Onsdag

Inget jobb idag, vilket verkligen var skönt! Var så himla trött och behövde sova ut. Men var i stallet vid elva och mockade och fixade åt Hera, men även åt Aconto då Josefin hade lite ont om tid till honom idag.

Idag travade jag och Hera lite travbommar vilket gick bra! Hon var jättefin, framför allt i början av ridpasset. Gick i en djup fin form och vilade på steget. Jag red en stor del av ridpasset utan stigbyglar för att framför allt bli starkare i sitsen. Red i ungefär en timme.

Imorgon så blir det jobb, så ska lägga mig tidigt ikväll.

Vi hörs!


Tisdag

I morse så var jag uppe tidigt (läs omänskligt tidigt) för att åka och jobba. Var ruskigt trött då jag av någon anledning inte kunnat somna föregående kväll. Efter jobbet så åkte jag hem och käkade lunch för att sedan åka till tandläkaren, vilket tog 1 och en halv timme! Fy sjutton, var ganska öm i mungiporna om man säger så.

Så kände mig sådär lagom pigg när jag kom till stallet för att rida min fina. Men efter en stund i sadeln på henne så kände jag mig både pigg och glad igen! Hon var lite småspänd i början men lyssnade jättefint på mig och min ridning kändes väldigt bra, jämfört med gårdagen. Fick riktigt in känslan och galoppen blev då toppenfin! Hade kunnat rida hur länge som helst en dag som denna, men slutade ganska tidigt eftersom hon gick så fint och vi red ganska länge igår.

När vi kom ut från ridhuset så sken eftermiddagssolen på oss och ja, kan man bli annat än glad? En riktigt härlig vårdag!

Vi hörs :)


Hera innan ritt, i nya grimman ;)


Måndag

I morse så steg jag upp vid halv sex och gjorde mig i ordning för att åka och jobba. De brukar nämligen alltid ringa på måndagar, för att det är en dag då många inte orkar åka och jobba. Men de ringde aldrig! Så jag bytte om till stallkläder istället och åkte till Hera.
.
Blev ett svettigt pass idag. Hera kändes väldigt pigg och glad i alla fall, men lite småstel efter att ha stått i helgen. Jag kände mig inte heller i toppform direkt, så ridningen var kanske inte så jättebra. Kändes som att jag aldrig fick henne tillräckligt mellan hand och skänkel, hon kom liksom undan genom att skjuta ut ena bogen, eller något bakben osv. Måste rama in bättre helt enkelt.

Men men, Hera skötte sig bra i alla fall och i slutet så gick hon riktigt fint! Duschade av henne svetten och lät henne torka innan jag släppte ut henne i hagen igen. Hann slänga in hennes innetäcke i tvätten också, som var klar lagom innan jag skulle åka.

Såg att Heras hage ser riktigt risig ut nu, när snön smälter och all skit kommer fram.. Måste ta någon dag och mocka ordenligt där!

Efter stallet så åkte jag hem och käkade lunch, innan jag åkte vidare till Granngården och inhandlade lite mat till Hera, samt en ny grimma som blir fin nu till våren. Hennes Schockemöhle-grimma med fårskinnsludd blir nog lite varm och är inte jättebra nu när det småregnar hela tiden. Den behöver dessutom en ordentlig tvätt! Åkte förbi Sporren också och köpte pälsglans som var slut (klarar mig inte utan det, haha). 

Känns som att jag har fått lite gjort i dag i alla fall, och mer ska det väl bli ;)

Vi hörs!


Min finis

Söndag

Vilodag för Hera-pera idag med. Så cyklade till stallet på eftermiddagen och pysslade om henne ordenligt och fixade det vanliga i stallet innan jag cyklade hem igen.

Har givetvis tittat på världscuphoppningen från Holland där Rolf-Göran vann på sin otroligt fina Casall La Silla. Han är verkligen bäst när det gäller! Även Svante var dubbel-nolla och kom på en sjunde-plats. Så himla roligt att se. Härligt att få höra svenska nationalsången också :)

Blir till att lägga sig tidigt ikväll då jag ska upp och jobba i morgon.

Ha det bra!


Ett vinnande team

Lördag

Idag så har Hera vilodag vilket betydde mycket pyssel. Det var dressyrtävlingar på Lurbo =väldigt mycket folk och hästar, så det blev ingen skritt heller.


Lugn dag för finisen idag.

Jag själv ska ut med mina vänner och dansa natten lång på Norrlands! Ska bli grymt kul :)

Ha en toppenkväll!


Ikväll..

Ikväll så blir det bara jag och mamma som myser i soffan framför teven med en skål lösgodis. Blir mysigt värre!




Vad vore fredagsmys utan godis? ;)

Fredag

Alltid lika skönt med fredagar! Helt klart bästa dagen i veckan. Var i stallet vid lunch och red min fina. Skrittade fram ute vilket gick suveränt. Det vill säga, hon gjorde inget dumt alls ;).

Red sedan i ridhuset där hon var lite spänd, då de i början skottade snö vid ridhusingången vilket lät ganska mycket. Men de var klara ganska snabbt och då gick hon kanonfint. Men sen skulle de harva ridhuset och drog fram harven som var lite småläskig så då blev hon lite spänd igen men lyssnade hela tiden på mig iallafall vilket kändes väldigt bra och som ett stort framsteg. Hon kunde gå fram till harven även om den var läskig och sedan så var hon lugn.

Fast hon var så spänd ett tag så kändes hon ändå fin i galoppen, hon blir verkligen starkare för varje dag och nu är det inte så långt kvar till säsongens första (och första efter skadan) träning! Ska bli grymt kul! :D


Föregående dagar..

Har varit kass på att blogga senaste dagarna, men jag har varit ganska duktig på att sysselsätta mig själv i annat, så har inte hunnit ;)

I onsdags så var det en lugnare dag för Hera då vi inte galopperade. Jobbade henne i trav utan stigbyglar så blev lite svettigt i alla fall, men red inte så länge. Hon kändes lite småspänd vilket jag tror beror på att ridhuset var fullt med fåglar! Haha, det kändes som att gå in till sommaren då de kvittrade som sjutton!

De här små rackarna flög fram och tillbaka i ridhuset och kvittrade


Vet att bilden är liggande, men här får ni i alla fall höra hur de lät!


Det satt till och med en Nässelfjäril inne i ridhuset! Fick riktigt in vårstämningen :)




I torsdags, alltså igår, så kändes hon verkligen kanon! Jobbade henne lite för skänkeln i skritt för att sedan trava utan stigbyglar och försökte fokusera på att verkligen komma ner i sadeln. Galoppen kändes kanonfin och hon jobbade på jättefint! Travade lite travbommar också, vilket även det gick bra. Ett lyckat ridpass med andra ord! :)




Fina Hera!

Igår så började jag jobba mer med att få Hera att verkligen flytta för ytterskänkeln genom att rida på en liten fyrkant i skritt och ha henne rak hela tiden. Det hjälpte oss väldigt mycket sedan när vi skulle galoppera, hon var lite på tårna ett tag, men skötte sig jättefint, trots att det var ganska mycket folk där inne. :)

Idag så jobbade jag också, vilket gjorde att jag inte kunde vara i stallet förränn sex-tiden. Var ganska många i ridhuset, men det gick jättebra. Hera skötte sig kanon! För att inte tala om hur galoppen och traven var idag. Hon kunde utan problem gå i en lugn och fin galopp i låg form. Visst, inte lika stark som innan skadan, men ändå förvånadvärt stark ;) Red inte så länge eftersom det gick så bra. Hade dock kunnat rida hur länge som helst en gång som denna, då det var så otroligt länge sedan det gick så här bra. Men jag får suga på den här karamellen lite. ;)

Pysslade om henne ordenligt, innan jag nattade henne och åkte hem. I morgon så jobbar jag inte, då jag har intag i stallet, så kommer vara där mitt på dagen. Nu ska jag titta lite på en serie innan jag somnar.

God natt!


Har inte hittat sladden till mobilen än.. Så ni får nöja er med en gammal bild på oss ;)

Hemma

Är hemma nu efter en dag på jobbet. Har ätit lite mellanmål och slappar lite tills mamma eller pappa kommer hem med en av bilarna så att jag kan åka till stallet och rida lilla Hera. :) Passar på att skriva nu då jag nog kommer hem ganska sent och kanske inte hinner/orkar skriva ikväll.

Så ni får ha det så bra :)


Vart tog våren vägen?

När jag vaknade i morse och tittade ut genom fönstret så ville jag bara gå och lägga mig igen. Så otroligt trött på det här snöandet! Jag har verkligen fått nog..

Gårdagen med vännerna var otroligt rolig! Vi hade jättekul och dansade hela natten lång, för att sedan cykla hem (vilket jag antagligen inte kommer kunna göra på ett bra tag). Sov ut länge idag och åkte till stallet ganska sent. Pysslade väldigt mycket med Hera som tyckte att det kliade örev allt idag, hon börjar fälla ganska ordentligt nu, även om hon inte har så mycket att fälla. ;)

Blev till att skotta hennes hage sedan också, vilket inte kändes sådär jätteroligt förstås. Men bra att få gjort.

Nu ska jag nog ta och lägga mig i ett varmt bad och titta på en film och riktigt mysa. Blir nog till att åka iväg och jobba i morgon bitti. De ringer in mig på morgonen om de behöver hjälp, vilket alltid behövs på måndagar.

Ha de bra!


Skön lördag

Kunde sova ut länge i morse, och ta en lång frukost. Åkte till stallet efter lunch och mockade och pysslade i stallet. Lät Hera stå utan täcke ett tag, ute i hagen, i den härliga vårsolen. Hon såg ut att riktigt njuta. :)

Tog sedan och gick en liten promenad med henne, i grimma och grimskaft, vilket det var ett tag sedan vi kunde göra. Märks verkligen att hon får röra allt mer på sig nu, vilket gör henne glad och harmonisk, vilket i sin tur gör mig glad. :)

Efter stallet åkte jag och städade på jobbet. Skönt att ha det gjort, brukar annars vänta med det tills på söndagskvällarna vilket inte alltid är så roligt... Nu har jag duschat och gjort mig i ordning lite. Vi ska snart äta middag. Sedan ska jag åka iväg  till min kompis Akis för förfest innan vi drar ut på nation! Är riktigt taggad.

Ha en toppenkväll!

Vårdagjämning

Jag och Hera har precis varit ute på en mysig promenad i vårsolen :)


Freeedag

Åh, det är alltid lika skönt med fredagar. Min började väldigt bra, fick sova ut till strax efter nio, kunde ta det lugnt me en lång frukost tills mamma kom hem med bilen vid elva. Då åkte jag till stallet och mockade och red Hera. Det rasade väldigt mycket snö från ridhustaket idag, men hon reagerade inte så mycket på det, hoppade väl till någon gång när det rasade precis där vi var.

Hon gick ganska bra idag, inte riktigt som igår, men jag kände att det mest berodde på mig. Fick henne inte lika bra mellan hand och skänkel, så då blev hon lite "gungig" i galoppen. Men skötte sig fint i alla fall. :) Svettiga blev vi dock båda två så när vi kommit tillbaka till stallet så duschade jag hela henne (typ mig också, då det är svårt att undvika när man duschar en häst). Hon tyckte att det var jätteskönt när jag masserade in schampot och stod och sov hela tiden.

Efter stallet så åkte jag direkt in till stan och träffade några fina vänner över en fika på Waynes. Var jättemysigt! :) Ikväll blir en lugn hemmakväll med familjen. Det ser jag fram emot :)

Ha en mysig fredag! :)


Tränat..

När jag kommit hem så bytte jag om till träningskläder och stack ut och sprang e ca 35 minuter! Var lite halt på en del ställen men annars gick det bra. Var väldigt skönt att få komma ut och röra på sig också! Styrketränade lite när jag kom hem också.

Nu ska jag hoppa in i duschen för att sedan käka lunch och åka in till stan och träffa bästa vännerna.

Hoppas ni har en fin dag! :)


BILD


Torsdag

Ingen som ringt in mig till jobbet idag heller. Sköönt ;) Så jag var i stallet i morse i stället! Efter att ha pysslat med mockning och gjort i ordning hö-påsar så red jag Hera. Värmde upp som vanligt, länge i skritt och ganska kravlöst i traven, för att sedan jobba henne utan stigbyglar på rakt spår, men ställde henne lite.  Hon kändes jättefin och jag var koncentrerad.

Det resulterade i att vi fick kanonfina galoppfattningar idag, samt att galoppen i övrigt blev väldigt rund och fin. Hon kändes verkligen jättebra! Efter den fina galoppen så blev hon betydligt mer lösgjord i traven också, så helt klart en god cirkel. ;)


Fina fina Hera


Haha. En kass bild på oss i rihuset ;)

Onsdag

Inget jobb idag vilket var jätteskönt. Var helt slut efter tidiga morgnar och långa dagar plus att jag sovit väldigt dåligt. Så jag har varit lite trött och seg idag, även om jag fick sova ut lite i morse. Men jag kunde ju ta det lugnt idag, så jag har haft det bra. ;)

Red Hera i ridhuset efter att ha tagit in hästarna i vårt intagslag. Det blev en lugn dag även för Hera, skrittade och travade bara lite lugnt. Hon gick fint, jag kände mig dock inte lika koncentrerad som igår.

Hittade inte sladden till min mobil, så kunde inte föra över bilderna.. :( Så det fick bli en "nygammal" bild. 



Sorry..

Ledsen för jättedåligt bloggande de senaste dagarna, men jag har varit helt slut när jag kommit hem från jobbet. Har somnat direkt när jag kommit hem och sedan har jag varit i stallet till sent på kvällarna.

I söndags så blev det i alla fall en liten promenad i ridhuset för Hera på ca 15 minuter. På måndagen red jag ganska sent, men det var lite folk där i alla fall. Hon skötte sig fint, förutom en eller två gånger, då det var någon som gick ut. Men det var inte så farligt i alla fall. Förutom det så gick hon jättefint och jag kände att jag kom åt henne jättebra i traven, fick till några bra fattningar i galoppen också, måste dock jobba med att verkligen våga hålla om henne mer där, framför allt innersidan, då hon lätt glider in med bakdelen något. Men så fort jag verkligen skärper till mig och har henne bra mellan hand och skänkel så går hon jättefint. Annars så kan det bli lite mycket gunghäst över galoppen. ;)

Var väldigt många igår som kom och sa att Hera var så otroligt fin vilket är så otroligt roligt att höra! Blir lika stolt varje gång och sträcker lite extra på mig.

Red sent idag också, men mamma hjälpte mig i stallet så behövde inte vara där till så himla sent! :) Hon gick superfint idag med och brydde sig inte om någon annan häst. Var lite studsig någon gång bara när hon tyckte att jag var för hård mot henne, eller inte var tillräckligt noggrann i galoppfattningen. Men på det stora hela väldigt nöjd med henne!

Lägger in lite bilder och så i morgon.

God natt!

Lördag

Idag var det pysslardag för mig i stallet. Jag var alltså där och pysslade med Hera och lite med Felix, samt utförde de vanliga stallsysslorna. Hera stod och sov i stallgången medan jag ryktade och tvättade svansen. Precis som vanligt med andra ord.

Felix blev riden av Alex idag, så jag gick inte med honom. Han verkade ha fått sig ett bra pass, vilket räckte. :)

Bilder från igår som Maha Abdallah har tagit:

Solar i hagen


Vi skrittar fram i ridhuset. Hera var väldigt söt iaf ;)

Fredag

Efter en lång och jobbig dag på jobbet så skyndade jag mig till stallet för att rida Hera. Det var fyra andra i ridhuset, men det gick faktiskt jättebra. Problemet uppstod när det kom in en ny häst. Då stannade hon och började backa och dumma sig. Men jag var tuff mot henne den här gången och vann dusten! Känns skönt!

Sen gick hon jättefint och lugnt. När jag kom tillbaka till stallet så stod vår veterinär och väntade för att vaccinera Hera mot influensa och botulism. Hera var jätteduktig och rörde inte en fena när hon vaccinerade. Så duktig så!

Nu ska jag hoppa in i en varm och skön dusch!

Hoppas ni får en toppenkväll!

Torsdag

Fick sovmorgon idag, för att mamma jobbade hemma. Men min hjärna är verkligen inställd på att gå upp tidigt så jag vaknade flera gånger vid sex och sju och undrade varför klockan inte hade ringt än...

Men i stallet så började jag med att rida Hera som gick kalasfint idag! Det har verkligen blivit stor skillnad på henne, hon har liksom fått mer "schvung" i steget. Jätteroligt var det att rida. Men det blev alltså ingen galopp idag.

Sen så gav jag hästarna lunch-höet för att jag hade fodringen. Mockade och fixade åt både Felix och Hera och jag ska promenera och pyssla med Felix ikväll, då jag har kvällsforing.

Efter stallet så åkte jag hem och duschade och gjorde mig i ordning lite, för att sedan åka till Granngården och köpa B-vitaminer till Hera och sedan till Hööks, för att köpa nya skydd åt henne att ha i hagen. Hon har nämligen haft sönder de gamla, så blev ett par likadana, fast nya förstås. ;) Skulle ha köpt en större vattenhink till henne där också, men den hade inte kommit in än, och skulle troligtvis inte komma förrän i april. :(


Inköp till Hera

Onsdag

Blev mycket tid i stallet idag, men när det var så underbart väder ute så var det vekligen bara skönt. Gjorde i ordning mat och och mockade åt både Felix och Hera innan jag red Hera i ridhuset. Hon gick fint idag och brydde sig inte alls om att det rasade snö från taket. Var nog mest roligt att jaga upp Aconto igår, skulle jag tro... Skitunge.

Hon gick i alla fall jättefint idag, även om hon även idag blev ganska laddad i galoppen. Hon har fått för sig att man kickar bakut allt vad man har. Hon tappar nämligen balansen och tycker att det är lite jobbigt i ena varvet och det är då hon vill byta galopp. Men vi jobbar på och förksöker få henne att fokusera framåt och hitta sin egen balans igen.

Pysslade om Felix och gick en promenad idag med, en liten stund i solen blev det, resten av tiden gick vi i ridhuset.

Senare under dagen åkte jag tillbaka till stallet, för att ta in hästarna då jag hade intag idag. Jag passade på att duscha Hera, när det för en gångs skull var plusgrader ute och jag var där på eftermiddagen. Hon tyckte att det var jätteskönt, för att hon börjar fälla lite päls nu och det kliade över allt. Lade på henne ett fleecetäcke så att hon skulle torka ordentligt.

Vid fem så åkte jag tillbaka till stallet och bytte täcke på Hera som hade torkat, samt gav henne och de andra 17-maten. Lång men mysig dag i stallet. :)

SOL!!

Är helt underbart väder ute! Solen skiner och det är ca 5 plusgrader. Får riktiga vårvibbar. ;)

Hera var lite tossig i morse, då det rasade jättemycket snö från ridhustaket. Men efter en stund så lugnande hon ner sig lite. Min ridning kändes tyvärr inte den bästa idag.. Men men. Vi galopperade alltså inte idag, då vi tänkte göra det varannan dag den här veckan med.

Felix blev ordentligt ompysslad idag också och fick en skön promenad ute i vårsolen. Vi njöt verkligen båda två. :)

Nu har jag käkat lunch och ska hoppa in i duschen, göra mig i ordning för att sedan åka ner på stan och fika med några vänner och fortsätta att njuta av solen.

Ha det så fint så länge!


Finis


Måndag

Måndag alltså! Var i stallet riktigt tidigt i morse och red Hera, tillsammans med Josefin och Aconto. Hon gick jättefint idag med, även om hon var lite på tårna vid någon av fattningarna. Men hon gör verkligen bara sitt bästa. :) Är ju lite energi i den där "lilla" hästen!

Hann faktiskt med Felix sysslor, samt visitera honom, innan jag åkte hem och var hemma vid nio! (Stolt!) Duschade och gjorde mig i ordning för att sedan åka på jobbintervju. Gick bra, de frågade efteråt när jag kunde börja, så ska antagligen prova på jobbet på fredag. Är endast ett städjobb på Ackis, men det är ett jobb i alla fall.

Efter det så åkte jag in till stan och shoppade lite. :) Nu har jag ätit och är verkligen dödstrött! Men innan jag sätter mig och slappar lite så ska jag ringa till veterinären för att boka vaccinering åt Hera.

Ha det så bra!


Sliten men glad

Oj vad trött jag var efter gårdagens utgång med fina vänner. Men det var det helt klart värt. Vi hade jätteroligt!

Var i stallet och bara pysslade med Hera och Felix idag. Felix fick en promenad på 20 minuter också. Lika pigg idag! Hade intaget idag med, men behövde bara ta in tre hästar för att de andra hästarnas ägare var i stallet. Skönt. Nu ska jag chilla ett tag innan jag går och lägger mig. Är sjukt trött!

Har en jobbintervjuv i morgon också. Har inte ork att vara nervös. Det får gå som det går helt enkelt. ;)


Mysig lördag

Det är verkligen underbart väder ute idag! jag pysslade på i stallet med Heras och Felix mockning samt gjorde i ordning mat innan jag tog in Felix och pysslade med honom. Sedan gick vi ner till ridhuset, där det var hoppning. Hopphäst som han är, så tyckte han att det var jätteroligt att äntligen se lite hinder, så han tog några språng själv.. utan hinder dock ;) Eftersom det var ganska mycket folk där inne och Felix som sagt väldigt pigg så fortsatte vi promenaden ute, där han var betydligt lugnare.

Sedan tog jag in Hera och pysslade om henne ordentligt vilket hon tyckte var jättemysigt. Stod typ och gäspade hela tiden ;)

När jag var klar så "hängde" jag faktiskt i stallet ett bra tag och pratade med alla trevliga människor vi har i stallet. Trivs så bra så :)


Lugn dag för min fina


En förebild

En person som jag verkligen ser som en stor förebild, trots att han är i min egen ålder, är Alexander Zetterman. Han är förutom en mycket talangfull ryttare en mycket målmedveten sådan, som gör allt som behövs för att nå toppen. Han förstår att det är en förutsättning att ha bra hästar, men också hur mycket det krävs av ryttaren för att man ska komma någon vart.

Han tränar regelbundet tränar för svenska landslagstränaren friidrott och tränar tre styrkepass och tre konditionspass i veckan.

Det är något som jag tycker att många av oss andra ryttare ska ta efter, att vara så målmedvetna och att ta vår egen fysik på allvar. Vi är ofta duktiga på att toppa våra hästar inför en tävling eller annat mål, men hur är det med oss själva?

Vi får börja lägga upp ett separat träningsupplägg som inefattar våra egna mål och delmål. Vilken form krävs för att nå just det mål du vill nå, och hur du ska ta dig dit.

Det här är något som jag verkligen vill ta efter och bli bättre på! Vill inte ni?


Läskigt målmedveten



Härlig fredag

Tog en liten sovmorgon idag, innan jag pallrade mig till stallet. Red Hera i ridhuset, hon kändes kalasfin! Fick henne fint mellan hand och skänkel och hon var lugn men ändå pigg. Hon gick väldigt fint i galoppen också, även om hon drog lite med mig någon gång, så skötte hon sig fint. Hon tyckte bara att det var så himla roligt! Frustade i varje galoppsprång. :)

Sedan kom "harvmannen", som skulle harva ridhuset och han brukar ibland komma lite tidigare än vad som är sagt, vilket han gjorde idag. Så jag höll fortfarande på att skritta av när han körde fram fyrhjulingen och grejade med harven. Förut så har Hera tyckt att det har varit jätteläskigt, men nu stannade hon bara och tittade på fyrhjulingen som brummade förbi och sedan traskade hon vidare. Tänk vad mycket det gör bara att få rida i alla gångarter!

När jag släppt ut Hera i hagen så putsade jag hennes sadelgjord, mockade och fixade åt både henne och Felix samt tvättade hennes andra innetäcke. Sen gick jag och hämtade in Felix från hagen och pysslade om honom ordenligt innan vi gick på en liten promenad. Var bara tvungen att gå en stund ute idag, då det var så underbart väder ute!


Min fina står och solar sig lite, efter ritten :)



Kvällen

Nu är jag hemma från stallet igen! Började med att pyssla med Hera, tvätta benen och svansen på henne och mockade ut lite ur boxen igen. Sedan mockade jag och gjorde i ordning mat åt Felix innan jag pysslade om honom lite.

Han hade fått ett litet sår på ena frambenet, men det var väldigt ytligt. Spolade av det med kallt vatten och det såg fint ut. Sen var det dags att gå vår lilla promenad, gick mestadels inne i ridhuset och sedan en liten kort stund ute. Han var lugn och fin hela tiden, men det märktes att han tyckte att det var roligt att få komma ut. :)

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig! Är väldigt trött efter att ha varit uppe så tidigt i morse och det blir nog ganska tidigt i morgon bitti också.


Ni får ha det så bra, så hörs vi :)


Till stallet igen..

När pappa kommer hem så ska jag åka till stallet igen för att jag ska ta hand om Sigrids fina häst Felix, medan hon är på Hawaii och har det bra! ;) Blir det vanliga stallpysslet, pyssel med honom och en promenad. Ska givetvis pussa på Hera också!



Sigrid och Felix.

Torsdag

Var i stallet tidigt idag och red Hera i ridhuset vid sju-tiden. Hon kändes redan från början väldigt lyhörd och fin. Vi travade ju bara idag, men det kändes  lagom. Vi fick sällskap av Åsa och Leo (från stallet) vilket var kul! Är sällan man får sällskap när man rider så ridigt på morgonen! Min ex-ponny kom också in i ridhuset och Hera som har stått i samma stall som henne och samma hage, när jag hade dem samtidigt, kände genast igen henne och ville gå fram och hälsa hela tiden... Men jag fick henne sedan att fokusera på mig och vad hon skulle göra och då gick hon jättefint! Roligt!

Provade det nya täcket idag också, som satt jättebra! Ska nog göra så att jag sprättar bort "krokarna" som sitter i halsen på den. Då blir det nog bra ;)


Hera var jätteglad över sitt nya täcke! ;)


Bra stalltäcken?

Någon som har bra tips på vart man kan hitta fina stalltäcken? Inte allt för varma, då vi står i varmstall. Köpte ett fint Rhino-räcke idag på Sporren, men upptäckte nu när jag kom hem att det har "krokar" i halsen för att man ska kunna sätta fast en hals på den eller ett exra-innetäcke , vilket jag inte vill... :(  Så jag får åka och lämna tillbaka det, men det täcket kanske finns utan krokar..? Någon som vet?

 - RHINO STALLTÄCKE


Säkra tider

Kändes bra att gå in i ridhuset när den här lappen sitter på dörren... Inte.


Fina häst.

I förmiddags när jag kom till stallet så fick jag veta att en häst i stallet (står på Ultuna nu) kanske har multiresistenta bakterier som kan smitta. Det kan dock bara smitta vid kontakt och egentligen mer från sår till sår, så det är väl inget jätteallvarligt. Men man måste tvätta händerna med handsprit och inte gå från häst till häst...

Jag ringde och pratade med vår veterinär om man skulle kunna rida i ridhuset, vilket hon inte trodde skulle vara några som helst problem, så jag red där i morse. Var helt ensam hela tiden också, så ingen tvekan om att ingen kunde bli smittad.

Hon kändes avslappnad idag, redan när jag skrittade fram och gick jättefint i traven också. Avslappnat utan att tappa bjudningen. Gjorde mycket övergångar från trav till skritt, vilket fick henne att bli väldigt lyhörd. I galoppen (yes, vi fick galoppera idag igen!) så gick hon otroligt fint! Precis som veterinären rekommenderade, så red jag henne i en låg form och en ganska samlad galopp. Det var lite jobbigare för henne i ena varvet men hon jobbade ändå på jättefint, fick bara hjälpa henne lite mer med skänkeln och så ställde jag mig i lätt sits för att underlätta för henne. Jätteroligt var det! Hon liknade sitt gamla jag :)


Hiss eller Diss?

Vet inte vad jag tycker själv om den, den airbrushed-målade hjälmen från mountain horse.




Med målning på så går den på ca 10 000 kr.

Vad tycker ni? Hiss eller Diss?

KÄLLA

En ryttare som har den är Abdullah Al Sharbatly.


Tisdag

Idag travade jag bara Hera i ridhuset, för att jag fortfarande bara galopperar varannan dag. Hera kändes väldigt fin idag! Jag själv måste medge att jag hade träningsvärk i benen idag, efter att ha ridit så länge utan stigbyglar igår. Men jag gjorde det idag igen och som sagt, hon kändes verkligen jättefin! Det var väldigt roligt. Hon var pigg och glad men lyssnade ändå väldigt fint.

Efter ridningen så släppte jag ut henne i hagen och upptäckte då hur sjukt mycket snö som kommit under gårdagen. Hera får inte gå i så djup snö, eftersom det blir för jobbigt för hennes ben. Så jag ställde mig och skottade hagen, tänkte först bara ta på de värsta ställena, men saken var den att det var lika illa i hela hagen, så ja... En timme senare så var jag klar! Puh! Fy vilken träningsvärk jag kommer att ha i armarna och ryggen.

Sågade av en stor gren till henne också, så att hon skulle ha något att pyssla med. Hon käkar upp stolparna i hagen annars, nu under vintersäsongen.

Putsade träns och sadelgjorden innan jag begav mig hemåt.


Söta Hera, innan ritt.


Hera ville vara med och skotta


Om man får drömma...

Ett träns som jag blev lite kär i på GHS var ett CWD-träns som var exakt samma färg som förbygeln jag köpte och hade ett jättefint vaderat nackstycke..





CWD:s priser är tyvärr inte lika fina... :(

Måndag

Usch, vilket väder det är ute! Jag som brukar tycka så mycket om vintern, har verkligen tröttnat på den! Snöar för fullt ute.

Fick en timmes sovmorgon av pappa, vilket gillas! Var ändå väldigt trött i morse och det gick ganska segt i stallet. Vid åtta-tiden så pallrade jag och Hera oss ner till ridhuset. Eftersom hon har vilat medan vi var i Göteborg och under helgen, så var det en ganska piggelin häst ska jag tala om! Framskrittningen var verkligen precis på gränsen till trav för det mesta... Travade fram i båda varven innan jag jobbade henne i trav utan stigbyglar. Då kändes hon verkligen jättefin. Jobbade på bra, även om jag kände att det var lite jobbigt för henne och då kunde hon nästan bli lite stark.

Galopperade lite idag också! Lite längre än sist, hon var som sagt vädligt pigg och tyckte att det var jätteroligt, så det blev några jämfotaskutt, men annars så jobbade hon jättefint! Fick henne att gå i en lugn och fin galopp i låg form. Hon gjorde bara några galoppombyten när det blev för jobbigt. ;) Dock så tycker jag väl att även det borde ta lite på krafterna... hehe.

Efter passet så var hon faktiskt lite svettig! :O Det var väldigt länge sedan hon var det efter ett ridpass. Beror nog mest på att hon blev lite uppspelt av att få galoppera, det var ju inget direkt ansträngande vi gjorde.

Putsade utrustningen efter ridningen innan jag åkte hem.


Bild från våren 2009

RSS 2.0