Stallet

Jag och mamma var i stallet tillsammans idag. Jag mockade Aconto och Heras box, medan mamma fixade maten till dem. Sedan blev det mycket pyssel med Hera. Ryktade länge och väl, kliade (förstås) och toppade manen lite. Lindade benen på henne också innan vi släppte in henne i boxen.


Titta på hoppningen i Göteborg, LIVE

Här kan ni titta på showen i Göteborg i direktsändning!

Dagen

Var som sagt väldigt trött igår och sov därför ganska länge idag. Åkte sedan till stallet och mockade åt Hera och Aconto då Josefin nu åkt till Göteborg! :) Så hon tog hand om Hera när jag var i Göteborg och jag tar hand om Aconto nu när hon är där. Sedan provade jag de nya grejerna på Hera och pysslade givetvis om henne ordentligt och tvättade svansen.

Ikväll blir det utgång på Norrlands nation som har 04-gask. Ska bli grymt! :)

Hoppas ni får en fin kväll!


Var otroligt skönt att få sova ut i morse.

Det jag shoppade...

Blev faktiskt inte så mycket shoppande som planerat, då jag inte kunde hitta ett träns som var i rätt färg mm (och ett acceptabelt pris!) och så hade de inte så stort utbud på täcken som jag också hade tänkt titta på. Men det blev lite kul i alla fall. Är mycket nöjd med mina inköp! :)


Ett pannband blev det, ett i kristall, alltså inte i vitt eller guld som på bilden ovan, utan ett mellanting av dessa.


Hera ville inte alls leka fotomodell idag. Hon tyckte att jag skulle släppa in henne i boxen och ge henne mat istället.. ;)

Blev två tröjor till mig av märket Gersemi. Mycket bekväma och snygga!

Den här har en, som ni ser, hög krage som går att knäppa upp...


..och så en superskön polotröja.

Hittade äntligen en snygg förbygel i rätt färg!


Blev en CWD förbygel, med martingal! Den är jag riktigt glad över :)



Blev också ett par handskar från Jacson med softshell på hadryggen vilket gör att de är både vind- och vattentäta! Var väldigt bekväma också!




Hemma från Göteborg

Kom hem ganska sent igår kväll. Jag och mamma var jättetrötta men väldigt nöjda. Vi tittade på två 140-klasser (internationell hoppning) och en 150-klass (internationell) samt Morgondagens vinnare - Final (med endast juniorer).


Vi hade bra platser båda dagarna




På fredag förmiddag så var det verkligen lagom med folk på mässan!



Det fanns även "lagom" mycket prylar...





Mamma spanar in några schabrak och täcken av märket Anna Scarpati...


Göteborg Horse Show!

Nu åker jag och mamma till Göteborg! :D Kommer inte kunna blogga medan jag är borta, alltså inte förrän på Lördag.


Så jag passar på att lägga in lite bilder från i våras när jag tränade för Hannah med Hera. Åh vad jag saknar våren och att ha Hera fullt i gång! 






..och att få galoppera


och hoppa förståss. Att ha allting framför sig.

Mer galopp!

När jag kom till stallet så började jag med att rida Hera i ridhuset. Hon var lite småbråkig på ett ställe (där hon bråkade igår) men inte lika farligt som dagen innan, antagligen för att det inte var någon annan häst där. Men den här gången så sa jag i alla fall åt henne ordentligt så fort hon gjorde något och fick henne att tänka framåt. Kändes som att det funkade bra faktiskt.

Sen galopperade vi lite också! Hon tyckte verkligen att det var jätteroligt och gjorde allt för att få fortsätta galoppera. När jag försökte sakta av så kortade hon galoppen och gjorde galoppombyte. Haha, knäppa häst! Men annars var det inga bocksprång eller liknande, hon var mer som en gunghäst. ;) Blir så glad när hon är glad! 

Nu
ska jag gå och göra mig i ordning och packa lite inför Göteborg! :D


Tänk att det kan vara så roligt att få galoppera... ;)


Intag..

Har varit i stallet tidigare idag igen och tagit in hästarna i vårt intagslag. Efter det så åkte jag och hämtade pappa på jobbet. Eftersom han jobbar i boländerna så passade vi på att åka föbi granngården på vägen hem och köpa mat åt Hera. Åkte direkt till stallet och lämnade maten samt gav hästarna 17-maten.

Resten av kvällen ser lugn ut. Kommer givetvis titta på OS och heja på våra duktiga svenskar! :)


Onsdag

Fick lite sovmorgon idag, närmare sagt en timme! Riktigt skönt, även om jag kände mig trött i morse. Gav hästarna i stallet mat och mockade och fixade innan jag red Hera i ridhuset. Ingen galopp idag alltså utan skrittade och travade bara. Hon gick riktigt fint och jag red mycket utan stigbyglar. Men, sen kom en man in i ridhuset (utan att knacka...) och Hera hoppade till ordentligt.

Sedan började han longera ponnyn han hade med sig och Hera blev heltossig och jobbig. Det är som att hon har kommit på att hon kan bralla och vara allmänt okontaktbar när det kommer in hästar i ridhuset och jag har blivit så passiv nu när hon varit skadad, vilket hon givetvis utnyttjar. Hon slutade i alla fall och jag kunde skritta lugnt en längre tid. Tills mannen med ponnyn försökte få ponnyn att fatta galopp, vilket kanske inte var sådär jättelyckat, så blev Hera knäpp igen och brallade.

Usch, vad har det hänt med mig under den här konvalecensen? Jag har blivit så himla passiv och mycket mesigare istället för att säga till henne ordentligt. Antar att det beror lite på att jag ramlade av i höstas och att jag är så rädd att hon ska skada sig igen att jag liksom bara sitter stilla och "ber" henne att sluta. Jag måste komma på en plan helt enkelt...

Vi hörs!



Dagen

Efter att ha ridit så mockade jag och gjorde klart allt i stallet. Sedan kom hovslagaren Tex och skodde Hera, som skötte sig finfint. Vi pratade som vanligt på om allt och inget, så det tog ett tag. Vid tolv-tiden så var jag hemma igen. Käkade lunch (yoghurt och müsli) och har umgåtts med min syster sen dess. Nu börjar jag dock känna mig trött igen. Ska kanske sätta mig och läsa lite/ bläddra i någon häst-tidning. :)

Ha det bra!


Nu är Hera fin om tassarna igen ;)


Första gången på LÄNGE!

Fick lite "sovmorgon" idag så var i stallet kvart över sex. Gjorde i ordning maten till Hera innan jag gjorde i ordning henne och gick ner till ridhuset. Skrittade som vanligt fram länge innan vi började trava. Sedan fick vi göra något som vi inte har gjort på åtta månader.. Kan ni gissa vad? ;)

Vi galopperade!! Första gången vi provade så trode väl Hera att jag var galen. Ungerfär som att hon ville säga "Sluta, vi får inte galoppera!". Hon verkade nästan sur på mig ett tag.. Men sen fattade hon att hon verkligen fick och blev då lycklig och ruskade på huvudet. Jag fick verkligen få henne att fokusera på att bara tänka framåt. Inte åt något annat håll - som uppåt till exempel. ;) Vi galopperade verkligen inte någon längre sträcka. Ungefär en halv diagonal som längst. Så fort hon tänkte framåt, typ på tredje försöket så slutade jag, hoppade av och klappade henne.

Var i alla fall riktigt roligt att få galoppera, även om vi inte kommer göra det i morgon. Kommer göra det varannan dag och benet fortsätter att se bra ut.


Stallet för andra gången

Jag och mamma åkte till stallet igen för att titta till Hera och att vattnet var igång som det skulle. Jag mockade också en gång till och så skottade mamma och jag i hagen, så att Hera ska slippa pulsa i djupsnö, vilket inte är bra för benet. Pussade givetvis lite på henne också och tog av benlidorna som hon har haft under dagen.

Imorgon så kommer hovslagaren och skor henne.

Nu blir det OS-tittande förstås, innan jag går och lägger mig. Är fortfarande väldigt förkyld, vilket gör mig väldigt trött, så det blir en tidig kväll.

Kram


Nu behöver det inte komma mer snö tycker jag ;)

Inte okej väder

När jag satte mig i bilen i morse så visade termometern i bilen att det var 28 minusgrader ute! Jag satt liksom och stirrade på den jättelänge och trodde att den skulle ändra sig, för så kallt kunde det väl inte vara?!

Men det kunde det minsann! Väl i stallet så gav jag hästarna mat och började mocka, dröjde inte så lång tid innan jag upptäckte att vattnet hade frusit i stallet... Fick en liten stråle vatten i vattenspiltan så den fick stå och rinna. Sedan kom Josefin till stallet och vi red tillsammans lite. Vi började med att rida ute, vilket gick ganska bra (förutom att vi inte hade någon känsel i ansiktet och öronen), men efter ett tag blev hästarna lite väl på tårna så vi hoppade av och promenerade till ridhuset där det faktiskt var mycket bättre "värme". Där travade vi ett tag och hästarna gick finfint.

Vi fick, tillsammans med de andra i stallet, ta beslutet att hästarna får stå inne idag, för att få upp värmen i stallet och så att vattnet skulle komma igång.

Sitter här hemma nu vid brasan och filtar för att hålla värmen.. Tror nog att jag måste ta en varm dusch för att bli riktigt varm igen.

Vi hörs!



I get knocked down

Efter en helg med lite sömn så kände jag mig jättetrött idag. Att jag är riktigt förkyld gör inte saken bättre.. Men till stallet ska man ju i alla fall! Är ju mysigt att gå där och pyssla. Blev lite extra pyssel, då jag tog hand om en annan häst i stallet idag också.

Men när jag skulle rida i ridhuset så var det mindre roligt... Hera var lugn till en början, men när det kom in två hästar så blev honhelt tokig- hon hoppade, bockade och kickade som en tok. Var bara att ta sitt pick och pack och gå in igen. Förutom att det inte är bra för benet när hon hoppar så är det farligt för andra  ridhuset också och jag hade ingen större lust att ramla av...

Är verkligen, verkligen inte roligt med sådana dagar som denna. Jag blir så ledsen och trött på det hela. Vill ju ha en frisk häst nu som jag kan tävla och träna! Men vad gör man?

  


Dagen

Blev en väldigt lång kväll igår så var otroligt trött när jag vaknade i morse. Väl i stallet så blev det vädligt mycket mockning, då hon har halmbädd och hade rivit upp bädden... Längtar tills torven slutar frysa, då blir det minsann till att mocka ur hela halmbädden och lägga in torv i stället.

Vilodag blev det för Hera idag med, vilket jag tror att hon var ganska nöjd med. Är ju riktigt busväder ute! Ryktade henne extra länge och tvättade svansen. Hade givetvis en lång "kli-stund" också. ;)

Var ner till ridhuset en snabbis för att jag skulle prata med Josefin om en sak. Där träffade jag min "ex-ponny" Spring Time! Var bara tvungen att gå fram och pussa lite på henne. Kände hur mycket jag saknar henne ibland.. Söta lilla ponny.



Spring Time






Sagohingsten tillfälligt i avel

Sagohästen Levisto Z som tävlas av Judy-Ann Melchior finns tillfälligt tillgänglig för avel. Hingsten skall vila i två månader efter en incident vid världscuptävlingarna i Vigo tidigare i år och blir då tillgänglig för avel för att möta efterfrågan från många uppfödare.






KÄLLA

My plans..

Mina planer för kvällen är att åka till min kompis AK och hennes vän Hollis som har flyttat ihop och därför ska ha en liten inflyttningsfest. Ska bli jätteroligt! Vi blir nog där hela kvällen, vilket känns skönt, är inte väder för att vara ute och "yra" ;). 

Hoppas att ni alla får en finfin kväll, så hörs vi i morgon någon gång! 

Puss & Kram


Anna, AK och jag :)


Fredag

Jätteskönt med fredag tycker jag! Inte okej, väder ute dock, är ett riktigt snöoväder på gång här... Så jag och Hera-pera höll oss bara i ridhuset idag. Hon kändes kanonfin faktiskt! Fick riktigt fint stöd i båda tyglarna många gånger. Men, hon har kommit på att hon kan sticka ut tungan när det blir lite jobbigt :S. Men om jag knackar på med skänkeln så tar hon oftast tag i bettet igen och går finfint.

Travade inte så jättelänge idag, kändes dumt att göra det nu när hon gick så fint. Men skrittade en hel del, skrittar i och för sig alltid fram och av länge för att jag tycker att det är väldigt viktigt att göra. Går då bredvid, med henne så att jag också ska bli varm och hon får vila sin rygg lite.

Hann putsa sadeln en snabbis också, innan jag åkte hem igen.

Vi hörs!




Min kväll

Efter att ha myst med film (Mannen som kunde tala med hästar) så ställde jag mig och bakade några rågbullar! Tänker sätta mig med en nybakad ljummen bulle och Hippson magazin som kommit idag. Så min dag fortsätter med mys helt enkelt. ;) Mår något bättre nu i alla fall, huvudvärken som jag haft tidigare idag har lagt sig, så väldigt skönt.



Utrustnings-special! Gillas!

Torsdag

I morse så var jag i stallet tidigt. Var riktigt kallt ute, men mina långa chaps värmde bra! Red Hera i ridhuset och hon skötte sig jättebra. Tror dock att det kliade i örat på henne eller något, för i slutet så kunde hon inte sluta ruska på huvudet. Jag hoppade då av och kliade henne lite och då såg hon mycket nöjdare ut. :) Haha, min knäppa lilla häst.

Pysslade med henne efteråt, men sedan fick jag skynda mig hem för att pappa skulle ha bilen. Har nu duschat och tagit på mysiga kläder. Blir nog till att kura i soffan idag, är så himla förkyld.. Inte roligt alls. Inte minst för att man blir så rastlös efter ett tag. Men men, något ska man väl kunna hitta på i alla fall.

Vi hörs!


Heras favorit-pose är att titta upp på himlen.. :)

 

Onsdag

Idag fick Hera en välförtjänt vilodag. Vi skrittade ute i ungefär 40 minuter. Gick en liten stund i ridhuset också, då det snöade väldigt mycket och min fantasi på ridvägar tog slut. :P Pysslade om henne lite extra länge efteråt innan jag släppte ut henne i hagen igen. Hon är fortfarande lite brunstig vilket jag (endast) märker när hon står i gången bredvid valackar. ;)


Hera passar på att hälsa på lillen medan jag hänger bort tränset..

Kvällen

Kvällen spenderas med ponnyakuten följt av Vinter-OS! :)


En semla sitter inte fel ;)

Upplägg för våren..

Glömde berätta att jag ringde vår veterinär på kliniken igår. Är skönt att alltid kunna ringa och rådfråga om hur jag ska lägga upp igångsättningen på bästa sätt. Jag vill ju givetvis sätta igång henne ordentligt så snart som möjligt.. Men det funkar ju inte riktigt så, utan jag måste verkligen ta det försiktigt med henne nu. Det är det ju absolut värt, efter att ha lagt ner så mycket tid på den här konvalecensen och allt.

Så här sa hon ungefär:

- Jag får sitta ner i traven, det klarar hon
- Inte göra samlingar som sluta och öppna, det sliter mycket
- Ska gärna fortsätta att trava på endast rakt spår ett tag till
- Försöka uttöka traven succesivt (så svårt det där tycker jag!)
- Kommer dröja en till två månader innan jag kan rida ett vanligt ridpass på henne i en halvtimme
- Cavaletti-bommar i en månad innan vi börjar hoppa

Känns lite långt fram, men samtidigt så vill jag ju verkligen att det ska funka och att hon ska få en bra igångsättning. Så vi får helt enkelt se fram emot sommaren! Åh vad jag längtar!


Tisdag

Blev inte stallet på morgonen idag, för att jag hade tandläkartid kl. 8.00 i morse. Runt tio-elva- tiden först begav jag mig till stallet. Började med att rida Hera, så att vi kunde vara klara vid lunch. Hon gick jättefint idag med, kanske inte riktigt lika mjuk i kroppen (kan ju bero på träningsvärk) men det släppte i slutet tycker jag! Hon var allmänt pigg och glad.

Fixade mockning och övrigt efter att jag ridit och släppt ut Hera i hagen igen. Passade på att såga ner lite grenar som Hera fick i hagen vilken hon verkligen tyckte om, hon struntade helt i lunch-höt och började gnaga på grenarna istället. ;)


En glad och nyfiken liten Hera :)


Snygg på hoppbanan...

Såg den här på Hippsons hemsida, som en av Pikeurs vårnyheter. Tyckte den var kanonsnygg!



Priset ligger runt 2400 kr

Mysig dag

Jag skulle vara hemma till tolv för att köra pappa till jobbet, så jag var i stallet strax efter åtta för att verkligen kunna ta det lugnt. Började med att mocka innan jag gjorde i ordning Hera.

Hon verkar tycka att det är vår nu, för hon är väldigt brunstig! Brukar i vanliga fall inte ens märka när hon är det, men idag stod hon och småskvätte nästan hela tiden när jag gjorde i ordning henne. Berodde nog lite på att det står två valackar bredvid uppställnings-spiltan och de stod och flemade hela tiden. :P

Men när jag red så märkte jag ingen skillnad. Hon var verkligen jättefin! Hon har tack vare alla tempoväxlingar och övergångar blivit mycker starkare och bär sig själv mycket bättre, samt klarar av att gå i ett betydligt lägre tempo igen. Men som jag sagt tidigare, så stärks muskler betydligt mycket snabbare än vad senor och ligament gör, så måste fortfarande ta det ganska lugnt.

Efter ridningen så hade jag gott om tid på mig, så putsade utrustningen riktigt nogrannt.

Nu har jag kört pappa till jobbet och käkat lunch. Ska snart tillbaka till stallet och ta in hästarna i vårt intagslag (fem stycken). 

Ha det bra :)

 
Så duktig idag, min Fina

Måndag

Godmorgon!

Tack vare att pappa jobbar hemma fram tills tolv så fick jag lite sovmorgon idag. :) Det gillas. Så sitter nu och äter en god frukost, sedan åker jag iväg till lilla Hera och rider, om allt ser ut som det ska. Tänkte ringa veterinären senare idag också, för att prata om hur jag ska lägga upp de kommande veckorna med travpass och när jag kan börja galoppera (längtar!!).. Har intag idag också, så åker till stallet en gång till sen.

Vi hörs :)


Söndag

Gårdagen med vännerna blev väldigt lyckad och det blev en ganska sen kväll. Så jag har varit ganska seg hela dagen om man säger så. Pysslade i alla fall väldigt mycket med Hera idag. Förutom en lång rykt och "kli-stund" så tvättade jag benen och svansen på henne .

Hjälpte min vän Josefin idag också med att filma hennes ritt, då det var programridning idag. Hon hade väldigt bråttom efteråt, så jag tog in hästarna åt henne också för att hon hade intaget. Så jag tillbringade en stund i stallet idag.

Efter stallet så åkte jag och jobbade. Nu sitter jag i myskläder och tittar på några avsnitt av Scrubs. Är riktigt trött, så det är skönt att kunna ta det lugnt.

Ha en bra kväll!


Bara promenader med Hera under helgen. Men imorgon blir det trav igen :)

"Lugn" dag

Skulle som sagt ha en lugn dag me Hera idag. Vi började med en lång stund med pyssel i boxen. Men när vi väl skulle ut så var det inte lugnt alls.. Eller de första två minutrarna kanske.. Är så jobbigt när hon börjar studsa, för hon reser sig, backar och kickar och det är då väldigt svårt att få "tag" i henne. Men men.. måste verkligen ta tag i det. Våga ta fighten.

Ikväll blir det utgång med fina vännerna på V-dala, som har gask! Hoppas att er kväll blir fin!


Lördag

Igår kväll blev en mysig hemmakväll.  Hade kvällsfordringen i stallet så jag åkte dit lite tidigare och gick en liten promenad med Hera i mörkret innan jag nattade hästarna och åkte hem.

Nu har jag ätit frukost och ska väl ganska snart bege mig till stallet igen. Blir välförtjänt vilodag för Hera idag, tänkte alltså bara skritta lite. Får se vart vi tar vägen, om det blir ute, inne eller både och som det oftast slutat med. ;)

Hörs!




Bilder från igår!

Här kommer några av bilderna som Linnea tog igår. All cred till henne, hon är otroligt duktig på att fota!











Älskade Du


Fina Hera

Fick sovmorgon idag och var i stallet vid tio-tiden. Red Hera efter att ha mockat och fixat i stallet. Skrittade lite grann ute och hon kändes pigg och lite på tårna. Väl inne i ridhuset så var hon lugn. Vågade jobba lite smått på böjt spår (bara någon kortsida inte volt) och då i höger varv eftersom det inte är lika mycket belastning på hennes gaffelband då.

Hon var som sagt avslappnad och fin och sökte sig neråt framåt. Kändes stundtals kanonfin och vi gjorde mycket tempoväxlingar vilket behövdes. I slutet så gav det verkligen resultat och hon gick super! Så himla roligt. :) Fina fina tjejen.

Pysslade om henne ordentligt innan hon fick gå ut och äta lunch. Putsade sadeln också, innan pappa kom och hämtade mig. Nu har jag duschat och tagit på mig bekväma kläder. Nu ska jag och pappa städa lite så att det blir lite fredagsfint här hemma.

Kram!


Hemma

Efter en lång dag i stallen så blev jag ganska trött och kall. Men efter en riktigt varm dusch och varm god mat så har jag både vaknat till och blivit varm igen. Skönt! Var som sagt först i stallet och tog kort på min fina och sedan åkte vi till Linneas och Annikas jättesöta hästar, Minnea och Lillan. Minnea är en otroligt charmig liten shettis (som under vintertiden omvandlas till ett får) och Lillan som är en otroligt fin liten häst.

Kanske kommer några bilder från dagen senare ikväll!

Kram på er!

Till min fina

Linnea fick stor lust att fota lite och föresog att vi skulle börja med att åka till Hera och fota henne lite! :) Kan man ju inte säga nej till! Så blir lite fler bilder på Hera, som jag kan lägga upp här sen..

Hörs!

Envisa tjejer...

Har kommit hem från stallet för en stund sedan. Idag så började jag med att skritta ut på Hera, som jag oftast gör innan vi går in i ridhuset. Men jag märkte redan då att hon var ganska på tårna... På ett ställe så bestämde hon sig för att där ville hon inte gå och började backa, småresa sig mm. När hon hållit på en stund så bestämde jag mig för att hoppa av. Vill inte ramla av, speciellt inte när jag är ensam.

Så jag ledde henne där och sa till henne på skarpen så fort hon gick åt något håll som inte jag sagt åt henne att göra. Hon skulle lyssna på mig hela tiden. Stannade jag, så skulle hon stanna, och det på samma gång. Backade jag, skulle hon backa, även det skulle hon göra så fort jag gjorde det, annars så petade jag med spöt på bringan.

När jag tyckte att hon lyssnade bra igen, gick jag runt igen, så att vi kom tillbaka till det stället där hon dummade sig innan och på det stället stannade jag flera gånger för att göra mig säker på att det fortfarande var jag som bestämde och att hon var lyhörd. Det var hon. Så efter det hoppade jag upp igen och gick än en gång till det stället, precis på samma sätt som vi gjort innnan. Dock gjorde jag halter lite då och då för att hon skulle vara vaken och lyssna på bara mig. Då gick hon, hur lugnt och fint som helst förbi det där stället och hon fick långa tyglar och beröm. Haha, vi är verkligen envisa båda två! ;) Men den här gången (och för det mesta) vann jag, vilket jag tycker känns viktigt.

Väl inne i ridhuset så var hon pigg och glad, men inga dumheter så långt ögat kunde nå. Travade på som innan med mycket övergångar och ställning i halsen i båda varven. Hade ju mina nya långa chaps idag också! Gillar dem skarpt! De är verkligen varma och bekväma att rida i och inte minst att ha på sig i stallet. De har helt klart snabbt blivit mina favoriter. :)

Innan jag släppte ut min fina i hagen så åkte strykkapporna på och de nya bootsen, som jag tycker satt som en smäck.

Nu ska jag fika lite och vid lunch så kommer min kompis Linnea och hämtar upp mig, för att sedan åka till hennes fina hästar och bara ha det trevligt! :)

Hörs!


Inhandlat...

Efter att ha varit i stallet en vända till och tagit in hästarna, eftersom jag hade intaget, så blev det en vända till Hööks! Idag igen! Idag så köpte jag ett par långa chaps, som Sigrid tipsat om. Skinn värmer ju så himla bra i det här kalla vädret, så tänkte att det vore skönt! De kändes väldigt sköna när jag provade dem också, samt prisvärda, något som jag tycker är jättebra, eftersom jag inte har haft långa chaps tidigare. Blir till att prova dem i morgon och se om de är lika sköna att rida i, som de verkar.


Ska prova dessa i morgon

Blev även ett par tåliga boots till Hera som hon kan ha i hagen. Vill inte att hon ska komma in med fler tramp på tassarna! ;)



Efter middagen så åkte jag, mamma och pappa till ÖB och inhandlade lite nya hinkar till Hera också! De har prisvärda grejer där. :P Så nu borde vi klara oss ett tag! Haha. Till Göteborg Horse Show i alla fall....

Mysig dag

Vi var i stallet idag och red Hera. Skrittade föst ute innan vi gick in i ridhuset. I början gick hon verkligen jättefint i trav när vi travade längs långsidorna. Gjorde sedan några snett igenom och kände att jag fick ett bra stöd i båda tyglarna, dock så var det nog lite jobbigt för Hera (var ju trots allt ett tag sedan) så när jag vände upp och skulle göra snett igenom igen så gjorde hon några protester!

Det vill säga, försökte fatta galopp, när hon inte fick det så hoppade hon på stället istället. Då fick jag göra så igen att jag gjorde många avsaktningar på samma ställe, innan jag kunde trava där igen. Sedan gick hon fint igen, knasiga lilla häst. ;)

Borstade och pysslade mycket med henne idag vilket var uppskattat. Smörjde också in sadeln med läder-balsam. Blev några fina bilder idag också! Tyvärr så tittade solen fram precis när vi var klara i stallet... Typiskt eller vad? :P






Alltid vi




Onsdag

Godmorgon!

Har precis ätit en mycket god frukost bestående av smörgåsar, te, yoghurt och hemmagjord müsli! Ska aldeles strax ta på mig stallkläderna och bege mig till stallet för att rida Hera! Synd att det snöat så mycket ute idag, hade velat ta lite fina bilder... Men kanske går att ta några i alla fall. Vi får väl se. ;)

Hörs!


Dagen i bilder

Var med min vän Stina idag alltså. Alltid roligt! Vi käkade lunch hemma hos henne, innan vi åkte ut till Pax. Idag så provade vi att sätta på svanskappan på honom, vilket han har haft en gång tidigare. Den gången så hade han varit helt galen. Men idag så brydde han sig knappt! Han spännde sig lite några gånger, men annars så gick han som att han inte gjort annat!

 Vi passade på att miljöträna honom lite, jag släpade bland annat fram en vattenmatta, infångare samt lite sockerbitar. Vattenmattan kunde han gå över på första försöket (även om det var lite spännt)! Han var helt enkelt jätteduktig! Vi åkte en sväng förbi Hööks också, på vägen hem. Jag inhandlade lite sadelbalsam, Effax.





Stina släpade även vattenmattan efter sig för att han skulle reagera... lite läskigt var det allt i början, men han var jätteduktig!



Stina har tillgång till ett vädligt stort och fint ridhus


I ena delen av ridhuset bygger de ett café och en lägenhet.


Lägenheten till vänster, café till höger.


Ett inbyggt domarbås.


Fler som tycker att det är snyggt med ljusa bjälkar i ridhus?


En bit av Ridhuset och stallet, som sitter ihop.


..och så dagens inköp




Tisdag

Försov mig lite i morse så jag fick ganska bråttom till stallet och även när jag väl var i stallet så fick jag lägga på några kol.. Men som tur var så var Josefin i stallet och hade redan gett alla hästar morgon-höet. Så där sparade jag lite tid. Hon fick mig att skynda på lite till också, så att vi kunde rida tillsammans, så det var verkligen bra! Jag är ju inte precis morgonpigg och är därför väldigt seg på mornarna. Inte alls som min vän Sigrid som också står i samma stall, men hon har bra inverkan på mig på det sättet. ;)

Igår så var Hera utan strykkappor i hagen och hon lyckades givetvis trampa på sig själv då med broddarna. givetvis på det skadade benet... Men blev bara ett ytligt sår som jag kylde och tvättade ordentligt igår. Idag så var det dock lite svullet så jag skrittade bara för att få bort svullnaden. Mycket rikigt så var svullnaden borta när vi ridit klart. Men lite tråkigt för lilla Hera att bara skritta idag igen. :( Men imorgon så! ;)

Idag ska jag träffa min vän Stina igen och hennes häst Pax. Ska prova att lägga på svanskappan på honom idag. Det blir spännande det ;).

Hörs!


Dagens ridtur

Precis som jag anat, så var Hera väldigt pigg idag! Men hon gjorde inget dumt eller så, men var helt klart på tårna och småtaktade ganska mycket i början. Jag skrittade fram ganska länge utomhus, runt anläggningen, innan vi gick in i ridhuset och travade lite.

Travade bara längs långsidorna idag med och inte så länge. Vid ett ställe på ena långsidan så försökte hon fatta galopp med mig, gång på gång, varje gång jag red förbi just det stället i ena varvet! Haha! Så jag gjorde så att jag saktade av till skritt precis innan det stället och gick några steg och kom sedan fram i trav igen. Så gjorde jag ungefär tre gånger, sedan var alla påhitt som bortblåsta. ;)

Gjorde ganska många övergångar, vilket gjorde att hon i slutet lyssnade på mig jättebra och gick kanonfint! Väldigt roligt. :) Även om jag endast travade på rakt spår så ställde jag henne lite åt båda hållen och koncentrerade mig på att resten av kroppen skulle vara rak. Det är ett jättebra sätt att mjuka upp henne på.

Skrittade av henne utomhus också innan vi gick tillbaka till stallet.

 


När vi skrittade av. Vårt stall som man skymtar högre upp i bild.


Måndag

Vaknade för ungefär en timme sedan, jag fick alltså sovmorgon idag! :) Gillas. Har nyligen ätit en god frukost bestående av havregrynsgröt och en kopp te. Nu tänkte jag klä mig ordentligt (är ju ganska kallt ute..) och sedan ta och åka till stallet! Har lust att rida ute idag, då det är ganska fint väder ute. :) Får se, om jag har en alltför piggelin häst, efter vilodagen igår, så kanske det får bli mest inomhus i alla fall.

Hörs!


Viktigt med en bra start på dagen.


Plockepinn i Frankrike

Det var verkligen en svår bana i Bordeaux. Hindrena kom snabbt inpå, många långa hinder och läktarna var väldigt nära vilket var skrämmande för många hästar. Malin Baryard, som var ensam svensk, utgick då det inte riktigt fungerade mellan henne och fina Tornesch, då banan atagligen blev aningen för krävande.


Otrligt snygga Tornesch och Malin

Ett annat snyggt ekipage som var med, Judy- Ann Melchior på Levisto Z utgick även de ur tävlingen.



Det blev endast två tyskar som kom till omhoppning; Philipp Weishaupt och Marcus Ehning. Omhoppningen blev mycket jämn och Marcus tog hem det med en hundradels sekund!

Men
den enligt mig, mest spektakulära ritten, var Roger-Yves Bost ritt... Inte för att den var vacker över huvud taget. Nej jag är väldigt imponerad över att han ens kom runt banan! 4 fel slutade hans ritt med. Här är ett klipp från en av hans andra ritter, där han rider en omhoppning. Inte vacker den heller.



Resultatlistor hittar ni här!

Ni missar väl inte...

Ni missar väl inte ponnyakuten ikväll klockan 19.00 på Svtb? :)


Sol!

Verkligen skönt att vara ute lite i solen idag! Fast jag var ensam så tog jag med kameran till stallet och försökte mig på att ta lite bilder på Hera. Inte det allra lättaste, att både hålla i henne och få henne att stå fint och knäppa samtidigt. Men några bilder var jag ju tvungen att ha! Bättre fotoväder kan det ju inte bli!

Pysslade alltså bara med henne idag och det vanliga i stallet.


Även Hera njöt av solen.




Ridsport på TV

Ikväll kl 17.00 så är det hoppning; Rolex FEI World Cup Bordeaux, Frankrike på Svt1. Förhoppningsvis inte bara omhoppningen ;).


Bild från hästmagazinet

Söndag

Godmorgon! ;)

Vaknade för ett tag sedan och har precis ätit en mycket god frukost. Är jättefint väder ute, så tänkte skynda mig och dra på mig stallkläderna för att åka till stallet och pyssla med Hera! Får se vad vi hittar på idag, hon brukar vila på söndagar och tror att hon får göra det idag med. Brukar vara så himla mycket folk i ridhuset och på anläggningen en söndag som den här.

Hörs senare idag!


Härlig vinterdag!



En av  de absolut bästa låtarna får beskriva den här dagen

Dagen

Har ju helgfodring idag, vilket betyder att man har morgon-utsläpp, lunch och kväll. Tyvärr så hade jag åkt på att ta intaget idag också, så måste snart åka tillbaka till stallet igen! Men Josefin var skyldig mig en fodring och kunde ta lunchen, så den slapp jag i alla fall och mamma är snäll och tar kvällen så att jag kan hitta på lite skoj med mina vänner ikväll! :)

När man har helgfodring så ingår det också att man städar lite i stallet, så man blir verkligen där många timmar! Jag var i stallet vid sex och kom hem efter tolv! Men det är ganska mysigt att pyssla i stallet också och jag kan ju inte påstå att jag stressade runt precis. ;)




Äntligen!

Marie tittade på Hera idag och hennes ben såg jättefint ut, ingen värme och ingen svullnad. Så hon gav oss klartecken att börja trava lite igen! Äntligen säger jag bara! Så vi började lite idag och Hera var jätteduktig. Blev ganska piggelin då fort hon fattade att hon skulle få trava, men efter några långsidor så lugnade hon ner sig lite. ;)

Travade bara på långsidorna idag, för att verkligen vara på den säkra sidan, Marie sa att det inte är så himla påfrestande för hennes ben att gå på en liten volt, men om man vill vara jätteförsiktig så kan man ju undvika det såhär i början i alla fall.

Nu jäklar ska vi komma igång igen! Hoppas hoppas att hennes ben fortsätter vara så fint som det var idag!




Dags att ta lite nya bilder tror jag...

Fredag

Idag så jobbade mamma hemma, så jag fick lite sovmorgon vilket var väldigt skönt! Så jag var i stallet före lunch och mockade innan jag red Hera. Skrittade henne ute mest idag och hon var jättesnäll och lugn hela tiden. Red en liten stund i ridhuset också och hon var lika lugn och snäll där inne, även om hästarna som var där inne väsnades ganska mycket och hon går inte på något lugnande alls och har skrittats i två veckor nu! Så fin.

Ikväll blir det en lugn hemma kväll med familjen. Mys i soffan med lite snacks känns helt rätt just nu. Imorgon så har jag morgonfodring så då ska jag upp i tid igen, så blir inte jättesent ikväll.

Ha en mysig fredag!


Mycket kan hända...

Mycket har verkligen hänt med Stinas häst Pax (en treårig anglo arab) sedan jag sist såg dem! Han har både ändrat färg och kroppsform!

Jämför dessa bilder med bilderna i inlägget nedan!








Torsdag

Har ganska nyligen kommit hem från stallet. Red Hera bara i ridhuset idag, då det var jätteruggigt väder ute. Både blåser och snöar! Red henne i lite drygt 40 minuter och hon var verkligen jättelugn hela tiden. Duktiga Hera.

Vid lunch kommer min kompis Stina och hämtar upp mig. Vi ska åka till hennes häst Pax och fota lite och lite annat skoj. ;) Ska verkligen bli jättekul att träffa dem igen, var alldeles för länge sedan! Hoppas att vädret blir lite bättre tills dess, så att vi kan få till lite fina bilder också.

 

Nu ska jag nog lägga mig och sova lite, så att jag är lite piggare när Stina kommer!

Hörs!

Några av bilderna jag tog sist vi sågs:

 





Hem och vänder..

Nu har jag varit i stallet och tagit in alla hästar i mitt intag (fem stycken) och hunnit pyssla om Hera lite till, samt linda benen på henne. Note till mig själv; Måste ringa till Marie och bestämma ny tid och dag!

Nu ska jag skjutsa syster...


 


Precis innan hon gick in i boxen

 


Ridsport på TV

Ikväll är det hoppningen från Zürich på TV igen och den här gången inte så himla ihopklippt som SVT:s förra sändning blev, på grund av att bandyfinalen drog ut på tiden...

 

Ikväll är det i alla fall på Eurosport kl. 21.10- 22.10. Efter det är det Riders Club (endast fem minuter) med de senaste nyheterna från ridsporten.




Gymmat

Ja, efter att jag kört pappa till jobbet så åkte jag iväg till gymmet för ett mycket givande pass! Förutom kondition så tränade jag mycket styrka på ben, mage och rygg vilket är en bra träning för en ryttare. Kändes väldigt bra idag, kände mig pigg hela passet igenom och tränade i drygt en timme! Nu känns kroppen dock ganska mör. ;)

Ska hoppa in i duschen nu och sedan blir det lunch. Efter det så blir det en vända till stallet, då jag har intag.

Hörs!


Nu ska jag gå och göra mig i ordning lite ;) haha

Onsdag

Var som vanligt i stallet tidigt i morse. Skrittade Hera en stund ute i det (då i alla fall) blåsiga vädret. Hera tyckte att det var jätteroligt och gick och småtaktade hela tiden, men höll sig ändå på mattan. ;) Sedan fortsatte vi inne i ridhuset där hon blev lugnare. Hoppade bara till någon gång då det ramlade snö från ridhusets tak. Vi skrittade i ca 40 minuter.

Pysslade om henne innan jag åkte hem för att köra pappa till jobbet.


Är givetvis duktiga Linnea som tagit den fina bilden!

Härlig promenad

Har precis kommit hem från en väldigt härlig promenad vid vattnet. Var ute i nästan en timme :)




Bilderna är lite mörka, var inte så mörkt ute, utan det var riktigt härligt väder!

Läsarfrågor

va? menas det att man inte får ha bakbenskydd på hästar upp til 6 år? :S varför?

Jo, man får ha bakbensskydd på unghästar, men man får inte ha hur tunga som helst och inte vilka remmar på dem som helst. Jag tolkar det som att man inte får ha några slags teknikskydd på unghästar under tävling.

 

Hur kommer det sig att hon blir varm / svullen i benen? Har du provat med kyllera?

Anledningen till att hon blivit lite varm i benet är antagligen att hon har brallat i hagen och att det då blev för stor påfrestning för hennes gaffelband som ännu inte är starkt nog. Mer om hennes skada kan du läsa om här. 

Eftersom jag kom på morgonen och värmen troligtvis var från gårdagens lek i hagen så var det för sent att kyla. Kyla benet ska man helst göra inom närmsta timmen för att det ska ha nånon effekt. När jag kyler så använder jag kallt vatten då det är det absolut bästa anti-inflamatoriska. Men efter det så vill man ha värme i benet, för att öka blodcikulationen som ska främja läkprocessen, därför är det bra att linda benen då det ger värme = ökad blodcirkulation. Ett annat sätt att få igång blodcirkulationen är t.ex att skritta.

 



(Bild från osterbo-gard.se)


Tisdag

Idag fick jag lite sovmorgon och det var verkligen skönt! Steg ändå upp vid sju och åkte direkt till stallet. Visste att det skulle vara träningar i ridhuset nästan hela dagen så tyckte att det var skönt att rida innan det. Hera kändes väldigt lugn idag med, är riktigt förvånad över hur lugn hon var med tanke på att hon bara skrittats de senaste två veckorna. Hennes ben ser i alla fall jättefint ut nu och jag kan nog börja trava henne om någon dag, om det fortsätter att se så fint ut. Skrittade i 45 minuter.

Eftersom jag hade bilen idag så hade jag ingen brådska hem, utan kunde ta god tid på mig att putsa sadeln och sadelgjorden. Hade även en extra lång mysstund med Hera. :) 


Bild från igångsättning 2008.



Ponnyakuten

Ni vet väl att ni redan nu kan se avsnitt fyra av Ponnyakuten på Svtplay?



24 dagar kvar

  

 

 



















Längtar ni lika mycket som jag?


Ändringar i TR 2010

Årets ändringar i tävlingsreglementet i hoppning är

  • Nya regler för bakbensskydd på unghästar (upp till 6 år gamla), angående spännen, vikt osv. Vilket säkerligen kommer förbjuda många bakbensskydd för dessa hästar.

 

  • Det har blivit tydligare angående avstängningar, när överdomomaren kan/ska ta ett beslut om detta.

 

  • Bedömningen A:0 får inte längre förekomma på lokala tävlingar.

     

 

  • Kombinationer har blivit tillåtet i lägre klasser för hästar.

 

  • Ponnyer får vänja sig vid vattengrav redan i gamla LC klasserna. 

 

  • Ponnyer får starta i storhästklasser.

 


Måndag

Ny dag, ny vecka. Av någon anledning så kunde jag inte somna på kvällen igår, så var jättetrött i morse! Är väl aldrig jättepigg vid den tiden på morgonen (halv fem är omänskligt tidigt), men var värre än vanligt. Fixade det vanliga i stallet innan jag gjorde i ordning Hera för vår dagliga skritt i ridhuset.

Hon var lugn och fin hela tiden, även om hon var pigg och glad. Gav henne inget lugnande. Är alltid lika glad när vi har klarat av ännu en dag utan det lugnande medlet. Tycker att det är så jobbigt med det och, som sagt, framför allt att hon blir så dålig i magen. Skrittade i dryga 45 minuter.

Nu har pappa tagit bilen och åkt till jobbet och jag sitter här i myskläder. Har ätit lite yoghurt som blev frukost nummer två idag. ;)

Hörs senare idag!


RSS 2.0