Gott Nytt År!

När jag ser tillbaka på det gamla året så väljer jag att se de positiva sakerna. De är att Hera och jag var var i den bästa form någonsin i våras och jag ser tillbaka på roliga träningar och tävlingar som vi hann med. Jag kommer också att minnas dagen då vi fick beskedet om att Hera skulle bli bra igen.

Men framför allt så vill jag nu se framåt. Nästa år så vill jag ha ett skadefritt år (vore trevligt) och jag ska komma igång och börja träna och tävla med henne igen! Vi ska minsann hitta den där formen igen, båda två! :)


Hörs nästa år! ;)


 


Gott Nytt År!!


Hästhoppning på TV!

Idag klockan 16.30 sänder Svt1 ett sammandrag från världscuphoppningen i Mechelen, Belgien!

 


Skrittäcke?

Jag har letat rätt länge nu efter ett snyggt skrittäcke utan att hitta något. De jag sett är väl inte fula, men ser så alldagliga ut, eller så har alla andra sådana och det kan jag tycka känns lite tråkigt att bli "en i mängden". Så jag och mamma bestämde oss (typ igår) att vi skulle ta och sy ett eget skrittäcke! :D Så svårt kan det väl inte vara? Så vi var på Ohlssons tyger idag och inhandlade ett fint fleecetyg. 


Känns nästan synd att det är nyårsafton nu bara, har ju lust att sätta mig och sy på en gång! Men har verkligen fullt upp nu med annat som måste bli klart till ikväll. Men ska bli roligt att fira nyår också förstås med en massa vänner! :)


Nyårsafton

Var i stallet någon gång före åtta idag med. Började med att rida min fina i ridhuset. Vi red 5 x 2 minuter idag och hon känns bara finare och finare! Mycket som sagt för att även jag börjar hitta tillbaka lite och att hon då känner igen sig. Men trode verkligen inte att hon skulle kännas så fin efter att bara skrittat i sju månader. Fast vi bara gör tempoväxlingar i traven så är hon så rolig att rida. Hon gör mig så glad den hästen! (:

Efter ritten så kändes hon väldigt lugn och harmonisk. Känns verkligen som att både hon och jag har blivit så mycket gladare av att få börja trava igen! Och det känns som att det går så snabbt framåt när vi får uttöka med en intervall varannan dag.

Är som sagt, väldigt roligt att vi börjar komma igång igen! :)


Puss på min fina! (såg nu att snokremmen är fäst fel på den sidan.. :S Men när bilden var tagen så skrittade vi endast)

Läsarfråga - Om storleken på bloggens bakgrund

haha ne gud vilken sötis häst ^^

En fråga också xD vilken storlek hade du när du gjorde bakgrunden till din blogg i pixlar? det vanligaste webbmåttet ligger på lite över 1200px tror jag men jag hittar inget som passar :PHaha, ja visst är hon ;)

Jag har 1000 px i bredd. Men jag har upptäckt att det blir konstigt på vissa datorer, beroende på storleken på skärmen. Så kanske borde vara bredare. Men är ju inga problem om man vill ha en enfärgad bakgrund. Då spelar inte längden heller någon roll.

 

Längden/höjden jag har är något så udda som 25 838 px. Jag har alltså provat mig fram. Fungerar säkert med något mindre. Hoppas att det var svar nog på frågan!


Min häst är knäpp... Men ganska söt (;

Några mer eller mindre tokiga bilder på Hera i hagen...

Gott med snö tycket HeraSkrattar?Haha!

 


Onsdag

Mamma jobbade hemma idag med, så kunde ta lite sovmorgon i morse! :)

Idag kändes Hera fin när jag travade henne. Känns som att hon börjar känna igen sig mer och mer i vad vi brukade göra förut tillsammans. Hon känns också förvånadsvärt fräsch för att bara ha blivit skrittad i ca 7 månader.  

Var ju ruskigt kallt ute idag med, så gällde verkligen att klä sig ordentligt! Men skönt att vi har det ganska varmt inne i stallet i alla fall. Det hade vi nämligen inte i mitt förra stall...

Efter att ha pysslat om Hera och släppt ut henne så putsade jag alla grejer och mockade och fixade. Tycker verkligen om att ha putsat allt. Det är så himla fräscht när man kommer och ska rida dagen efter. Brukar ni också putsa varje dag/flera gånger i veckan? Eller kanske bara före träning och tävling?

Jag putsar som sagt varje dag, om jag har möjlighet, och fettar in sadel och träns kanske varannan vecka eller ännu mer sällan...


Jag använder Stübbens glycerintvål när jag putsar. 


Jag är med och tävlar...
Jag är med och tävlar om VIP -biljetter till Göteborg horse show, så att jag kan blogga direkt därifrån! (:

 


Investering...

Vid lunch så åkte jag och pappa till el-gigantens stora mellandagsrea och införskaffade en ny filmkamera! :D En väldigt smidig Samsung Full HD. Så nu kan jag äntligen lägga upp filmerna på datorn då det inte fungerade med den gamla, eftersom att den behövde ett speciellt program..

Vi brukar ju alltid filma när jag tävlar och även de flesta träningarna, vilket nu kommer bli ännu smidigare med den här kameran. Nu kommer jag filma ännu oftare! :) Tänkte att det kunde vara roligt att filma redan nu när vi bara travar och sätter igång henne för att kunna se hur hon (och jag) utvecklats senare!

Den här kameran är ju också så lätt och liten att jag utan problem kan filma uppifrån hästryggen och den får lätt plats att lägga ner i fickan sedan.

Mycket nöjd med mitt inköp :)
Tisdag

Idag så jobbar mamma hemma, vilket betyder att jag kunde ta "hennes" bil till stallet och utan att stressa hem sen. Passade på att ta lite sovmorgon också, så var i stallet vid halv åtta.

Idag var det riktigt kallt ute på morgonen! Det gjorde att Hera var väldigt pigg och glad! Det resulterade i att hon var lite småtittig och spänd i början, men när hon har skrittat ett tag så börjar hon slappna av. Idag så travade vi alltså i åtta minuter sammanlagt! Hon känns bara bättre och bättre för varje dag som går och jag börjar sakta men säkert hitta tillbaka till min gamla sits.

Vi jobbar fortfarande på med öppnor och slutor i skritten och tempoväxlingar i traven. När hon har travat lite mer, kanske nästa vecka, så tänkte jag att hon skulle få jobba lite över travbommar och bommar i skritt. Måste försöka få igång fantasin lite, så att hon inte blir uttråkad av att göra samma saker varje dag. Men hittills så har vi ju faktiskt inte haft något annat val..


Härligt med vinter!


Måndag

Var förvånansvärt pigg när jag steg upp i morse när klockan ringde vid fem. Kan i och för sig bero på att jag somnade vid nio igår kväll...

Skrittade ner Hera till ridhuset och hon kändes pigg och glad. Skrittade i lite drygt en kvart innan jag började trava. I skritt så gör jag lite öppnor och slutor på henne. I början kändes hon ganska stel, vilket inte är så konstigt. Var ju ett tag sedan vi jobbade med sidvärdsrörelser. Men mot slutet tyckte jag att hon kändes riktigt fin och hon lyssnade bra på mig. 

I traven så rider vi ju bara längs fyrkantsspåret, men där försöker jag då jobba med tempoväxlingar hela tiden. De är inte så stora, men det är framförallt för att kolla att hon lyssnar på mig och att jag har kontroll. Jag är rädd att för stora tempoväxlingar skulle vara för ansträngande för hennes ben.  

Efter att ha ridit klart så pysslade jag med henne lite, innan jag släppte ut henne i hagen.


Läsarfråga - Om Heras skada

Jätefina saker! Förstår att du vart nöjd! :)
Jag har inte följt din blogg så länge och inte riktigt hängt med varför din häst är konvalecent? Kollade lite längre bak i bloggen och läste något om en lös benbit i hoven? Orkar du förklara? :)


Ja visst var det?! ;)

Visst kan jag förklara, är säkert fler som inte hängt med riktigt.

År 2007 så blev Hera sparkad på ena bakknät när hon gick på sommarbete. Det gjorde att hon fick en lös benbit i knät, och det är nog det du har läst om längre bak i bloggen. Då var hon också konvalecent i ett halvår och det tog lång tid att komma igång, eftersom det var lång boxvila efter operationen. Här kan ni läsa mer om det.


Så i sommras (2009) så tog jag in Hera från hagen en dag och hon var då ganska ordentligt halt. Vi tog genast dit en veterinär som tyckte att vi skulle åka in till kliniken, vilket vi gjorde. Det visade sig då att Heras gaffelband var av (en sena som ska motverka ett allt för stort genomtramp i kotleden). Då Hera inte är så gammal (född 2001) så såg prognosen för henne god ut, men konvalecensen på en senskada är, som känt för de flesta, mycket lång. Vi skulle dock fortsätta att skritta henne varje dag och öka skritten succesivt.

Efter tre månader så var vi på ett återbesök på kliniken. Det visade sig då att Heras gaffelband inte hade läkt som det skulle, hon var alltså fortfarande lite halt på det benet vilket hon inte borde ha varit efter en så pass lång tid. Prognosen för henne blev då genast mycket sämre och vi var rädda för att vi skulle få ta bort henne. Veterinären tyckte att vi skulle fortsätta skritta henne men inte så länge (ca 45 minuter).

Dagar och veckor gick och Hera började bli deprimerad och visste inte vad hon skulle göra av all energi. Vi blev då tvugna att ge henne lugnande (ett pulver man lägger i maten som endast ska "kapa topparna") för att kunna hantera henne utan att behöva sätta livet till.

Så två månader senare var vi tillbaka på kliniken. Jag och mamma var ganska säkra på att det inte skulle gå bra, att vi antagligen skulle få åka hem utan häst. Så när vi visade henne för veterinären som sedan glatt tittade på oss och sa "Vilket ben var det hon haltade på? Hon haltar då inte längre!" blev vi väldigt förvånade men otroligt glada!

Mycket mycket lyckliga åkte vi hem igen med Hera med i transporten.

Efter det fick vi uttöka skritten tills vi kom upp i en timme. Efter det så fick vi börja trava, vilket vi började med i fredags! :)


Så lycklig över att få behålla min fina Hera


Så får man sin häst att gå som Totilas...

Jag har suttit och tittat på en clinic med Edward Gal, ryttaren till Moorlands Totilas, som en vän till mig skickade. Clinicen är från Olympia i år och han ger mycket nyttiga tips som jag tycker att ryttare på de flesta nivåer kan använda sig av. Ett exempel är att han gör väldigt mycket tempoväxlingar, vilket jag försöker göra så mycket som möjligt med Hera, och gjorde med henne mycket innan hon blev konvalecent.

Hästen han rider är en halvsyster till Totilas. Inte så himla tokig den heller ;).

Här kan ni se clinicen!


Söndag

Var i stallet vid halv åtta. Började med att göra i ordning Hera och tog ut henne i det kalla vintervädret för att promenera ner till ridhuset. När jag kom dit ner så upptäckte jag att det var löshoppning där! Så typiskt, jag hade självklart inte kollat upp om de skulle ha det, men det är ofta löshoppning på söndagmornar... Eftersom Hera inte får gå i någon djupare snö så kunde jag inte rida på uteridbanorna, så jag skrittade henne i ca 10 minuter ute runt om anläggningen. Så kom jag plötsligt på att jag nog kunde rida i ridskolans ridhus, då de inte har någon verksamhet på söndagmornar. Så jag gick förbi och frågade och mycket riktigt, det gick bra att rida där. Tur för oss!


Inne i ridhuset så skrittade jag henne lite till och sedan travade jag i två minuter för att sedan skritta lite till.. Idag fick vi ju som sagt trava en intervall mer än tidigare, alltså 3 x 2 minuter. Jag känner verkligen att jag måste jobba hårt med min sits, är ordentligt ringrostig efter att inte ha ridit ordentligt på länge.

Men sista trav-intervallen så känndes det faktiskt jättebra. Hon var mer avslappnad, mycket berodde nog på att jag satt bättre, och hon gick jättefint och lyssnade bra på mina hjälper. Gjorde lite små små tempoväxlingar på henne hela tiden, för att hon ska vara uppmärksam på mig och för att det stärker henne och hon blir lite kvickare i bak.

Efteråt pysslade jag med henne, hade vår dagliga kli-stund för att sedan släppa ut henne i hagen. Putsade alla grejer idag med, mockade och fixade innan jag drog mig hemåt. Nu sitter jag i myskläder och har precis käkat lunch. Ska nog åka till gymmet senare idag, känns som att det är dags. (;


Annandagen

Red tillsammans med Josefin och Aconto idag med. Idag så visste Hera minsann att hon skulle få trava. Hon var så pigg och glad hela tiden och det behövdes inte mycket skänkel för att hon skulle komma fram i trav om man säger så... ;) Sedan ville hon trava på ganska fort också och försökte komma fram i galopp några gånger. Men hon gör inget dumt alls, utan sköter sig finfint ;).

Imorgon så blir det alltså en intervall till, så vi travar 6 minuter sammanlagt! Roligt att det går ganska snabbt framåt nu. Det märks att Hera blir så mycket gladare i allmänhet efter att ha fått trava.

Efter ridpasset så pysslade jag mycket med henne och putsade alla grejer, mockade och fixade det vanliga. Snart så ska jag till stallet igen, då jag har intaget. Tror att jag ska tvätta Heras svans innan jag släpper in henne i boxen.

Plutar med läpparna? ;)


"Jag har travat!"


Travupplägg för Hera

25/12 - 2 x 2 minuter  
26/12 - 2 x 2 minuter                                       

27/12 - 3 x 2 minuter
28/12 - 3 x 2 minuter

29/12 - 4 x 2 minuter
30/12 - 4 x 2 minuter

31/12 - 5 x 2 minuter
1/1 - 5 x 2 minuter

2/1 - 6 x 2 minuter
3/1 - 6 x 2 minuter

4/1 - 7 x 2 minuter
5/1 - 7 x 2 minuter

6/1 - 8 x 2 minuter
7/1 - 8 x 2 minuter

8/1 - 9 x 2 minuter
9/1 - 9 x 2 minuter
 
10/1 - 10 x 2 minuter
11/1 - 10 x 2 minuter

12/1 - 11 x 2 minuter
13/1 - 11 x 2 minuter

14/1 - 12 x 2 minuter
15/1 - 12 x 2 minuter

16/1 - 13 x 2 minuter
17/1 - 13 x 2 minuter

18/1 - 14 x 2 minuter
19/1 - 14 x 2 minuter

20/1 - 15 x 2 minuter = 30 minuter

Juldagen!

Åh, vad jag tycker om julen! Igår var en jättemysig kväll med familjen. Fick massor med fina presenter, både till mig själv och Hera. Gillas skarpt! Fick bland annat en supermysig schokemhöle-grimma med fårskinn och ett supersnyggt schabrak i cappuccino-färg av samma märke. Fick också Equiline benlindor (som matchade, hehe) och vita Eskadron boots, samt ett Domani-täcke i ull :). Allt invigde jag på Hera i förmiddags. Hon blev så himla fiiin :). Fick också ett par mysiga Kingsland-mjukisbyxor!

Men den bästa av julklapparna fick jag idag.... Jag fick börja trava med henne! :D Vet inte vem av oss som var lyckligast, jag eller Hera. Hera frustade i varje steg hon tog och travade på så fint! Var lite spänd första stegen då hon inte har fått trava på snart 7 månader... Men när hon väl fattade att hon faktiskt fick trava så travade hon på jättefint! Åh, det är så himla roligt att börja komma igång igen! Nu travade vi 2*2 minuter och ska öka med en intervall varannan dag. (:

Jag är så glad!


Lyckliga efter de första travstegen efter konvalecensen

 


Sötnosen i stallet i nya grimman :)

Nu ska jag iväg med pappa till gymmet! :)


Julafton

I morse så föjde min syster Linda med mig till stallet :)! Det är inte varje dag det hände, så det var väldigt roligt. Medan jag mockade och fixade så kliade och borstade hon Hera, som kliade tillbaka. Sedan skrittade vi runt i ridhuset. Linda fick också skritta henne ett tag. När vi skrittat i en timme så gick vi ut i det vackra vintervädret och tog fina bilder på Hera och mig.

Var verkligen en jättemysig julaftonsmorgon :). Nu har vi ätit dopp i grytan och snart ska jag åka till stallet igen och ta in hästarna. Måste ju skynda mig så att jag hinner hem till Kalle! Så hästarna får komma in lite tidigare i dag.

Lägger upp några av bilderna från i förmiddags. Resten kommer komma eftersom här på bloggen :).


När hon kom ut i hagen så la hon sig ner och rullade tre gånger! :)
God Jul önskar Elin & Hera!!

 


Dan före dopparedan!

Iiiih, i morgon är det julafton! Var som att jag precis gjorde den upptäckten. Julen har en hög mysfaktor, vilket verkligen gillas :).

Red tillsammans med Josefin idag. Vi tog lite sovmorgon och red lite senare. Kändes ju riktigt konstigt att gå till ridhuset när det var ljust ute! Red i en timme i dag i alla fall. Stackars mina små tår! De har inte riktigt vaknat till liv ännu... Men tänkte hoppa in i duschen, så då ska de väl komma igång lite.

Sitter och tittar lite på en clinic me Roffe från Göteborg Horse Show i år. Jag tycker att han rider sina hästar så himla fint och jag blir så otroligt ridsugen! Men nu är det inte långt kvar i alla fall. Det som är mest efterlängtat just nu är att kunna rida ut med henne igen. Är lite trött på att skritta på fykantspåret i ridhuset...

Här kan ni också titta på clinicen!

Kram!


Juligare blogg :)

Tyckte inte att bloggen kändes så "julig" så gjorde en ny bakgrund (:


Dan före dan före dopparedan!

I morse så var jag tvungen att åka till stallet väldigt tidigt, för att jag skulle hinna hem och byta om innan jag skulle till tandläkaren klockan nio... När jag kom till stallet så var det -17 grader ute! Burr! Riktigt iskallt. Gav alla hästar hö och Hera sin kraft med lugnande innan jag mockade och gjorde i ordning hö. När allt det var klart så kunde vi skritta ner till ridhuset för att vandra runt där i nästan en timme. Fysjutton va kall jag var när vi kom tillbaka till stallet! Skritta så länge i den kylan är inte att rekomendera!


Hera skötte sig i alla fall lika bra som vanligt. Mycket skönt. Nu sitter jag hemma och har inte så mycket för mig. Ska kanske ta och julbaka lite snart. :)

Puss & Kram


Vinterlandskap ute...

Ja det snöar så vackert ute! Var och skrittade Hera själv i morse i ridhuset. Hon skötte sig utmärkt. Trots det lugnande medlet så är hon pigg och glad. Hon gillar verkligen det här vintervädret ute! I hagen så står hon och käkar snö hela tiden :).

Pappa är ledig nu, vilket betydde att jag kunde ta det lugnt i stallet eftersom att han inte behövde bilen till jobbet. Det var jätteskönt att inte behöva stressa med de sista sakerna som mockning eller att göra i ordning foder, utan att kunna ta tid på sig.

Snart ska jag och pappa åka in till stan och inhandla de sista julklapparna :). Ine långt kvar till Julafton nu! Men snäppet bättre är ju att det inte är långt kvar tills Hera och jag får börja trava! Lycka.

Ha en fin dag!


Bild från februari i år.

Händelserik söndag

När jag vaknade i morse så snöade det fortfarande ute. Mysigt :). Sedan åkte jag till stallet, där det var Julshow i ridhuset och tittade på när Josefin och Clara som red en liten dressyruppvisning. Josefins fina Aconto (Heras boxgranne)  gick jättefint!

Sen gick jag och mockade och fixade det vanliga i stallet innan jag tog in Hera. Tvättade hennes svans idag. Behövdes verkligen, då den blir så himla äcklig när hon är så dålig i magen hela tiden (som hon blir av det lugnande medlet). Därför tycker jag att det är lite skönt att hon får ta en paus från det lugnande, som idag. Just för magens skull.

När jag kom hem så käkade jag en lite sen lunch och sedan åkte jag och min syster till Friskis och Svettis och gymmade lite! Kändes skönt! Nu har jag kommit hem. Ska strax hoppa in i duschen, sen blir det till att åka och städa på jobbet.

Ikväll så ska jag åka till Linnea och Annika och ha (nörd)filmkväll :). Vi ska bara kolla på hästfilmer och snacka skit och mysa! Ska bli jätteroligt att få träffa dem igen!

Ha en bra söndagkväll!

 


Mer hästar på TV...

... Blir det ikväll! Om ni minns? Klockan 23.00 ikvällEurosport är det The Santa Stakes från Olympia på teve. Själv är jag inte hemma då, så får ta och spela in det istället.

Nu måste jag göra mig i ordning! Hörs, kram!

Bildblogg

Glömde förstås kameran hemma... Men tog lite bilder med mobilen istället. Blev väl inga kanonbilder.. men alltid något! ;)


Så här bedjande såg Hera ut när jag gick förbi hennes hage med kärran.. "Snäälla släpp in mig!"

Såhär såg hon ut när jag inte tog in henne...


Sen tänkte jag att jag skulle gå in i hagen och ta lite fina bilder på henne. Men det gick väl sådär...


Hera tyckte att vi skulle gosa istället..


...och mobilen var ju så himla spännande!


Men när jag hade fixat klart i stallet så tog jag (till Heras stora glädje) in henne och ryktade och kliade henne tills jag hade kramp i armarna! Jättemysigt tyckte Hera :)


Lite från gårdagen :)

Visst tittade ni på Christmas Puissance (hödhoppning) igår? Haha, var riktigt roligt att titta på, speciellt Ellen Whitakers häst som var allmänt galen före varje hoppning, men väl över hindret så hoppade den sjukt bra.

Bild från Horse and hound.Tyvärr så kom de inte längre än till höjden 2,05 meter och det blev fem stycken som fick dela på första platsen, däribland Ellen och Ladina B som ni ser på bilderna ovan. 
 


Godmorgon!

Idag sov jag ut länge. Så otroligt skönt! Har ju stigit upp vid fem hela veckan och jag som inte är det minsta morgonpigg blir ganska trött och seg av det.

Har precis ätit frukost nu, två mackor och O'boy. Ska byta om till stallkläder nu och ta och pallra mig till stallet och pyssla myycket om lilla Hera. Kanske hinner åka förbi granngården också och köpa nya vattenhinkar då Hera lyckats ha sönder sina... Men det som är lite synd är att de har slutat med svarta och röda hinkar.. :( Haha, sist jag var på granngården så tykte de jag verkade jättekonstig som frågade om de inte hade någon annan färg än militärgrön och blå på deras vattenhinkar. ;)

Det är ganska fint väder så kanske kan jag ta lite bilder också? Om jag kommer ihåg kameran förståss ;)

Ha en fin dag! Hörs senare

Ni har väl inte glömt?

Att klockan 22.00 ikväll på Eurosport, alltså om en halvtimme, så är det höjdhoppning direkt från Olympia! :) Värt att se.

Benlindor vid ridning, bra eller dåligt?

En sak som jag alltid hört ska vara så bra, men som kanske inte är riktigt så bra är att ha benlidor när man rider. Det man alltid hört ska vara så bra är ju bland annat att de ska ge bra stöd åt hästens senor. Men faktum är att det omöjligen kan ge stöd åt hästens otroligt starka senor. Alla mina föreläsare (utbildade veterinärer, forskare  osv...) berättade för mig att för att benlidorna ska kunna ge stöd åt hästens ben så måste man ha "spjälor" instoppade för att stadga upp benet. Eller typ gips... Vilket man givetvis inte vill ha på hästen när man rider.

En annan sak som man fortfarande forskar på är om den otroliga värmen som kan bli när man lindar benen kan vara skadliga för senorna när man rider. Man har nämligen upptäckt att när senorna går av så börjar "hålet" i mitten av senan. Det blir alltså inte jack i sidorna, utan börjar oftast på mitten. Teorin är då att den höga värmen(tillsammans med den höga belastningen som läggs på benen under ett vanligt ridpass) skulle fräta sönder senorna inifrån. Men detta behöver man forska mer på för att vara säker. Men jag tycker att det ska bli spännande att läsa resultaten när de gjort fler studier på det!

Det enda benlidorna alltså skyddar mot är slag. Men vad jag kan tänka mig, är att endast linda med fleece är något bättre, än att linda med en padd, eftersom fleece inte blir lika "instängt". Men visst, fleece är ju också varmt.

Däremot så är det bra att linda benen när hästen står i stallet/står stilla mycket, t.ex. i en transport. Detta för att det då är bra för benet med ökad blodcirkulation, samt att det fortfarande skyddar mot slag.
 
Varför har man aldrig fått veta det tidigare?


Bilden är lånad från österbo-hästgård


Fredag

Varit i stallet med mamma nu. Jisses vad kallt det är ute! Höll på att frysa ihjäl där ett tag. Gick inte att skritta uppsuttet de hela 55 minutrarna inte. Gick inte ens halva tiden, utan jag var tvungen att hoppa av och power walka med Hera för att få upp värmen lite.

Hera var lugn och snäll hela tiden, men pigg! Hon, liksom många andra hästar, blir så himla pigg när det är så kallt ute. Hon försökte smyga fram i trav flera gånger... Men snart så! Idag är det bara en vecka kvar! Tycker faktiskt att de senaste tiden har gått ruskigt snabbt. Måste ju bero på att jag har haft fullt upp varje dag de senaste veckorna, med både Hera och studierna.

Men jag är så himla glad och nöjd att jag gick den där kursen. Jag har lärt mig så otroligt mycket på så kort tid. Har även lärt mig lite saker som man alltid har hört ska vara bra eller rätt kan vara den raka motsatsen. Tänkte skriva ett separat inlägg om detta.

Hoppas ni får en fin fredag! :)

 

Klappat och klart

Nu har jag kommit hem efter att ha gjort den muntliga tentan på SLU..... och jag klarade det! :D Känns så himla skönt! Jag behöver inte plugga en massa latin mer ;).

Var i stallet i morse, men mockade bara och fixade lite mat, samt hann pyssla lite med Hera, men inte rida. Ska dit senare i eftermiddag igen när jag får tillgång till en av bilarna. Pysslar nog lite mer med Hera då, nu när jag inte har något att plugga så har jag mer tid till sånt pyssel.

Nu är det bara en vecka till Julafton också! Åh, nu får jag en riktig julstämning! Har varit jättefint väder här hela dagen också, ganska kallt men helt klar himmel hela tiden, så jag promenerade faktiskt till SLU. Tog ungefär 20 minuter och var riktigt skönt att få frisk luft. Imorgon tänkte jag åka in till stan och handla lite julklappar också :). Har faktiskt några ideer på vad jag ska köpa...

Kram!

 


HÅLL TUMMARNA FFS!

Haha, håll tummarna för mig idag vid typ halv ett! För då har jag min muntliga tenta! Är skitnervös. Usch! Men ska bli gött när det är avklarad!

Pöss

Ridsport på TV :)

Ridsport på Eurosport i veckan och nästa vecka :)

Onsdag
klockan 19:25 - Top Ten Finalen
klockan 20:25 - Paris Masters
klockan 21:35 - Grand Prix dressyr direkt från Olympia, London
klockan 23:25 - RidersClub

Fredag klockan 22:00 - Christmas Puissance (höjdhoppning) direkt från Olympia.

Lördag klockan 23:00 - The Santa Stakes från Olympia

Söndag klockan 21:00 - Rolex FEI World Cup hoppning från Olympia, London
klockan 22:00 - The Ivy Stakes, direkt från Olympia.

Måndag klockan 23:00 - Grand Prix hoppning från Olympia
(info från: http://reitsport.blogg.se/)

Onsdag

Var i stallet i morse igen. Idag var det mamma som höll oss sällskap (och mockade). Idag så la mamma ut några skrittbommar också, så att Hera skulle få lyfta på tassarna lite. Det tyckte hon var kul :).

Tycker verkligen om vintervädret ute. Jag tycker att det är så himla mysigt! Finns nästan inget bättre ridväder... Om man kan rida på sin häst ute vill säga. Just nu saknar jag det enormt mycket! Att bara kunna rida ut i den härliga snön. Men förhoppningsvis så är det inte allt för långt kvar tills vi kan göra det.

Nu är vi uppe och skrittar i 55 minuter om dagen och vi håller oss i ridhuset hela tiden. Man blir bra kall om tårna av att bara skritta så länge, så den sista kvarten brukar jag hoppa av och gå för att få lite liv i de bortdomnade tårna.

Imorgon halv ett så har jag sluttenta i kursen jag går (hästens rörelseapparat - struktur och funktion). Det är en muntlig tenta och vi kommer vara i grupper om fyra. Min tenta-ångest gick precis över till tenta-skräck! Haha, usch vad jag grämer mig för den där tentan. Ni får hålla tummarna för mig!

Nu ska jag fortsätta och stress-plugga!


Hej mitt vinterland...

När jag vaknade i morse så fick jag en chock! Var otroligt mycket snö ute och det snöar än! Var upp till stallet och skrittade Hera tillsammans med Josefin idag med. Hera fick också lite av en chock när hon såg all snö. Hon ville bara stå stilla och titta upp i luften på snöflingorna och sen var hon tvungen att smaka lite av snön som låg på marken.. ;)

Nu ska jag lägga mig och sova lite. Är otroligt trött! Var hemma hos Anna igår på filmmys och vi hade det så roligt att jag helt glömde bort tiden... Men ska bara sova någon timme, sedan blir det massor av tenta-plugg resten av dagen. Börjar få lite tenta-ångest vid det här laget. :S

Söndag

Var i stallet före lunch idag. Mockade och fixade. Kännde att jag hade gott om tid på mig då jag gick och väntade på att mamma skulle komma upp till stallet och hålla mig sällskap när jag red Hera, så jag passade på att mocka åt Aconto också. Han har en väldigt lättmockad box, så det gick bara på några minuter.

Väl i ridhuset så träffade vi Alex, som jag tränat för några gånger, och som är syster till Hannah, som jag tränar mer regelbundet för. Jättekul att träffa henne igen :)! Var himla länge sedan. Hera var lite småpigg i början, men lugnade ner sig sen när jag sysselsatte henne lite. Gör lite öppna och slutor för att hon ska tänka på annat.

En sak som är väldigt roligt är att Rolf- Göran kom tvåa i Top Ten finalen i Paris igårkväll med Casall La Silla! Han är ju så otroligt duktig alltså. Och Casall är ju inte lite fin heller... Han kanske man ska önska sig i julklapp? Eller? ;)

Rolf-Göran Bengtsson kvalade till världscupfinalen med Casall La Silla, men avstår. Casall är inte mogen uppgiften just nu.


Lördag

Kom hem väldigt sent igår, ungefär vid den tiden då jag stiger upp i vanliga fall.. Hehe, så steg inte upp förrän ett i "morse". Men riktigt roligt hade vi i alla fall!

I stallet så pysslade jag bara med Hera, som var lite extra kelsjuk. Skulle klia mig hela tiden och hon tog i med mulen så att jag höll på att ramla omkull. Haha, tycker så ruskigt mycket om den där knäppa lilla hästen! Jag mockade och fixade givetvis också, precis som vanligt, samt att jag mockade hagen.

När jag kom hem så julbakade vi lussekatter och drack glögg. Hur mysigt som helst! Riktigt skön lördag :)


Världens vackraste ögon! (fotad i våras av Linnea Järnström)

Thank good, IT'S FRIDAY

Så jäkla skönt med fredag! Var uppe i morse och red tillsammans med Josefin. Hera tyckte att det var kul att få lite sällskap av Aconto, det märktes verkligen på henne!

När jag kom hem så skrev jag klart mitt fördjupningsarbete också! Så grymt skönt!! Det ska vara inlämnat på måndag. Typ första gången någonsin som jag är klar med ett arbete två dagar före! Då kan jag slappna av ikväll när jag ska på middag hos Akis som fyllde 19 år i tisdags :). Sen blir det (naturligtvis) utgång på någon nation! Är astaggad.

Har powernapat idag också, så att jag inte ska sitta som en zoombie vid matbordet ikväll.. höhö.


En prillig Hera


En ÄNNU prilligare Akis, på smålands nation för två veckor sedan ;)


Onsdag

Jag och mamma tog lite sovmorgon idag. Steg inte upp förrän klockan sex! Woho!  Mamma fick sova lite längre än mej idag, då jag åkte till stallet först och gav Hera kraften med lugnande. Hem och käka frukost och sen tillbaka. Sedan skrittade vi i ridhuset. Var helt ensamma hela tiden. Vi är uppe i 50 minuter om dagen nu, så jag var lite uttråkad och bläddrade i en hästtidning som låg i ridhuset, samtidigt som vi skrittade... Hehe.

Innan vi skulle åka hem så kom det en ny häst till stallet! Ett sött litet 5 årigt sto som åkt ända från Danmark.


"Maja" var den sista hästen de levererade.

En väldigt trött liten häst kom ut ur lastbilen


Väl inne i boxen häslar Shannon henne välkommen


Hunden Leo var instängd på toaletten och ville komma ut. Dock var kattluckan lite för liten...


Tisdag

Red tillsammans med Josefin i morse idag med :). Hera var pigg och glad hela tiden och lite extra glad efter att ha "råkat" komma fram i tre små travsteg... ;) Hann mocka och fixa allt innan jag skyndade mig hem för att lämna över bilen till pappa som skulle åka till jobbet.

Sedan så försökte jag plugga så gott det gick. Läsa mina vetenskapliga artiklar och kritiskt granska dem. Är inte lätt kan jag säga, just för att det är så många begrepp man inte förstår. När min syster Linda kom hem från skolan, vid fem så cyklade hon och jag till Friskis & Svettis som inte ligger långt härifrån. Där gymmade vi i drygt en timme! Kändes verkligen skönt att få jobba ordentligt. Jag börjar nämligen bli lite orolig för hur jag kommer känna mig när det är dags att sätta igång Hera igen. Är ju inte så bra om vi båda är ur form. 

När vi kom hem så hade mamma lagat mat, vilket smakar extra gott när man har jobbat! 


Linda och Hera. Saknar verkligen den tiden, då hon var i full kondition och lugn som en filbunke... Fina Hera! 

Vinn ett Kingslandpannband!


Jag är med om tävlar om ett snyggt pannband! Var med och tävla du med hos Reitsport!

Måndag

Jag var riktigt trött i morse när jag åkte till stallet. Kunde inte somna igår, vilket nog berodde på att jag sov till halv tolv på söndagen... Red tillsammans med Josefin och allt gick jättebra. Hann med att mocka och så också innan jag åkte hem och gjorde mig i ordning för skolan. På vägen till skolan så mötte jag lite snabbt (jag cyklade och hade bråttom så var väldigt snabbt) söta Annika som var på väg till en föreläsning (antar jag) på SLU :). Åh, vad jag saknar att hänga med henne och Linnea! Men har ju typ ingen tid över alls till något annat än studier och Hera.

Hade som sagt palpationsövning idag så vi fick klämma en massa på SLU:s ubildningshästar som mest består av gamla travare. De var verkligen lugna och snälla. Stog typ helt stilla i drygt två timmar.

När jag kom hem så somnade jag på soffan, som vanligt.. Men när jag vaknade så hade jag (fortfarande) världens huvudvärk som bara inte vill försvninna! Usch... Men snart ska jag ta bussen till stan där jag ska träffa Anna för lite shopping :). Vår fina Akis fyller nämligen år i morgon! Ska passa på att titta efter lite julklappar också. Har inte en enda! :O


Saknar träningarna så sjukt mycket!


Söndag

Usch, är lite segt med söndagar alltså. Är trött och sliten från igår och imorgon ska jag upp tidigt igen... Men gårdagen var sååå himla rolig! Vi hade verkligen jätteroligt! Var först på förfest hos min kompis Aram, där jag träffade många av mina fina ex-klasskompisar. Sedan drog jag Akis och Anna vidare till V-dala där vi hade grymt roligt! Kvällen gick så himla snabbt!

Idag så var jag i stallet nästan hela dagen. Red Hera i ridhuset och Josefin var där och "passade" oss :). Hera var lite spänd i början men lugnade sedan ner sig. Det var ju ändå fyra andra i ridhuset och två av dem red för tränare, så helt lugnt var det ju inte. Men skönt att det gick bra i alla fall! Gäller att hela tiden hitta på något så att hon koncentrerar sig på mig.

Imorgon så rider jag med Josefin på morgonen, sedan så har vi palpationsövning i skolan. Ska bli kul! Så nu måste jag sova...

Godnatt!

Fredag!

I morse så var jag och mamma i stallet och skrittade Hera i ridhuset och jag stog i lätt sits en del av tiden. Tänkte att det är dags att jag börjar träna ordentligt så att jag också kommer i form igen! Fy sjutton vilken träningsvärk jag kommer att få i morgon! Är riktigt jobbigt att stå i lätt sits i skritt, inte alls som att stå i t.ex. galopp.

Sedan bar det av till skolan igen där vi fortsatte att dissikera hel häst... Så just nu så snurrar det i huvudet på mig med alla latinska namn på alla muskler.

Efter skolan så åkte jag tillbaka till stallet och tog in Hera, då en i stallet släppt ut henne i bara fleecetäcke (!!), så hon brallade som bara den för att hon var så kall.. Så satte på henne hennes stalltäcke och gav henne mat. Idag så kom det ett lass med grus till våra hagar. De hade tippat det precis vid Heras ingång, så jag fick börja skotta grus (TUNGT) på en gång. Kommer ha riktigt ont i armarna av det i morgon med, väger en hel del det där. Men bra blev det!

Nu så har jag sovit lite innan jag åt tacos med familjen :). Sedan har jag tagit en lång och varm dusch, vilket var otroligt skönt! Nu väntar mys i soffan framför teven och en varm brasa. Gillas!


Hera var lite pömsig på morgonen.


Tur i oturen

Har inte hunnit skriva på sistone då jag minst sagt har haft fullt upp. I tisdags så red jag tillsammans med Josefin och Aconto i ridhuset i ca 40 minuter.

I onsdags så var jag och mamma i stallet på morgonen och jag red Hera i ridhuset vilket gick jättebra. Vi hann mocka och göra allt på morgonen så att jag skulle slippa åka tillbaka dit igen efter skolan.

Efter skolan igår så var jag jättetrött och somnade när jag kom hem och blev väckt igen när det var dags för middag. Efter middagen tog jag en dusch och satte mig sedan för att plugga in hästens muskler på latin. Jag hinner knappt börja så ringer mobilen. Det var från stallet och den första meningen löd : "Hej Elin, det har skett en olycka i stallet...". Jag trode att jag skulle få en hjärtattack och dö eller något. Det kunde ju bara inte få hända något MER nu?! Då får jag veta att Hera på något konstigt sätt har lyckats med att sparka sönder sitt fönster! Tydligen så har gallret för fönstret åkt ner på henne och hon har då reagerat med att sparka bakut. 

Tur i oturen så hände det här när det var folk i stallet och hon fick bara några småsår på ena bakbenet. Men det som var mindre roligt var ju att mocka ur hela boxen (halmbädd med torv i botten) för att få bort allt glas-splitter. Jag och pappa var hemma igen klockan tolv på natten. Så jag skippade ridningen idag och tog då en timmes "sovmorgon". Fick alltså sova till klockan sex! :O

Jag åkte till stallet på morgonen i alla fall och mockade och gjorde i ordning allt, samt borstade och pysslade med Hera innan jag släppte ut henne :).

Hera chillar i hagen

 

 
Hera tycker att jag kommer lite för tidigt på morgonen...


RSS 2.0