa i Grand Prix! Så himla duktig tjej!

Sitter och deppar lite, då jag skulle ha åkt på träningsläger på Jump club hos Sylve Söderstrand i morgon. Men det blir ju inte av nu, istället ska jag träffa veterinären imorgon (hon hann inte komma idag). Känns jättetrist. :-( Har verkligen längtat efter den här sommaren med Hera, då vi skulle debutera 110 och hon var i sitt livs form!!

Hoppas att det inte blir en lång konvalecens nu..!
 
Elin


Snälla Hera, bli frisk!

Var i stallet ganska länge idag. Lät Hera beta i över en timme och pysslade extra mycket med henne och tog en promenad i skogen. Hon var mycket pigg! Hon är fortfarande väldigt halt, vilket gör mig så otroligt ledsen. Hon har ju inte alls roligt när hon står i en liten sjukhage heller.. Känns så sorgligt att se henne ha ont och ha tråkigt hela dagarna... :(

Men Marie, vår veterinär trodde i alla fall att hon kunde komma i morgon och titta på henne! Det känns skönt, så kankse vi kan få ett hum om vad det är i alla fall. Men jag antar att vi måste åka in med henne till en klinik sen i alla fall. Om de inte kommer ut och tittar på henne förståss... Men det ska tydligen vara jättesvårt att få tid på klinik så här års, när jättemånga hästar är skadade för att de släpps på bete.

Vi hörs i morgon! Förhoppningsvis med goda besked!

Elin



Saknar att rida dig något enormt!! (Bilden är tagen 2008, strax efter igångsättning från konvalecens)

Soommarlov

Ja, nu först känner jag av att jag har sommarlov. Det är faktiskt riktigt skönt, även om det känns lite konstigt. Igår var jag och Anna hemma hos Anna-Karin och hade lite filmmys. Blev där ganska länge, så var jättetrött i morse och sov till tolv! Det har jag inte gjort på.. Jag vet inte hur länge.

Har varit i stallet och gett Hera sitt lunch-hö. Nu ska jag åka till skolan och lämna tillbaka en bok som jag glömt hemma.

Imorgon så ska jag få rida Gilbert, en häst som står i vårt stall. Ska bli skönt att få rida lite igen. Tycker verkligen inte om det här uppehållet, på grund av att Hera är halt. Jag och Hera skulle ha åkt på träningsläger för Sylve Söderstrand och Lotta Björe på Rekasta. Men nu när Hera är halt så var vi tvunga att ställa in det.. Känns jättetrist! :-(

Hoppas ni har det bra!

Elin

Njutning

Har varit i stallet igen vid lunch och gett Hera mat. Sedan åkte jag hem för att byta och och sticka ut och springa! Sprang i ca 30 minuter. Var verkligen jätteskönt! Sedan när jag kom hem tog jag en lång sval dusch och gjorde sedan iordning en god lunch! Nu sitter jag ute med datorn och tänkte sätta mig och läsa en bok. Jag har ju faktiskt tid med det nu!

Tittade även på den nya hemsidan en annan bloggare tipsat om. Mycket bra och intressant; Hästhoppning i fokus heter den. Där kan man läsa allt från avstånd mellan hinder och olika ryttare och ridövningar. :-)

Nu ska jag som sagt sätta mig och läsa. Vi kanske hörs senare ikväll! Ha det bra!

Elin



Bild från tävling i Tierp 2008

Måndag

Min första dag på mitt sista sommarlov! Känns lite sorgligt..

Var i stallet innan nio, då hovslagaren skulle ha kommit vid nio. Men när han inte dök upp efter en halvtimme ringde mamma och för att kolla vart han var, men då fick vi veta att han pratat med en tjej i stallet som han också skor åt och hon skulle ha frågat oss om vi kunde tänka oss att sko i eftermiddag vid fem istället, men hon hade inte sagt något alls till oss... Skumt.

Mockade och fixade i alla fall, under tiden så fick Hera beta. Ska snart åka dit igen och ge henne lunch. Blir till att åka dit många gånger idag, då hovslagarn kommer vid fem och sedan har jag kvällsfodringen!

Vi hörs senare!

Elin

Min student!!

Lite bilder från studenten!!





Världens bästa klass!





Jag och syster



Champangefrukost



Jag och Imi


Söndag

Ledsen, skrev inget igår heller, då jag var så himla trött efter studenten.

Studenten var typ den bästa dagen i mitt liv! Så otroligt roligt det var! Blev firad i ett dygn. :-)
På studenten så var mamma i stallet på morgonen och mockade och så åt mig (Tack mamma!). Dagen efter så åkte jag dit och skrittade Hera i Hågadalen och pysslade lite. Hon hade tappat en sko men hovslagaren kommer på måndag så det var ju bara en dag emellan. 

Idag så gick Hera i sjukhagen och sedan lät jag henne beta i 45 minuter. Sedan spolade jag hennes ben och tvättade hennes svans, lindade benen och fettade in hovarna. Efter det tog vi en mysig promenad i skogen och hon skötte sig exemplariskt :-)

 

HJÄLP!

Jag är ett riktigt nervvrak just nu! Jag kan verkligen inte fatta att jag tar studenten i morgon! Börjar dagen med klassen i slottsbacken och har champangefrukost, sedan är det fotografering. Efter det ska vi få våra betyg. Sedan går vi sist in av alla på slotten och först av alla springer vi ut! Där kommer vårt flak att vänta, som vi har pyntat nu på kvällen!

Sedan ska man hem på mottagning. Kommer ungefär 25 pers. så blir kul! Sedan blir det ev. en förfest emd klassen någon stans och sedan BJ! Det blir en lång och händelserik dag!! :-D Ser verkligen fram emot den, samtidigt som det är svårt att fatta att man verkligen atr studenten nu! Herregud...  Känner mig som en tant när jag säegr "TIDEN GÅR SÅ FORT!" Men det är så sant!

Som ni kanske förstår så blir det nog inget bloggande i morgon. Hoppas det blir fin väder och att ni också får en toppendag!

Hörs!

Elin

Dagens

Var i stallet och mockade och fixade, gick en promenad med Hera i skogen och på ridbanan. Hon var mycket pigg, ebormt mycket överskottsenergi! Sprang lite med henne och hon ser mycket bättre ut, dock fortfarande halt. Lät henne beta lite också, som vanligt.

Feeest!

Ikväll på BJ så är det sista skivan! Den kan man ju inte missa! Så jag och tjejerna ska dit, ska bli trevlans :) Men innan det så kommer min mormor och morfar hit!! :-D Ska bli kul att träffa dem! De bilar hit enda från Skellefteå, så de är nog ganska trötta när de kommer fram.  

Imorgon så blir det till att gå upp tidigt igen, men inte för att gå i skolan, utan för att det är Skrapan- Kattekampen! Det måste man ju tagga för!!  Katte katte kan inte vinna! ;-)

Ha en underbar kväll!

Elin

Onsdag

Har varit i stallet nu på morgonen. Det regnade hela tiden! Trist. Gick en kort promenad och hon var fortfarande halt.. Tråkigt tråkigt, så jag får ringa veterinären idag.

Nu ska jag åka till tandläkaren och sedan in till stan där jag ska träffa Akis! Ska även möta upp Elinor och Adam som ska ge mig pengar för flaket, som vi ska åka på studenten. Det är nämligen jag som har hand om det och jag måste betala in idag.

Ha det bra!

Elin

Äntligen!

Äntligen så har mina tretornstövlar kommit! Men tyvärr så kan jag ju inte använda dem, då Hera fortfarande är halt.. Tyckte dock att det såg bättre ut idag.. Men det som är så svårt är ju det att hon inte är gallig eller varm så det är svårt att tyda vad det är för något. Vi får se hur hon är i morgon helt enkelt och sedan ringa veterinären.


De bruna har jag :-)

Jag skrittade Hera lite idag också och lät henne sedan beta, vilket hon tyckte om. När jag kom hem från stallet så åt jag middag, sedan satte jag mig framförteven men kunde verkligen inte hålla ögonen öppna, så jag somnade direkt och sov tills nu....! Nu är jag däremot ganska pigg och kommer inte kunna sova på ett tag. Typiskt.

Imorgon har jag alltså ingen skola, dock så har jag tandläkartid, men jag har på något mysko sätt lyckats tappa bort kallelselappen, vilken jag brukar vara duktig på att spara. Men den är spårlöst försvunnen, så får ringa till dem i morgon bitti och fråga vilken tid det var. Sedan ska jag in till stan med Ak och köpa lite grejer till studenten. Herregud, jag kan inte fatta att jag snart tar studenten! Förhoppningsvis inte i spöregn...

Ha det bra!

Elin



Bli frisk!

Tisdag

Idag har vi lämnat in våra böcker i skolan och ska snart gå och äta lunch, för att sedan ha vår allra sista lektion i ekonomi, vilket kommer bestå av fika... Sedan ska jag åka till stallet och mocka och fixa Hera, som vanligt. Hoppas att hon mår bättre idag, såg ingen förändring igår. :-(

Urtråkigt väder idag, regn. Det får inte vara så på vår student! Hoppas verkligen på att det åtminstånde inte regnar!

Hörs senare

Elin

Skön dag!

Var i stallet i morse och mockade, skrittade Hera en kortis och lät henne beta. Började 11.45, trode vi i alla fall, visade sig att hon "skjutit fram" lektionen till ett. Så vi gick på lunch direkt och när lektionen började så hade vi lite prat om vad vi ska göra efter studenten ute i solen. Alltså inte mycket till lektion idag, men mycket skönt.

Efter lektionen åkte jag och några tjejer in till stan och åt glass på Capuccino, jättetrevligt! Hannes kom också på besök och var med och planerade kvällen lite. Vi ska nämligen grilla hela klassen ikväll och kanske det blir utgång också... Ska bli jättekul!

Efter fikat så gick jag till HM och köpte ett par jättesöta jeansshorts. 



Nu ska jag ta det lugnt ett tag och sedan göra mig iordning för ikväll.

Ha det!

Elin 

RSS 2.0