Måndag

Igår så var jag i stallet och mockade och fixade åt både Sekúr och Hera. Kände på Sekúrs ben som fortfarande var varmt, så vi tog en liten promenad han och jag, sedan borstade och pysslade jag med honom.

Efter det så tog jag in Hera och gjorde i ordning henne och gav henne lugnande, medan vi väntade på att mamma skulle komma. När hon kom så gick vi ner till ridhuset där det var två andra. Den ena var en travare som hade väldigt svårt för att fatta galopp och det blev då stundtals slängtrav (eller travartrav kanske?) och det tyckte Hera var väldigt konstigt så hon hoppade till några gånger men var sedan lugn.

Idag tog vi lite sovmorgon då både jag och mamma började senare. Men bara för det så skulle de harva ridhuset precis när jag skulle rida, så vi fick rida ute. Det gick ju bra, då Hera skötte sig exemplariskt, men det regnade hela tiden så det var lite trist...

Nu ska jag sova! Ska upp tidigt i morgon igen...

Godnatt :)


Lördag

Var så otroligt glad när jag vaknade i morse och insåg att det var lördag! Så glad att jag somnade om och tog en lång sovmorgon... Sov i typ 12 timmar i natt, vilket jag nog behövde. Var iväg till stallet efter lunch och mockade och fixade allt åt Hera. Mockade hennes hage också, vilket behövdes. Tog sedan in henne och borstade och pysslade. Det är hennes vilodag idag så efter att ha pysslat och kliat henne nästan äverallt, ställde jag in henne i boxen igen och gav henne intagsmaten.

Idag så tog jag hand om hästen Sekúr också. Mockade och gjorde i ordning hans mat innan jag tog in honom. Men när jag borstade honom och visiterade benen så upptäckte jag att han var varm på höger bakben... Som tur var så var vår veterinär Marie på besök, så hon kände också på honom och höll med om att han var varm. Så jag sprang med honom inför henne och han haltade också... Så det blev till att promenera med honom i ridhuset istället för att rida, för att sedan ställa in honom i boxen.

Ikväll ska jag ut med mina älskade vänner! Känns som så länge sedan vi träffades, så det ska bli jätteroligt!! :D Smålands ska vi till, men först Orvars. Nu måste jag göra mig i ordning!

Ha en prima lördag!


FREDAG

Var så himla trött när jag kom hem igår att jag helt glömde bort att skriva.

Var och skrittade Hera på morgonen igår tillsammans med Josefin. Hera skötte sig jättebra som vanligt. Brydde sig inte ens när Josefin sa till Aconto. Hann bara mocka på morgonen, sen var jag tvungen att skynda mig hem och göra mig i ordning för skolan, där vi dissikerade bakben. Var väldigt trött och seg när det är så mycket att ta in på så kort tid. Men var givetvis intressant.

Efter skolan åkte jag hem och bytte om och cyklade (!) sedan till stallet och gjorde i ordning foder, pysslade och myste med Hera, samt mockade en gång till så att det skulle bli lättmockat morgonen efter.

Imorse var jag och mamma i stallet och vi var i god tid, vilket var jätteskönt. Så efter att ha skrittat Hera (som var jättesnäll) i ridhuset så hann mamma mocka och göra mat och jag hann duscha Hera så att hon var väldigt ren och fin. Fredagsfin ;). Vid tio så kom hovslagaren och skodde henne. Louise i stallet som har samma hovslagare var där och "passade" henne. Fick precis höra att hon varit jättesnäll.

I skolan så dissikerade vi bakbenets distala del (nedre delen) och alla i min grupp kom överens om att vi skulle göra det snabbt så att vi skulle komma hem i tid, då alla var trötta efter en lång och intensiv vecka. Så vi blev klara före två! Jätteskönt! Så nu har jag suttit hemma och segat, läst lite i nya Ridsport som kom igår och läst lite hästbloggar. Var jätteskönt!

Efter middagen så ska min familj åka till Gränby centrum och shoppa, mest julklappar. Är nämligen helt tomt där en fredag eftermiddag så man slipper alla köer. Får se om jag orkar. Är helt dödstrött. Men det vore bra att få ihop några julklappar, då jag har mycket annat att göra i helgen. Efter det blir det hur som hels fredagsmys. Mycket efterlängtat!

 


Idag är det bara fyra veckor kvar tills vi får börja trava!!


Onsdag

I morse så var vi lite senare än vanligt, jag och mamma. Så skrittade inte Hera mer än 20-25 minuter. Men hon var väldigt pigg och glad, trots det lugnande. Snäll, som alltid. Mamma hann mocka och göra allt i stallet så att jag slapp åka tillbaka efter skolan.

På SLU hade vi föreläsning på förmiddagen och dissektion på resten av frambenet på eftermiddagen. Idag känndes inte lukten lika jobbig i alla fall.. Har kanske vant mig? Duschade direkt när jag kom hem i alla fall.

Nu snurrar alla de olika namnen på musklerna och tåsträckare och senor i huvudet på mig. Så himla mycket att ta in samtidigt! Känns som att jag har träningsvärk i hjärnan, haha! Men fullt upp har jag och det med "saker" som jag tycker är roligt! Min tid räcker inte riktigt till för allt jag vill få gjort! Ska ta hand om en annan häst i stallet under helgen, hinna plugga, jobba, handla julklappar och träffa mina vänner som tror att jag har gått i ide... Kan vi inte ta och lägga till några extra timmar på dygnet? ;)


Det var ett tag sen jag hoppade... Hera med för den delen. Men VAD vi längtar!

Tisdag

Var uppe och gav Hera lugnande som vanligt innan vi åkte dit igen och red. Idag så hann mamma mocka och göra i ordning mat så jag slapp åka till stallet igen efter föreläsningen. Var ganska skönt, men lite ovant. Tycker ju givetvis om att åka dit och pyssla med Hera, men idag var jag så extremt trött så jag gick och la mig när jag kom hem och somnade på en gång. Sov längre än vad jag hade tänkt, så nu kommer jag väl inte somna ikväll... igen. Lyckas alltid med det.


Hera var som vanligt snäll att skritta och vi red inte jättelänge idag.


Idag var första gången vi hade dissektion på min kurs. Måste säga att det var lite läskigt och overkligt att se ett stort hästben och framförallt att känna på det, då det var helt kallt. Var som att man var beredd på att det skulle kännas som vanligt, men det var det givetvis inte. Men sedan var det intressant att se alla musklerna som de har på bogpartiet. Riktigt maffiga! Och vilka senor... Imorgon så fortsätter vi att dissikera frambenet, men då längre ner, vilket jag ser fram emot, då jag kommer få se hur gaffelbandet ser ut, det som är (var) av på Hera.


Satt och tittade lite på olika bloggar och hittade ett träns som jag väldigt gärna skulle vilja ha. Så himla snyggt! Helt perfekt till Hera. Dock är ju inte priset lika perfekt...  ;)

 



Dags att sova. Godnatt!


Måndag

Steg upp vid halv sex som vanligt. Men den här morgonen så åkte jag inte till stallet på en gång utan åt frukost hemma innan jag klädde på mig och åkte. Josefin var nämligen i stallet före mig, vid kvart i sex och gav Hera lugnande. Så kvart över sju var jag i stallet och gjorde i ordning henne. Sedan kunde jag skritta i ridhuset tillsammans med Josefin och Aconto. Hera skötte sig jättebra, förstås. Så länge hon fått lugnande så går allting bra.

Efter att ha skrittat henne så släppte jag ut henne i hagen och mockade. Sedan var jag tvungen att skynda hem för att slippa stressa hemma. Trodde jag ja. Vid gamla Lurbo så hade Polisen en stor blåskontroll och jag blev givetvis inkallad. Typisk måndagstur kanske? Var många bilar, så man fick till och med köa för att vänta på att få blåsa. Men men, trevlig polis var det i alla fall och när jag blåst så fick jag åka.

Hann just så pass göra i ordning allt innan jag åkte iväg till SLU för föreläsningar. Var mycket intressant idag med. Lite föreläsning om leder (som vi ska disskera i morgon), muskler, gångarter och på eftermiddan om ryggproblem.

Efter föreläsningen var det bara att skynda iväg till stallet, då jag hade intag och mat kvar att göra till Hera. Pysslade lite till med henne också innan jag begav mig hem :).

Nu har jag pluggat lite, men är dödstrött. Måste sova nu tror jag, om jag ska kunna komma upp över huvud taget i morgon. Snälla mamma tog kvällsfodringen :)

 

Nattinatt :)


Bara att skritta på ett tag till..


Söndag

Vi hade helgfodringen idag, vilket betyder att man har alla fodringar utom intag. Vi lyckades "sälja" vår morgonfodring så att vi kunde sova ut ordentligt i morse, vilket var jätteskönt! Behövdes verkligen.

Jag och mamma var i stallet vid lunch och lunchfodrade hästarna. Sedan så satte vi in våra nya fina utsågade hyllor i det nya skåpet, tänkte ta en bld på det sen när det är helt klart så får ni se hur det ser ut! Blir otroligt snyggt och lätt att hålla ordning i alla fall.

Regnade ute idag igen och ridhuset var helt tomt, så vi passade på att rida där inne idag med. Är nästan det stället som har best underlag också, då det blir så tungt att gå ute nu när det regnat så mycket. Hon var lugn och fin idag med. Skrittade i ca 40 minuter idag, ökade alltså tiden lite då vi är inne på andra veckan, sedan återbeöket. Är nu ca 35 dagar kvar tills vi får börja trava! Haha, har full koll på nedräkningen ;).

När vi kom hem så blev det fika med familjen och sedan världscup-hoppning från Tyskland. Roffe red ju som vanligt grymt fint och slutade på noll fel och på en fjärde plats! Riktigt skoj! Vann gjorde Ludger Berbaum på sin fina endast 8 åriga Gotha.  

Nu blir det mycket plugg innan jag går och lägger mig. Nu ska jag banne mig nöta in de sista latinska namnen så att jag inte behöver sitta som ett frågetecken resten av veckan när vi ska börja med muskler.(Musklerna är ju orftast uppkallade efter vilket ben de sitter på...)

Nej, nu är det bäst jag sätter igång! Ha en bra kväll :)


Idag kom min syster Linda och pappa och hälsade på en stund i stallet :) Bilden är tagen i oktober 2008.  


Lördag..

..och jag sitter och pluggar för fullt. Skulle ha följt med Annika och Linnea till deras stall idag, men var tvungen att hoppa det, då jag insåg hur sjutk lång tid det tar att lära en hästs alla skelettben och benutskott på latin. Måste verkligen kunna det, för nästa vecka så sätter vi igång ordentligt och då med hästens muskler och dissektioner.

Var i stallet vid lunch och mockade och pysslade. Hera hade vilodag idag. Hon stog ute och mös i solen tills jag tog in henne. Märktes att hon hade extra överskottsenergi bara av att inte skrittas en dag. Men ska skritta imorgon igen, så hon blir av med lite ;). Duschade hela henne idag också, så att hon blev riktigt lördagsfin! Jämnade till manen lite också, när jag ändå var igång.

Nu måste jag fortsätta plugga! Ha en finfin lördagskväll!

skelett

Haha, den här bilden tar med ungefär hälften av alla delar vi ska kunna...

Morgonen

I morse så var jag i stallet något senare än vanligt, då varken jag eller mamma hade arbete eller föreläsning förns vid lunch, så vi kunde ta det lugnt i stallet och inte stressa :). Idag red vi också i ridhuset, men vi har avancerat, för idag var det två stycken andra som red samtidigt och hon klarade det hur fint som helst! Brydde sig inte alls om att de andra galopperade och hade sig, ganska nära henne, utan hon kunde koncentrera ganska bra på mig. Förvisso så går hon ju på lugnande, men jag tror ändå att det är väldigt bra för henne att vänja sig på det här sättet först, för hon är ju inte"nerdrogad" eller på något sätt borta i huvudet eller dåsig, utan hon blir bara lite mer harmonisk om man kan utrycka det så. Hon kan ju fortfarande hoppa till för saker som händer i omgivningen om man säger så, men letar inte anledning till att hoppa till längre.. Hoppas att det var en någorlunda begriplig beskrivning :P.

Putsade utrustningen efter att jag skrittat henne och när vi var klara så åkte vi hem. Jag duschade och gjorde mig i ordning samt hann plugga lite innan jag åkte till SLU där vi bara hade frågestund idag. Blev lite om skelettet och sen spårade vi in på massa andra ämnen, som om sadling och böjprov och så vidare. Haha, var i alla fall väldigt intressant att lyssna på!

Nu ska jag plugga lite till, ska verkligen nöta in alla skelettets delar på latin, och svenska givetvis, men det är mycket enklare. Sedan ska jag läsa lite mer om osteologi. :) Blir alltså en lugn kväll hemma för mig den här fredagen. Var faktiskt ganska länge sen jag hade det, så det ska bli skönt! Kommer få en hel den "måsten" gjorda vilket alltid känns bra.

Ha en riktigt mysig fredag :)


Bara fem veckor kvar tills vi får börja trava! :D Bilden är från en Arnoldträning i januari i år.


Äntligen fredag

Så skönt med fredag. Men måste medge att veckan har gått väldigt snabbt! Ska aldeles strax begen mig till SLU. Tänkta bara lägga in den här gamla låten som jag fastnat på. De spelade nämligen den på radion i morse. Tycker den är riktigt bra, även om den kommer från dinosauriernas tid ;).

Enjoy!

Hörs senare idag!

Torsdag

Som vanligt så var jag i stallet vid kvart i sex och gav Hera lugnande. Efter att ha ätit frukost hemma så åkte jag och mamma till stallet tillsammans. Idag han "vi" (mamma) mocka på morgonen medan jag gjorde i ordning Hera. Det gick snabbt då jag mockade igår både på eftermiddagen och på kvällen. Red i ridhuset idag med och Sigrid och Felix var i ridhuset samtidigt som oss. Det var superbra träning för Hera! Det blir så lätt att man blir extra försiktig och undviker saker när hästen är konvalecent för att man är så himla rädd för att de ska hoppa till och skada sig ännu mer. Har märkt att jag själv agerar så.

Men tycker inte att man kan undvika allt, för då blir de bara ännu mer tossiga när man väl får sätta igång dem och de helt plötsligt, efter långt uppehåll, förväntas kunna gå i ridhus med jättemånga andra hästar och andra ljud omkring sig utan att hoppa till... Så Hera hoppade till en eller två gånger när Sigrid satte igång Felix i galopp, men lugnade sedan ner sig och började koncentrera sig mer på mig, än på vad de gjorde för något. Så det känndes jättebra att få lite "miljöträning" :). 

När jag kom hem från föreläsning så var jag ruskigt trött! Så la mig på soffan för att titta lite på teve.. Men det blev inte så mycket tittande, efter typ fem minuter så hade jag somnat och sov sedan i en och en halv timme då mamma kom hem. :P Så nu kommer jag säkert inte somna ikväll bara för det. Typiskt!

Kraam


Haha, en söt bild på Hera






Oops

Fel av mig, idag kommer jag ha varit i stallet fyra gånger!Haha, hade helt glömt att jag har kvällsfodringen idag :P Så ska åka nu och ge dem mat och givetvis pussa på Hera.

Bor i stallet...

... Det gör jag det! Haha, andra dagen i rad som jag är i stallet tre gånger. Åkte ju till stallet direkt efter föreläsningen (som var sjukt intressant btw) för att ta in hästarna i vårt intag. Sedan hade jag mockningen kvar, då vi inte hann det i morse, eftersom att mamma var tvungen att åka till jobbet. Efter att ha mockat så pysslade jag med Hera igen. Försökte hitta Spina scapulea (sitter på bogbladet) på henne men Hera trodde att jag kliade henne eller något och försökte febrilt klia tillbaka allt vad hon kunde! Haha, hon är så sjukt söt min Hera. :-*

Borstade henne och lindade benen med backontrack-paddar och gav henne sedan hennes intagsmat.

Nu är jag ruskigt trött! Fast jag stigit upp så tidigt de senaste dagarna så har jag inte kunnat somna på kvällarna. Har väl (av någon underlig anledning) legat och tänk på hästar och skelettets latinska namn. Så jag tänkte ta och vila lite nu, så att jag kan plugga vidare sen.

:)

 


Onsdag

Började även denna dag med att först åka till stallet, före sex och ge Hera sitt lugnande. Hon låg och sov när jag kom och tyckte att jag var på tok för tidig :P. Men när hon såg att jag hade mat så orkade hon vackla sej upp på benen och stog och blinkade med ögonen samtidigt som hon lyckades få fram ett litet brummande ljud, som jag tror skulle vara en gnäggning ;).

Åkte sedan hem och åt frukost innan jag och mamma åkte tillbaka till stallet för att skritta henne. Idag så red vi i ridhuset. Hon var lika snäll och fin idag som hon var igår. Även om hon tyckte det var lite läskigt när de kom för att harva ridhuset precis innan vi skulle ut. Men hon vågade i alla fall gå fram och hälsa på mannen som skulle harva, sen var det inte så farligt längre.

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sedan göra mig iordning, samt plugga lite innan jag åker till SLU. Vi ska kolla på en film nu på morgonen, men man kan även titta på den hemma så jag såg den igår. Tänkte titta lite på den idag också och de andra filmerna. Nästa föreläsning är inte förns vid 12.15 så jag kan ta det ganska lugnt nu. Den föreläsningen ska handla om ben och benbildning. Jag gillar vekligen den här kursen! Det är så himla intressant!

Måste snart bestämma mig för vad jag ska välja för frågeställning i min fördjupningsuppgift. Finns så himla mycket att välja på! Några som jag funderar på är "Hur hästens framben påverkas av hoppning" "Hur hästens ben påverkas av hoppning jämfört med svårare dressyrrörelser" "Hur hästens rörelseapparat påverkas av att ryttaren sitter snett" med mera. Finns ju så otroligt mycket! Jag är förstås lite extra intresserad av att veta hur frambenen påverkas av hoppning, då jag själv är hoppryttare och Hera har en skada på frambenet. Men samtidigt är det så mycket annat jag också vill veta!

Dags att hoppa in i duschen. Ha en bra dag!

 


En något piggare Hera, andra gången jag kom till stallet i morse. 


Tisdag

Fy vad trött jag är på det här eviga regnandet. När jag vaknade i morse så öste regnet ner. I morse så åkte jag först till stallet vid sextiden för att ge Hera lugnande, för att sedan åka hem och äta frukost. Sedan åkte jag och mamma dit och jag skrittade henne i ungefär 20 minuter. Idag så väntade vi i en timme efter att hon fått det lugnande medlet, så det säkert skulle verka och det gjorde det verkligen. Hon var lugn och fin hela tiden, vilket var väldigt skönt!

Sedan skyndade vi hem då min föreläsning började kvart över nio. Var jätteintressanta föreläsningar idag! Men måste medge att jag var bra trött i slutet, då vi skulle hitta vart alla de olika skelettdelarna sitter och heter på latin, vilket vi för övligt måste plugga in i skallen, hur nu det ska gå till... Sedan så cyklade jag hem, i ösregn. Sjukt trist!

Nu tänkte jag plugga vidare lite på egen hand också, lära mig benämningar på alla riktningar. Det är lite enklare i alla fall :). Sen får jag ta tag i skelettdelarnas latinska namn, åtminstone frambenen. Visste ni t.ex. att hästens "framknä" (karpalben som det egentligen heter) består av 8 ben?

Sen, när någon av bilarna kommer hem (med mamma eller pappa i) så ska jag åka tillbaka till stallet och mocka, då vi inte hann göra det i morse. Ska pussa lite till på Hera också ;)

Ha det gött


"Lånade" den här bilden från Annika. Är innan vi skulle på träning för Louise Haaga på Jälla i våras. ÅH vad jag saknar det!




Ny vecka

Måndag alltså och fortfarande lika trist väder ute. Jag och mamma var i stallet på morgonen. Mamma mockade och fixade medan jag tog hand om Hera. Idag så skulle vi kanske ha väntat lite längre än vad vi gjorde, innan vi tog ut henne, för jag tror inte att det lugnande hade börjat verka ordentligt. Så blev en del krumbuktsprång idag. Tycker att vi alltid lyckas tima så att de ska harva ridhuset när vi ska skritta henne. Det tyckte ju Hera var en utmärkt anledning att blåsa upp sig och hoppa jämfota.

Men efter en liten stund så lugnade hon ner sig och gick jättefint. Man vill ju tro att det var för att hon lärde sig, efter att man sagt till henne, men det var nog framför allt det lugnande som började verka... Går ju snabbare ut i kroppen när hon rör på sig också.

Nu har jag duschat och gjort mig iordning. Tänkte ta och käka lite lunch nu innan jag cyklar iväg till SLU. Ska bli spännande med en ny kurs!

Kraam!


Hera står och väntar på att bli tränsad


Söndag

Riktigt ruskigt väder har det varit ute hela dagen idag! En dag då man borde stanna i sängen och titta på film och annat mysigt.. Men jag och mamma begav oss till stallet vi, och har varit där nästan hela dagen! Är fortfarande väldigt glad över att veta att Hera är på bättringsvägen, så det är liksom extra roligt att vara där och pyssla med henne nu.

Vi passade på att tvätta hennes innetäcke också, vilket verkligen behövdes... Så himla smidigt att slänga in det i tvätten när man kommer så är tvätten klar innan man ska åka.

När jag tar in Hera så ger jag henne lite lugnande och lite kraft med det. Förut kunde hon äta det lugnande direkt ur handen, med se det går inte längre, hon har liksom lärt sig att det är lugnande :P Men om man blandar med lite mat så slinker det ner!


Sedan så provade vi en metod som vår veterinär tipsade oss om, vilket blev en succé! Ska försöka förklara så gott jag kan, annars får jag kanske rita en bild sen, så att ni förstår. Jag har en tömkörningsgjort på henne och inspänningstyglar (är inte så hårt åtdragna, mest där så att hon inte kan dra huvudet så högt upp när hon "busar". Sedan har jag en halv tämkörnignslina (går lika bra med en longerlina) som löper genom bettringarna mot hennes höger sida och som jag sedan fäster i en av ringarna (ganska långt ner) på tömkörningsgjorden. Så när Hera tänkte bralla (fast hon ätit lugnande) så drog jag till en gång i linan och hon stog blickstilla och såg förvånat på mig. De resterande 20 minuterna följde hon efter mig som en hund och var hur lugn och lydig som helst! Det var verkligen toppen! 

För det känns inte så bra att ha en massa skarpa bett på henne för att kunna tygla henne, utan nu kunde jag istället säga till henne ordentligt en gång och sedan kunde jag gå med en slapp lina resten av tiden. Vi givk lite slalom på hoppbanan och över bommar och så, så att hon får tänka lite ;). 

Imorgon så börjar jag kursen Hästens rörelseapparat- struktur och funktion, vilket jag verkligen ser fram emot nu! :D Ska bli jätteroligt! Men kommer bli mycket plugg framöver. Så jag måste verkligen planera veckorna.

Nu ska jag snart äta middag, sedan ska jag iväg och jobba (alltså städa) innan det blir dags för sängen.

Hoppas er dag varit bra, för det var min :)



Haha, en pömsig Hera efter att ha gått slalom på banan


En glad Elin...

.. åkte idag till stallet för att ta hand om sin ohalta häst ;) . Jag har verkligen fått tillbaka min motivation, så jagspenderade ganska många timmar i stallet idag! Men innan jag begav mig dit så åkte jag till Granngården och köpte mat till Hera, sedan åkte jag till Sporren och köpte inspänningstyglar och en liten godisleksak som Hera kan leka med i boxen, samt dregglade lite över höstens/vinterns nyheter som kommit in i affären sedan jag var där senast... ;)

I stallet så har jag tvättat ett av Heras utetäcken och givetvis mockat och fixat med det vanliga. Pysslade ordentligt med Hera som även hon verklade lite gladare idag! Hennes nya leksak blev mcket uppskattad, så vi får se hur mycket som är kvar av den imorgon...

Ska snart sätta mig och planera hur vår vecka kommer att se ut. Blir ju till att planera en hel del framöver då Hera måste äta lugnande innan jag rider/ leder henne och mamma vill inte att jag gör sånt ensam heller, så vi måste titta på våra scheman så att vi kan komma överens om tider som passar... Planerar att bli morgonpigg också, då det skulle göra det hela så mycket enklare ;).

Ha en toppenkväll!


Lite mobilbilder på Hera i hagen...




Det täcket åkte i tvätten idag ;)


LYCKA

Idag vid två var vi på återbesök med Hera på Mälarkliniken. Vi fick ge henne ganska mycket lugnande innan då hon var väldigt uppspelt och näst intill ohanterbar... Men när vi väl kom dit så hade det lugnande medlet verkat och hon var lugn som en filbunke (alltså som en vanlig häst beter sig).

Så fick jag börja med att springa med henne inför veterinärer som bara log och sa "Ja men det där såg ju bra ut! Nu är hon inte halt längre, äntligen!". Både jag och mamma var helt tysta och jag var ett enda stort frågetecken. Kunde det verkligen vara sant? Skämtade hon med oss? Jag fick nästan kämpa för att hålla tillbaka tårarna, som nu var glädjetårar.

Så gjorde vi ultraljud också, och läkprosessen är i full gång och Heras prognos ser nu istället mycket god ut. Så om sex veckor får vi börja trava i intervaller! Vem kunde tro att fredag den trettonde skulle bli vår turdag? (Vi köpte faktiskt Hera en fredag den trettonde också... ;))

Jag kan inte fatta det! Ni skulle bara veta hur otroligt glad jag är just nu! Även om det är en tuff tid som ligger framför oss, så är jag så otroligt glad över att få behålla min fina drömhäst.


Jag vill också tacka alla som hela tiden har stöttat mig och hållt tummarna för oss idag! Betyder otroligt mycket att ni bryr er!! Stor kram till er alla!!

Nu ska jag gå och duscha och sedan fira det här med min underbara familj och vänner!

 

Puss och kram!


Vi SKA klara oss igenom det här, du och jag!


Helloo

Jag vet.. Det var typ en evighet sedan jag bloggade senast. Men faktum är att det känns så jobbigt just nu, att blogga och tänka på hästar. På fredag är det som sagt Heras återbesök och det ser inte ljust ut för hennes del. Visst, det ska bli skönt att äntligen få veta och slippa leva i den här ovissheten. Men samtidigt vill jag ju givetvis inte höra att jag måste ta farväl av min älskade häst. Känns väldigt jobbigt.

På måndag så ska jag börja kursen "Hästens rörelseapparat- struktur och funktion", en kurs som jag vrekligen har sett fram emot. Men just nu så känns väl inte timingen så där jättebra.. Att få läsa och lära sig om hästben precis efter att jag fått (antagligen kommer få) min häst utdömd på grund av att gaffelbandet är av. 

Som sagt så försöker jag att inte tänka på det allt för mycket och istälet tänka på att jag får vara glad för den underbara tiden jag fick med Hera och hur mycet vi lärde oss tillsammans. Hon kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta!

Ta hand om er!

Elin  


Idag är ingen vanlig dag...

...För idag är det min födelsedag! :D

Började som sagt dagen med tårta och presentöppning. Var nästan inga hästsaker det här året, eftersom jag inte har kunnat rida på snart ett halvår och vi vet inte riktigt vad som kommer hända med Hera efter återbesöket nästa fredag. Men en blev det! Fick en jättemysig och snygg fleecejacka från Schockemöle av mamma :). Grymt fin! Fick även en ny mobil som jag ääälskaar! Och en massa snygga kläder, samt en plånbok och lite pengar att fylla den med ;).

Tänkte ta det lugnt idag, har ätit en god frukost och ska nu gå och ta en varm och lång dusch! Sedan blir det stallet, såklart.

 Hoppas ni får en toppendag!

Elin

 

 


Onsdag

Var i stallet på förmiddagen och mockade åt både Hera och Coolio idag. Vid lunch så tog jag in Hera och lät henne äta sin lunch inne, då de höll på att gräva med stora maskiner, ute i en av hagarna. Så jag tyckte att det var bäst att låta Hera stå inne, där hon höll sig lugn, då jag inte heller skulle kunna vara där vid intaget och ta in henne själv..

Sedan åkte jag hem och bytte om och åkte till käkkirurgen på Ackis, där de gav mig nya bågar till tandställningen. Så nu gör det jätteont i huvudet och i munnen då den nya bågen "drar" i tänderna..

Just nu sitter jag och tittar på en film som heter Prime. Den är sådär, men mer som ett tidsfördriv då jag inte kan sova så här tidigt (har vänt på dygnet ganska duktigt..).

Imorgon så är det min födelsedag! Så kommer börja dagen med tårta och lite presenter med familjen, inte helt fel. Sedan blir det givetvis stallet igen, men har det lite senare intaget, så behöver inte åka så tidigt. På fredag så kommer några av mina närmaste vänner och firar mig lite, för att sedan följa med ut på norrlands. Ska bli skönt med en lugnare fest faktiskt.

Ha en bra kväll!


Tävling hos Tävlingsryttaren, sista dagen idag!



Mer information om tävlingen hittar ni här!

Söndag

Igår var jag, mamma och pappa i stallet och satte upp en skiva mellan Acontos och Heras boxar, så att Hera ska få äta ifred och så att de inte retar upp varandra så. Det fungerade bra utan skiva i början, men nu när Hera har vilat så länge så är hon så rastlös och irriterad vilket Aconto bara tycker är roligt... Så det har blivit en ond cirkel det där.

Pysslade om henne ordentligt också, förstås. Idag var mamma med i stallet och hjälpte mig med mockningen. Jag är väldigt trött idag då jag var ute på nation igår igen, med mina underbara vänner. Var 04Gasque på Norrlands igen, som vi bara var tvugna att gå på ;). Roligt hade vi, vill jag lova!

Nu är återbesöket bokat i alla fall. Vi fick fredag den 13! Säkert bara för att ingen annan vill ha det datumet.. ;P Men skönt att ha ett "slutmål" nu. Även om det inte skulle bli ett bra besked, så känns det faktiskt bättre att få veta, än att leva i den här ovissheten som vi gjort i de senaste fem månaderna. Jag hoppas givetvis att det ska gå bra, men har inga höga förväntningar om jag ska vara ärlig..

Ikväll så blir det till att ta igen mig. Ska ligga i min säng och titta på en film tror jag. Men först ska jag givetvis titta på hästhoppningen som är på Svt24 halv åtta. Världscupen från Lyon!

 

Ha en bra kväll


RSS 2.0