Onsdag

Började dagen med att äta en god frukost. Sov ut till halv tio idag vilket var så sköönt! Var så trött efter gårdagen. Åkte direkt till stallet efter frukost och tog in Hera det första jag gjorde när jag kom dit. När jag var mitt uppe i borstandet så träffade jag en mycket stressad Kattis (har häst i samma stall) som skulle lunchfodra men som inte skulle hinna tillbaka till jobbet. Så jag tog hennes lunchfodring och sedan blev det en lugn skrittrunda med Hera utomhus. Var riktigt fint väder ute idag, även om det var lite kallt.


Sedan släppte jag ut Hera till lunch-höt som väntade i hagen och gick in och mockade och fixade med det vanliga samt mockade hagen. Sedan så målade jag golvet inne i sadelkammaren, som ser riktigt fin ut nu! Hade intag idag också så när jag var klar med allt det vanliga så tog jag in hästarna i mitt lag och åkte sedan hem.

 

När jag kom hem så hjälpes min syster och jag åt att städa hela huset, då min morbror kommer på besök på fredag och vi ville slippa göra allt i morgon. Sedan så bakade jag choklad och vanlijmuffins som blev jättefina :) Efter det så stack jag ut och sprang en runda. Kändes riktigt bra och ännu bättre nu efteråt. Ska snart ha kvällsfika med familjen och så ska jag läsa en bok. En riktigt mysig kväll med andra ord!

Ha en toppenkväll


Haha, en lite rolig bild på Hera i hagen


Tisdag

Hade företagsekonomi vid nio i morse och jag cyklade väldigt trött till föreläsningen. Lektionen varade dock inte så länge, bara till 10.45 då vår föreläsare inte hade något mer att säga... Suck, hon är inte så bra alltså och det är verkligen tråkigt.

Men när jag kom hem så åt jag en talrik gröt till lunch och sedan åkte jag till stallet. Mockade och fixade det vanliga innan jag tog in Hera. Det blåste väldigt mycket idag med så jag bestämde mig för att skritta henne i ridhuset, vilket jag tror att jag absolut gjorde rätt i. Hon höll sig lugn där inne och vi var ensamma den största delen av tiden. Ja ensamma från hästar alltså, jag hade nämligen sällskap av Traudi Björling, Eva, Anne och Sarah som satt på läktaren och tittade på :P

Skrittade henne i ungefär en halvtimme. Sedan åkte jag hem och åt middag innan det var dags för mig och min syster Linda att åka in till stan för att gå på sykurs :)

Nu ska jag sätta mig och läsa lite!

Ha en bra kväll

Elin

Skulle behöva sätta en sån här skylt bak på Heras rumpa nu tror jag.. Speciellt när det är blåsväder som idag.


Ny vecka

Var i stallet på morgonen och skrittade ut med Hera. Hon var lugn och fin idag och det var riktigt mysigt att skritta ute i det fina vädret. Efter ridturen så duschade jag och schamponerade henne ordentligt. Hon blev så fin så. Men innan jag skulle åka så såg jag hur Hera la sig ner i en liten vattenpöl och rullade sig ordentligt.. Skitunge.

Mockade och fixade med det vanliga innan jag åkte hem. Nu sitter jag här och äter lunch. En god sallad som mamma hade tagit med sig hem till mig :) Har duschat och gjort mig i ordning. Kvart över ett så har jag företagsekonomi, slutar klockan fyra.

Hoppas ni får en bra dag!

Elin


Både jag och Hera saknar tävlandet


Söndag

Steg upp i hyfsad tid idag. Riktigt tidigt för att vara jag, efter en utekväll. Gårdagen blev riktigt rolig, hade bara önskat att jag hade kunnat vara där längre, då Norrlands hade öppet till 4.00! 

Började dagen med en god frukost med hembakat bröd och sedan så bar det av till stallet. Jag tog in Hera det första jag gjorde och gjorde i ordning henne. Innan jag skulle ut så träffade jag Josefin som har Aconto, hästen bredvid Hera. Hon praktiskt taget förbjöd mig att skritta ute idag, speciellt ensam, då det blåste något enormt mycket ute och Hera skulle nog inte hålla sig lugn...

Så jag följde med henne och Aconto till ridhuset.  Hera blåste upp sig ganska mycket i början och tänkte takta runt där inne. Hon har ju inte varit i ridhus på ca 4 månader, så det var inte så konstigt kanske. Men efter en liten stund så lugnade hon ner sig och gick riktigt avslappnat där inne, vilket var så himla skönt! Så det var verkligen värt att gå där, även om det är lite mjukare än vad som är bra för leden, så är det ju mycket viktigare att hon håller sig lugn och framför allt att det är säkert för oss båda. 

Efter ritten så pysslade jag med henne och släppte ut henne i hagen där lunch-höet väntade. Jag hade även tagit med en stor björkkvist åt henne som jag la in i hagen, så att hon skulle ha något att pyssla med i sin lilla hage. Hon kommer dessutom på andra tankar av att gnaga på den där grenen, istället för att försöka sig på att bralla i hagen,vilket de andra hästarna gjorde väldigt mycket idag, på grund av det blåsiga vädret.

När jag var klar i stallet tog jag bilen hem och käkade lunch och gjorde mig i ordning. Sedan åkte jag, mamma och pappa in till stan och shoppade lite :)  Blev lite sköna höstkläder, samt en utgångsklänning och ett par lårhöga stövlar, som man även kan vika ner och ha som vanliga stövlar (; Det gillas.

Nu
så tänkte jag åka iväg och jobba lite innan det är dags för middag.

 

Hoppas ni har haft en bra helg :)

Elin


Man får hålla i sig idag, så man inte blåser bort ;)


Lördag

Var i stallet i morse och skrittade Hera det första jag gjorde. Hon var ganska lugn idag. Red vid den tiden för att det är så mycket lugnare ute då. På lördagar under dagen så brukar det vara så mycket folk, bilar och småbarn runt anläggningen vilket gör Hera orolig nu när hon letar efter en anledning till att hoppa till..

Fixade det andra efter det och sitter nu hemma och vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Det är jättefint väder ute så inte kommer jag sitta inne i dag i alla fall. I eftermiddag så har jag intag i stallet och så har jag Lenas intag också. Men mamma följer med och hjälper mig så att det ska gå snabbt :)

Ikväll så ska jag träffa Anna-Karin. Antingen så ska vi ha myskväll eller så blir det utgång, beroende på vilket humör vi är på ivkäll. (:

Ha en bra lördag!

Elin


Är ni skrockfulla?

Jag är nämligen lite skrockfull... Jag tror väl innerst inne inte på sånt, men ibland kan jag liksom inte låta bli. När jag satt på kliniken i måndags och väntade på att veterinären skulle komma och titta på Hera så fick jag ett sms från en vän. Det var ett kedjesms som löd så här:

Önska dig det du önskar mest. Läs inte vidare förän du önskat.

Jag behöver väl knappast säga vad jag önskade där, i väntan på veterinären och allt? Så jag önskade och läste sedan vidare...

Himlens änglar kommer till dig och låter dig förverkliga din önskan om du skickar vidare detta meddelande till dina vänner du önskar väl. Om du inte skickar vidare detta till 10 vänner kommer din önskan ske tvärtom. Det funkar...


Ja när jag sitter där och verkligen vill att det ska gå bra, ja då är jag i mitt skrockfullaste jag. Jag brukar inte skicka kedjesms vidare, då jag inte tror på sådant egentligen och tycker inte själv om att få dem. Men den här gången så var jag beredd att skicka "om det var det som skulle krävas för att Hera skulle visa sig vara frisk"... Haha okej, låter kanske bättre i mitt huvud, men ungefär så tänkte jag just då. Så jag tänkte skicka tio sms till mina vänner men något hindrar mig. Men urådriga mobil säger att meddelandet är för långt för att den ska klara av att skicka det.


Jag tänkte nästan på en gång "Nu är det kört! Nu blir hon inte frisk.."


Haha, har ni också varit så skrockfulla någon gång eller haft en sådan tajming som jag hade i måndags?Måste erkänna att det händer att jag undviker a-brunnar också... Haha, varför ta risken?


Freedag!

Glömde helt bort att skriva igår, hade så mycket annat att tänka på. Hera skrittade jag före lunch igår med, det är lugnast ute då. Hon skötte sig jättebra, men skrittade bara i 20 minuter. Vi har valt att backa tillbaka bandet lite och skritta kortare sträckor ett tag nu. Hon hinner nämligen inte hitta på så mycket bus under 20 minuter och så kan hon vandra lite i sin hage som nu är lite större..

På kvällen så åkte jag hem till Anna och vi köpte pizza tillsammans och åt och hade väldigt mysigt. Sedan så hade hon en liten hemmafest och det kom alla möjliga festliga och trevliga människor dit. Mycket roligt! Blev en ganska lång kväll, med andra ord..

Idag så har jag skrittat Hera 20 minuter som vanligt och hon skötte sig fint. Pyssel med henne och i stallet som vanligt också, förstås.

Ikväll så blir det fredagsmys hemma för min del. Ska bli skönt att koppla av hemma med familjen med godis och en kanske en bra film.

 

Ha det bra!

Elin

Fina Hera


Hilltons 20-års jubileum med maskeradhoppning

MASKERADHOPPNING
 

Den 10 oktober 2009 så fyller Stall Hillton 20 år, vilket vi vill fira med en uppvisning som ska innehålla maskeradhoppning.

Den kommer att starta kl.12.30 i Ridcentret, med framhoppning på utebanan.

 

Vi vill gärna att just du och din kompis ställer upp i den här maskeradhoppningen som kommer att gå till på följande sätt:

-         Det är en parhoppning -  två personer med en utklädnad som ”passar ihop” ex. Trazan och Banarne, Piff och Puff osv.

-         Banan kommer att bestå av ca 5 hinder och paret som ska hoppa tillsammans får bestämma om höjden ska ligga på 50, 80 eller 100 cm.

-         Bedömningen går till så att de som rider på sammanlagt minst fel och kortast tid vinner banhoppningen. (När första ryttaren går i mål så ska den andra ryttaren starta.)

-         De som får flest röster av publiken gällande utstyrseln vinner maskeraden. Det finns alltså möjlighet för paret att vinna båda dessa tävlingar.

-         Ni som par skall helst välja en passande låt, som kommer att spelas under er ritt.

-         Ni måste då i anmälan tydligt skriva både vilken låt/melodi ni valt, samt vilken artist/grupp och meddela om ni själva har den på cd eller om ni har möjlighet att skicka den till mig.

Sista anmälningsdag den 3 oktober före kl. 18.00

Anmälan skickas via mejl till elinf90@msn.com. Där ska ni skriva vad ni heter, hästarnas namn och vilken höjd ni vill hoppa, samt ert låtval.

 

VÄLKOMNA!


Tillbaka till vardagen

Nu känns det som att de flesta har fått veta vad som hänt och som att jag brytit ihop, ordetnligt. Nu är det alltså dags att gå tillbaka till vardagen igen, sluta tänka på det hemska och bara se framåt och försöka se det positiva i vardagen. Bara fortsätta som jag gjort tidigare och hålla tummarna för att det ska räcka.

Tror att Hera var glad över att ha fått åtminståne en dubbelt så stor hage än tidigare. Nu kan hon vandra runt lite och rulla sig och inte känna sig lika instängd som tidigare. Hon var lugn att skritta idag - TACK för det, behöver lite lugna rundor, har tröttnat på Rodeohera för tillfället.. Pysslade om henne ordentligt innan jag släppte ut henne till hagen där lunch-höet väntade. 

Sedan har jag även åkt runt till de flesta stallen i närheten och satt upp de sista flygbladen som var kvar. Satte upp några i förrgår också, men patronen i skrivaren tog slut så fick dela ut resten idag  :|

Så ni som har häst i Lurbotrakten får absolut ta och anmäla er till Maskeradhoppningen den 10/10. Ska lägga in ett separat inlägg om den tänkte jag.. 

Ikväll blir det filmmys med glass i soffan! Ska bli riktigt skönt med en lugn kväll.

 

Bamsekram från mig!

Elin

 

 
Fortsätter med skrittrundorna. Bilden är tagen med mobilkamera därav kvalitén.


I will try

En riktigt grå dag var det för mig idag. Inte bara vädermässigt.. När jag vaknade i morse så var mina ögon svullna (?!), visste inte att de kunde bli det av att gråta för mycket. Mycket underligt. Har kännt mig helt tom hela dagen.

Jag och mamma förstorade Heras hage idag så att hon ska få röra lite mer på sig och rulla sig och vara mer häst helt enkelt. Vi kommer nog att förstora hagen ytterligare sen, men om vi gör det nu på en gång så kommer hon väl att springa som en galning och gå sönder på en gång.

Mamma och jag hade tagit med tränset till kliniken, ifall det skulle behövas igår. Men så var vi så smarta att vi glömde att plocka ur det igen och tog givetvis inte med nyckeln till transporten när vi var i stallet idag! Klantigt... Så det blev till att gå en bit med en vild häst i grimma och grimskaft, vilket jag inte gör om kan jag meddela.

Jag vill verkligen tacka alla er som hör av sig till mig och visar att ni bryr er! Det betyder otroligt mycket för mig! Så tack för att ni finns.

Ha en mysig kväll!

Elin


Utan er skulle jag aldrig orka. Tack!


When you try your best but you don't succeed

Ja, som ni kanske förstår så gick det, mot all förmodan inte bra på återbesöket idag. Heras gaffelband hade inte läkt som det ska efter drygt tre månaders konvalecens. Det betyder att jag måste skritta henne som jag gör nu i ytterligare två månader. Det betyder att prognosen för min fina nu inte längre ser ljus ut. Om det inte ser bra ut när vi åker tillbaka om två månader, så finns det inget mer man kan göra för min fina fina lilla Hera.

Jag kan inte beskriva hur enormt ledsen jag är just nu. Jag grät hela vägen tillbaka till stallet. Grät när vi lastade ur henne och ställde in henne. Grät på vägen hem och jag sitter nu hemma och kan fortfarande inte sluta. Jag kommer nog gråta tills mina tårar är slut. Det är som ett enormt tomrum som inte går att fylla. Jag kan inte ha gjort något mer än vad jag gjort för Hera. Men nu vad ska jag nu göra? Jag ska självklart fortsätta att skritta och pyssla med henne varje dag nu, i två månader till. Men jag känner mig så otroligt hjälplös. För det känns som att ingen kan fylla ett tomrum efter Hera. Ingen. Älskar den hästen otroligt mycket.

Känns i alla fall skönt att skriva av sig lite, om alla känslor som jag inte vet vad jag ska göra av.

Ta hand om er!

Elin


Önskar av hela mitt hjärta att jag kunde laga dig!


Måndag

Var i stallet nu på förmiddagen och mockade och fixade med det vanliga, samt skrittade Hera i 20 minuter runt anläggningen. Tyckte inte att hon behövde skritta så länge idag eftersom att hon ändå kommer få springa när vi ska på återbesöket idag. Hon var lugn och snäll nästan hela rundan, gjorde bara något litet skutt.

Nu sitter jag och äter lunch. Har duschat och gjort mig i ordning och ska sedan ta cykeln till SLU för att gå på föreläsning. Inte alls taggad för det, men längtar tills i eftermiddag! Tänker försöka skriva hur det går ikväll när vi kommer hem, men det beror nog också lite på hur det går.. Annars skriver jag i morgon!

Hoppas ni får en bra måndag!

Elin


Hoppas vi får trava snart!


Söndag

Idag var jag i stallet länge, igen. Dels av anledningen att jag skulle mocka och göra mat åt Fatima idag med, men även att jag har en lite gris till häst som sölar som bara den i boxen, så jag tog en liten skurardag :P  Skrittade lite runt anläggningen men inte förbi ridskolans ridhus, då de höll på att byta underlaget där inne, så de väsnades något enormt. Hera är inte något fan av oljud just nu när hon letar anledning till att göra skutt och krumelurer med mig på...

Så jag red inte riktigt så länge som jag kanske borde ha gjort, men tog det säkra före det osäkra den här gången och slutade medan hon var någorlunda lugn. Imorgon är det som sagt återbesök! Jag är riktigt nervös för det faktiskt.. men jag vågar inte ha allt för höga förväntningar då jag inte vill bli besviken. Ska till stallet ganska tidigt i morgon, innan jag ska på föreläsning hade jag tänkt. Sedan är återbesöket på Mälarkliniken kl. 19.00. Håll tummarna för oss!!

Ha det toppen!

Elin


Hoppas på att få sätta igång dig snart!

Lördag

Idag var en mycket lång dag för mig i stallet! Tog hand om hästen Fatima idag också så det tog självklart lite extra lång tid med mockning och det andra pysslet. Sedan så tog jag in Hera och duschade henne lite, då hon var ruskigt smutsig... Sedan kom mamma och pappa förbi med lite fika så vi satt i solen och hade det mysigt en stund  :)

Sedan så skulle det målas lite i vår sadelkammare, så det gjorde jag, vilket resulterade i att jag blev helt vitprickig! Haha, Lilla gubben kan ju slänga sig i väggen.. Jag hade mer prickar!

Sedan så tog jag in Hera igen och sadlade henne, för att sedan skritta ut med mamma och pappa. Eller snarare takta kanske man ska säga, i alla fall på tillbakavägen. Hon gjorde inget dumt i alla fall, men hon var bra pigg! Det var verkligen tur att mamma och pappa kunde följa med, för jag är så himla rädd att det ska hända något nu när det är så nära återbesöket.

Så cirka fyra och en halv timme senare så sitter jag nu hemma. Har ätit en macka och tänkte nu ta en lång och skön dusch, innan vi ska äta. Ikväll så blir det utgång igen, V-Dala drar vi till. Hoppas det blir lika roligt som vi hade igår på Norrlands  :)

Ha det bra!

Elin


Haha, klippte svansen på henne idag också.. Tror ni det behövdes? ;)


Fredag!

Idag var jag i stallet på förmiddagen och mockade innan jag tog in min fina. Idag fick jag sällskap av Eva och Pajazzo de första 25 minutrarna vi red på anläggningen. Det var skönt för då höll sig Hera lugn som en filbunke och var även jättelugn de resterande 15 minutrarna. Så himla skönt! Jag är så rädd att hon ska hitta på något och skada sig nu när det är så nära inpå återbesöket. 

Efter ritten pysslade jag lite med henne innan jag släppte ut henne och gav henne lunch-hö.


Solar i hagen ;)

Sedan åkte jag hem och duschade och fixade mig innna jag åkte ner på stan och träffade Anna, Emma, Ebba och Martina. Vi tog en fika tillsammans, jättemysigt.

Nu ska jag göra mig i ordning för utgång. Vi ska på släppet till gasken på Norrlands ikväll :)

Ha en trevlig fredagskväll!

Elin


Torsdag

Idag var jag i stallet på förmiddagen och mockade och fixade allt runt om. Sedan åkte jag hem och käkade lunch, tog en dusch och gjorde mig i ordning innan jag cyklade till ica och handlade lite nödvändigheter. Efter det tog jag cykeln hem igen och väntade på mamma en stund. Sedan åkte hon och jag tillbaka till stallet då jag hade intag + en annans intag också som jag kommer ta en gång i veckan nu, mot betalning :)

Sen skrittade jag ut med Aconto och Josefin för Aconto hade ett svullet ben idag. Undrar verkligen hur han lyckas göra illa sig själv så. Han hade ett ganska läskigt sår också... Var ingen jättelugn runda den här gången. Vi konstaterade att vi var ute helt fel tid på dagen, då det kom väldigt mycket bilar på vägen och traktorer och vi red förbi hagar där hästarna var oroliga för att de skulle in osv... Men ingen kom till skada och det gick bra. Nu är det bara tre dagar kvar till återbesöket så jag hoppas verkligen att hon håller tills det!!

På kvällen åkte jag tillbaka till stallet en tredje gång för att vi skulle ha ett litet stallmöte angående Hilltons jubileum den 10/10. Det är nämligen jag och Sigrid som håller i maskeradhoppningen. Så på mötet spikade vi idéer och tider, så nu ska jag göra lite flygblad som jag ska sätta upp i stallen runt om. Hoppas att många kommer och anmäler sig!

 

Hoppas er dag varit bra!

Elin


En maskeradhoppning kan bli riktigt rolig!


Tre senaste dagarna

I måndags när jag var ute och skrittade Hera så var hon jättelugn och fin de första 25 minuterna. Jag gjorde mycket halter och tempoväxlingar i skritten för att kolla så att hon fortfarande lyssnar på mina hjälper och hon känders verkligen känslig och fin! Men när jag skrittade runt, på långa tyglar, runt lurbos hagar så blev Hera rädd för något. Jag såg ingenting som jag tyckte att hon kunde bli rädd för och sa till henne att skärpa sig. Ibland blir Hera arg när man säger åt henne att hon gör fel, speciellt i en sån här situation. Så här är hon i princip bara nu när hon är konvalecent, hon är annars mycket lugn i nästan alla sitiuationer (peppar peppar). Så hon blev arg på mig och gjorde några krumsprång och så var det en sladd på marken (!) som jag tror att hon fastnade lite i och gjorde då värdent språng och jag ramlade av! Ramlade på ryggen och hade ingen säkerhetsväst, så gjorde ganska ont och jag stukade tummen. Men förutom det klarade jag mig bra! Sån himla tur!  Ännu mer tur var att Hera blev så chockad av att jag ramlade av att hon stod helt stilla så jag kunde ta henne på en gång. 

När jag ställde mig upp så såg jag att en hare sprang iväg med full fart.. Allt det där för en liten hare? Hon letar verkligen anledningat till att hoppa till..

Så igår så gick mamma med mig och Hera. Jag hade säkerhetsväst och vi gick en runda på stabbymalmsvägen. Hon skötte  jättebra och vi skrittade i 40 minuter. Mamma hjälpte mig med att mocka och göra i ordning mat och så eftersom att jag hade föreläsning på morgonen och på kvällen så skulle jag på sykurs med min syster Linda. Det var faktiskt jätteroligt att sy! Haha, det var ett tag sedan man gjorde det. Vi får sy precis vad vi vill och köper tyget själva så jag ska sy en klänning med hängslen :) Tror att den blir jättefin. Men jag var så himla trött när jag kom hem så jag somnade nästan på en gång.

Idag så var jag i stallet vid tio för att pappa skulle följa med mig och Hera på vår dagliga promenad. Hon gick jättesnällt idag med och säkerhetsvästen kommer alltid vara på ett tag framöver, tills hon är mer igångsatt och inte lika rastlös.

Nu ska jag sätta mig och fixa lite på min klänning hade jag tänkt.

Ha den så bra!


Vill så himla gärna att Hera ska bli frisk!

Elin


Hösten är här

Idag ringde klockan strax efter sex på morgonen. Så en stund innan sju var jag och mamma i stallet och utfodrade hästarna. Det regnade (självklart) ute så vi var tvugna att sätta på alla hästar deras regntäcken. Mamma hjälpte mig att släppa ut dem och att städa i stallet (taaack) medan jag gjorde i ordning Hera för en ridtur med Josefin och Aconto. Blev "lottarundan" som tog ganska exakt 40 minuter, vilket är tiden vi ska skritta nu. Hera skötte sig finfint. Hon trivs verkligen med Aconto.

Efter ritten så pysslade jag med Hera lite innan jag släppte ut henne i hagen igen. Sedan fick jag tömma ALLT i mitt skåp i sadelkammaren då vi ska få sprillans nya istället... Suck, vad mycket man samlar på sig.. Men jag har ju transporten vid stallet nu så jag kunde låsa in mina grejer i sadelkammaren där så det gick ju bra i alla fall. Innan jag åkte så gav jag alla hästar deras lunch.

Sedan har jag mest pluggat företagsekonomi idag och konstaterat att det var ett riktigt ruggigt höstväder ute, men som ändå är ganska mysigt... Hoppas bara att Hera får sättas igång lite mer innan det blir för kallt, hon blir så ruskigt pigg då. 

Har även varit och kvällsfodrat samt jobbat (städning). Nu är det mer plugg som väntar innan jag somnar.. börjar dock inte förns 13.15 i morgon, men tänkte åka till stallet innan och mocka och så i alla fall.

Hoppas ni har haft en fin dag!

Elin


Hösten är en så vacker årstid tycker jag (:    


Lördag

Var i stallet efter lunch idag och fixade det vanliga innan jag tog in min fina. Hon var lika kelig som vanligt och jag och hon hade vår dagliga "klistund" då jag kliar henne och hon kliar mig tillbaka. Så himla mysig är hon! Skrittade runt anläggningen idag och eftersom det är helg så var det mycket folk vid ridskolan. Mycket barn och bilar som Hera tyckte att hon kunde hoppa till för... Typiskt nu när hon har så mycket energi i kroppen, hon har ju trots allt vilat i tre månader nu.

Ikväll så blir det en mycket lugn kulturnatt för mig. Har redan somnat i soffan x antal gånger, vilket talar för hur pigg jag känner mig. En annan anledning till att jag tar en lugn kväll är att jag har helgfodring i stallet i morgon, vilket innebär att jag har morgonfodring, lunchfodring och kvällsfodring. Så jag kommer i princip tillbringa hela dagen i stallet.

Men innan jag bäddar ner mig i soffan så ska jag skriva klart min uppgift jag har i Företagsekonomi. Lite lagom kul kanske, men ska bli skönt när det är gjort.

Ha en trevlig kulturnatt!

Elin


Det är inte bara jag som är lite pömsig idag... ;)


FREDAG

När jag åkte till stallet var jag inte så jättepigg eftersom det blivit en lång men rolig kväll dagen innan. Mockade och fixade med det vanliga. Sedan kom mamma förbi och följde med mig och Hera på vår promenad som blev förbi Kvists idag. Hera skötte sig verkligen bra idag, riktigt stolt  ;)

Ikväll så är det Norrlands som gäller, ska nu gå till bussen och träffa grabbarna så ska vi till Orvars och förfesta innan! Hoppas det blir roligt (:

Ha det bäst!

Elin


Har jättelust att rida Hera nu!!


Torsdag

Idag började jag dagen med att åka till Käkkirugen igen, hade tid där klockan tio. Sedan åkte jag till stallet och fixade med det vanliga pysslet i stallet. Skrittade Hera, som var snäll idag med, skönt! Hade intaget idag också, så tog in hästarna efter att jag skrittat.

Nu har jag duschat och gjort mig iordning för utgång. Ikväll blir det Stockholms, möjligtvis att jag går till V-dala innan för att möta upp Anna :)

Hoppas ni har haft en bra dag!

Elin


En bra rubrik.. någon?

Ja, min fantasi för rubriker är helt slut som ni kanske märker.. Men var i stallet som vanligt idag och mockade och fixade med det vanliga. Var helt ensam i stallet hela tiden faktiskt, kändes nästan lite konstigt, men också väldigt skönt då jag kände mig lite för trött för att vara social.. Hera var snäll att skritta med idag. Vi höll oss på anläggningen hela tiden.

Det var riktigt varmt och skönt ute idag, så Hera var faktiskt lite varm och svettig (på sadelläget) när vi kom tillbaka från skrittrundan. Så jag passade på att duscha hela henne så hon blev riktigt fin, innan jag släppte ut henne i hagen igen.

När jag kom hem så duschade jag och gjorde mig snabbt i ordning (tror nästan jag slog något slags rekord!) innan jag tog bussen ner till stan för att möta upp Anna och ta en fika tillsammans! Åh, va mysigt vi hade det ;) Köpte även lite nödvändigheter när jag ändå var på stan. 

Nu är det fotboll som gäller, har precis tittat på första halvlek med Sverige mot Malta och ska snart titta på den andra. Sedan ska jag till Akis och ha lite filmmys :)

Ha en bra kväll!

 

Elin


Bild från 2007 


Tisdag

Idag var Hera lite hängig i stallgången, vilket tydde på att det skulle bli en lugn ridtur för oss idag, vilket det också blev. Mycket skönt, även om det kanske inte är så roligt alla gånger att skritta runt anläggningen i 35 minuter, roligare saker har vi haft för oss, jag och Hera.. :P

Pysslade och fixade med det vanliga också, förståss. Sedan åkte jag hem och pluggade lite företagsekonomi. Nu sitter jag och vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Möjligt att det blir en till kvällspromenad med musik i lurarna, är faktiskt väldigt mysigt :)

Ha det bra!

Elin


Hera år 2007


Måndag

Var uppe tidigt i morse då jag hade tandläkartid halv nio hos käkkirurgen... Usch, aldrig roligt att va där.

Aja, nu till det väsentliga. Åkte till stallet vid elvatiden och mockade och fixade det vanliga. Hera hade rullat sig idag och var så lerig och fin så det tog sin lilla tid att få henne ren ;)Sedan fick vi trevligt sällskap av Sigrid och Felix på vår skritt-tur! Mycket trevligt hade vi och Hera skötte sig jättebra, till de sista hundra meterna då hon blev skrämd av en traktor som smällde och väsnades ovanligt mycket.. typiskt att den skulle vara där precis när vi skulle förbi. Men men, ingen skada skedd!

När jag kom hem så fikade jag lite. Sedan åkte mor och jag till Sporren! :) Där hittade jag ett par fina beiga benlidor från Mias och ett snyggt schabrak, samt schampoo och lite småsaker! :)

Nu väntar en kvällspromenad för mig med skön musik.

Ha det underbart så länge!

Elin


Underbar och älskad av alla

 


Söndag

Idag sov jag ut länge, vilket var jätteskönt. Är lite extra trött nu när jag är sjuk... Sedan åkte jag och mamma till stallet. Hon hjälpte mig med mockning och lite annat fix i stallet, det gillar vi. Efter det så var det dags för den vanliga promenaden. Mamma gick med oss, så vi gick på Stabbymalmsvägen, då det är ganska slätt och hårt underlag på den vägen. Hera var väldigt lugn och skötsam idag, vilket alltid är lika uppskattat. Nu är vi uppe i 35 minuter om dagen. I morgon är det två veckor kvar till återbesöket!

Svullnaden och såren(/rasp) hon hade på höger fram är nästan helt borta nu, vilket känns väldigt skönt. Jag har tvättat benet samt torkat och smörjt det med en salva som heter Bepanthen och den har verkligen hjälpt! Har bara använt den i några dagar och jag har sett en stor skillnad på så kort tid! Rekommenderas!


Efter mycket pyssel i stallet med Hera så släppte vi ut henne i hagen igen. Nu sitter jag hemma i myskläder och känner mig sådär lagom pigg. Tänkte åka till jobbet och städa snart, så jag har det gjort. Sedan blir det en lång varm dusch och lite plugg när jag kommer hem.

Ha det bra!

Elin


Hon betyder så mycket för mig, min fina


Lugn helg

Igår var en väldigt trevlig kväll med bio och promenad. Filmen däremot går väl att diskutera.. Den var mer rolig än en läskig skräckfilm.. Haha, men ja det blev kul ändå ;)

Var i stallet vid ett, efter att jag kört Linda till stan. Mockade och fixade allt innan jag tog in min fina och pysslade och borstade henne. Jag märker oftast på henne om hon har en lugn dag eller inte, redan när jag ställer henne i gången. För om hon är lugn och står stilla där så är hon oftast lugn ute också. En sådan dag var det idag, så det var jätteskönt! Hon hoppar till för småsaker dock, men det kan jag stå ut med. Så länge hon går framåt på alla fyra någorlunda lugnt så är jag nöjd och glad. Skrittade runt anläggningen i 30 minuter, vilket både hon och jag är lagom trötta på men ja, vad gör man?

Har jättelust att gå ut med tjejerna ikväll. De ska nämligen till V-dala, men jag är för sjuk för att gå ut så det får bli en lugn hemmakväll idag. Känns ganska tråkigt då jag är väldigt rastlös av mig.. Men det är i alla fall fotboll på teve ikväll! Sverige mot Ungern och än så länge leder Sverige med ett mål, så det ser bra ut ;)

Ha en bra kväll, så hörs vi!

Elin


Hon är så mysig att pyssla med min lilla Hera. Bilden är från oktober 2008.


Fredag!

Tog en lugn och skön fredagsmorgon med frukost framför teven. Efter det åkte jag till stallet och fixade med det vanliga. Skrittade ut på Hera som vanligt, som höll sig väldigt lugn och fin idag med! Otroligt skönt och lite förvånandsvärt då det var så himla blåsigt och ruggigt väder ute idag.

Ikväll är det bio som gäller, en skräckfilm ska vi se.. Ska bli kul!

Ha en underbar kväll allihop!

Elin


Läste i ridsport som kom idag att Arnold (min tränare) är uttagen till unghäst VM på sjuåringen Caotious Kil, grymt!

Pigg och lugn häst

Igår när jag var ute och skrittade Hera som vanligt så var hon jättepigg och brallig! Hon brallade för småsaker och kunde inte stå stilla. I slutet var det så illa så att jag var tvungen att hoppa av henne.. Usch det var inte kul.

Men idag så var Hera jättelugn och snäll att skritta ut med! Haha, hon kanske hade dåligt samvete över att hon varit så bråkig dagen innan, eller så kanske hon brallar varannan dag? ;) Aja, väldigt skönt var det att skritta ut med en lugn häst i alla fall. Tog emot ett stort lass halm och silage idag också, var lite klurigt att få in allt men det blev riktigt bra! Sedan hade jag intaget också, så det blev många timmar i stallet idag (:

Nu sitter jag och tar det lugnt, slötittar lite på teve och äter glass!

Hoppas ni har en bra kväll!

Elin


Borde inte jag vara trött?

Ja, det borde jag. Somnade sent igår och sedan steg jag upp halv sju i morse. Hade företagsekonomi på förmiddagen och sedan åkte jag till stallet. Fixade med det vanliga i stallet och skrittade Hera runt anläggningen vilket gick bra. Svullnaden i benet hade gått ner betydligt idag och blev ännu bättre när jag skrittat henne. Tvättade även ett schabrak och hennes ljusblå fleecetäcke.

När jag kom hem så kände jag mig väldigt pigg. Jag tänkte att jag borde vara trött med tanke på hur lite jag sovit. Så jag åt middag som vanligt och la mig sedan i min säng med datorn bredvid mig och lyssnade på musik och pratade med några vänner. Så rätt som det var så hade jag somnat! Haha, jag var viss trött i alla fall... ;)

Hörs!

Elin


RSS 2.0