Lugn dag

Blev promenad i hågadalen idag med Hera. Var ute i ungefär 45 minuter, efter det så fick hon beta lika lång tid. Känns som att det är viktigt att ho är glad och blir ompysslad nu, även när hon är halt.. Sedan städade jag hela stallet, det var nämligen min städvecka idag...

Nu ska jag snart åka och jobba, det vill säga städa, igen!

Hörs!

Elin

Skit.

Hera är halt igen. Fan. Så himla surt!! Vi som ska på sylve träning om två och en halv vecka.. Det känns ju inte så troligt nu.

Soldag

Kom in nu för att ta en paus från solen, galet varmt ute! Igår red jag hera på derssyrbanan. Hon kändes lite stel och seg men efter lite uppmjukning så kändes hon helt okej! Idag har jag väntat lite med att åka till stallet, då det kändes alldeles för varmt för att rida mitt på dagen. Har em i stallet också, så ska åka dit och ta in alla hästar.

Hörs!

Elin



Helt galet varmt och inte ett moln så långt ögat kan nå...


Fredag

Min sista vanliga skoldag (på gymnasiet iaf) på en fredag, någonsin! Har bara en lektion, så inte så mycket till skoldag kanske... Igår kom jag hem ganska sent, men kunde ju sova till tio, så jag känner mig gansk pigg. Ska snart åka till skolan och hålla redovisningen som inte blev av igår, då vi inte hann. Men det ska nog gå bra, om tekniken vill fungera så ;-)

Sedan blir det till stallet och pyssla och rida min fina!

Vi hörs!

Elin

Sorry

Dåligt uppdaterande igår. Igår fick Hera vila. Passade ganska bra då det var ett ganska hårt pass igår och dessutom så spöregnade det ute och vi får inte rida i ridhuset då det renoveras. Jag borstade och pysslade lite extra med Hera istället, vilket var mysigt :-)

Ha det bra!

Elin




En bild från i höstas - 08

"Godmorgon"

Kom hem ganska så sent igår, efter en riktigt rolig kväll! Vi skulle som sagt på skiva på skarholmen, men när vi kom dit så upptäckte vi att man inte kom in utan biljet!! Vilket man annars alltid gör. SÅ himla typiskt, de hade sålt slut på alla och till och med tryckt nya som de också sålt slut på... Så jag och Anna cyklade in till stan och gick på en knäpp skiva på people istället. Hade velat gå på skivan som var på BJ men det var en kille där som jag och Anna försöker undvika, så det blev People istället... :-P

Sitter och gör sista förberedelserna inför redovisningen jag ska ha i svenskan idag. Ska visa klipp från Robinsson och analysera det. Haha, är faktiskt riktigt roligt, guuud va tv4 överdramatiserar allt!

Börjar halv två, men vi ska träffas i skolan en halvtimme innan, för att förbereda oss. Känner mig ganska pigg faktiskt, men vi får väl se hur jag känner mig ikväll när jag ska på skiva igen ;-)

Hörs i eftermiddag!

Elin

Följ min blogg med bloglovin

.

Växlande väder?

Idag har det verkligen växlat i väder! När jag steg upp, vid nio tiden så var det strålande sol och ganska skönt ute. På väg hem från skolan så var det grått, trist och blåsigt som bara den. När jag kommit hem, bytt om och tagit moppen till stallet är det fortfarande grått och trist. Fixar Hera och vi skrittar upp till Lurbo för att träna. Då blåser det typ upp till storm, alltså det blåste enormt mycket och så började det att ösregna. Som tur var så var det ingen i ridskolans ridhus, så vi kunde vara där.

Under träningen så slutade det att regna så jag tänkte att jag kunde skritta av henne ute efteråt. Men när jag kommer ut så börjar det att hagla! Inte lite heller! Det gjorde riktigt ont.. Typiskt att det skulle både regna och hagla också, just den dan jag har moppen (får för det mesta ha bilen). Men men, nu är jag hemma och ska göra klart ett svenskarbete som är det sista arbete jag gör någonsin i skolan!! Skööönt

Ikväll är det en skiva på Skarholmen, mycket nära och bra. Så den hade jag och mina kära vänner tänkt gå på. Trevligt.

Kan ju tillägga att solen nu skiner... :P

Ha en trevlig kväll!

Elin

Träningsrapport

För: Hanna i ridskolans ridhus
Syfte: Få henne att spåra även när hon är ställd och att få henne avslappnad.

Redan i skritten så fick jag jobba med att hon skulle sätta yttre bakben in under sig bättre. Det gjorde jag genom att verkligen sitta "på" bakbenet och tänka att det bakbenet skulle flytta sig först. Så med fokus på det så skulle jag öka och minska volten, men hela tiden ha henne ställd. Det tyckte hon var jobbigt, men hon blev så himla fin!

Sedan red jag serpentiner i trav och skulle då förekomma henne lite med halvhalter så att hon inte skulle öka tempot. Hon skulle även i bågarna vidga vägen hela tiden och forma sig runt innerskänkeln. Efter det så galopperade jag i en ganska samlad galopp runt fyrkantspåret i lätt sitts.

Sen kom det lite svårare. Det var att vi skulle i galopp rida lite öppna längs långsidorna (eller som Hannah kallade det, "mini- öppna") då hon var tvungen att spåra och ändå vara ställd. Jobbigt tyckte Hera, men hon gick så himla fint!! Men det är något som vi ska jobba på. Jag ska också jobba på att inte bära henne med varken höger eller vänster hand (jag tenderar att växla) och att jag inte får spänna mig i fattningarna.

I övrigt så tyckte Hannah att vi har gjort jätteframsteg och att Hera såg väldigt fin ut, urkul! :-)



Hera 2008 strax efter igångsättning från konvalecenten

Mäta kraft i tyglarna

Jag läste precis på Jumpclubs hemsida att det genomförts en undersökning om hur mycket kraft ryttare har i tyglarna! Detta tyckte jag verkade mycket intressant. Man kommer då se om ryttaren är starkare i höger respektive vänster hand. Detta undersökte de genom att använda sig av tjocka tygtyglar som kan mäta kraften i ryttarens händer, detta hoppas man att man kan använda sig av i ryttarens utbildning. 

Jag tycker att det verkar jätteinterssant det här och hoppas att man kan få anvädning av detta längre fram i tiden. Man kommer också kunna se hur mycket kraft olika hästar kräver och hur mycket olika rutinerade ryttare använder när de t.ex. hoppar en bana eller travar cavaletti. Ska bli kul att se resultatet av undersökningen! 

Länk till artickeln:
Om tygelkraft



En del hästar får för mycket "tygelkraft", tyvärr

Tisdag

Idag var det jättevarmt ute! Så började dagen med att ligga ute och lata mig i solen. Inte helt fel ;-) Sedan åkte jag till stallet och mockade och fixade, blev alldeles slut bara av det, för att det var så himla varmt! Sedan red jag Hera på hoppbanan. Lite markarbete blev det med travbommar. Jobbade på en åttvolt i galoppen och gjorde serpentiner i trav, i varje båge/volt så flyttade jag ut henne för innerskänkeln. Hon kändes kanonfin :-)

Nu blir det lite plugg inför morgondagens redovisning och sedan middag med familjen.

Ha det bra!

Elin


Dagens ridpass

Skrittade ut Hera i hågadalen idag. Det passade oss båda mycket bra då hon var lite trött från gårdagen och av värmen och jag var sjuk. Vi skrittade i ca en timme. Mycket mysigt.

Hera hade rullat sig i kåda idag så hon hade kåda i ansiktet och hela halsen! Gah, hopplöst fall. Jag skrubbade med schampoo och såpa men det ville inte alls försvinna. Men så kom min smarta mor med idén att man kan ta olja på, då olja är mycket fetare. Tänka sig, det funkade! ;-)

Nu har jag pratat med Anna i telefon i över en timme om diverse pojkbekymmer hon har. Så nu ska jag nog gå och ta en lång varm dusch och sedan bädda ner mig i sängen och titta på någon bra film på datorn.

Ha det så bra!

Elin



Kan nog räkna med trevligt sällskap ikväll ;-)


Måndag

Är underbart väder ute och jag sitter inne och är sjuk! Men så synd är det inte om mig, satt precis och tittade på sista avsnittet av Gossip girl och ska snart ta bilen till stallet. Ska ta det lugnt med ridningen idag, både för min och Heras skull. Sedan blir det till att åka hem och plugga. Hörs!

Elin


Kloning?

Är verkligen genomförkyld idag med.. Inte kul alls. Så det blir ingen skola för mig i morgon, vilket är både skönt och tråkigt. Tråkigt för att man kan bli lite uttråkad av att ligga hemma och vara sjuk och för att jag vill få saker gjorda i skolan och inte få allt sedan.

Nu har jag precis suttit och ätit rabarberpaj med familjen och tittat lite på filmen från tävlingen. Riktigt mysigt!

Kom och att tänka på hästhoppningen jag såg igår, från Hamburg. Ingen svensk var med, tyvärr.Rolf Göran var struken på grund av en sträckt ljumske... Men en annan av mina favoriter var med, nämligen Judy Anne Melchior på sagohingsten Levisto Z. Förutom att han hoppar otroligt bra så är han ju bara så läcker att titta på! Men nu sägs det att man gjort en kloning av honom... Vill ha! Haha, någon som har lust att köpa honom åt mig? ;-)  Undrar vad prissumman på en sådan häst ligger?



Den grymt snygga hingsten Levisto Z finns nu i två upplagor

Tävling i Hallstavik

Tävlade i Hallstavik idag. Hera kändes mycket fin redan på framridningen. Kollade mest gas och broms och att sidförande hjälper funderade som de skulle. Hon hoppade jättefint på framhoppningen, men jag kände i sprången att jag "gled runt" i sadeln. Jag hade nämligen ett par nya ridbyxor idag som bara är tygskodda, vilket jag aldrig rider med i vanliga fall. Plus att jag inte hade mina tretornstövlar pga att de är reklamerade och jag väntar på ett par nya så jag tappade verkligen greppet när jag hoppade... Skumt, är ju så många som rider i tygskodda och det funkar ju bra, är det kanske bara för att de är nya tro? Eller för att jag är så ovan?

Första klassen, 1 meter, så kändes Hera kalasfin. Nollade i  grunden men i omhoppningens första hinder så gled jag så i sadeln och tappade balansen att jag inte hann räta upp mig ordentligt inför nästa, så hon smet på sidan. Det var ju ganska förstårligt, hon kom ju helt fel. Resten av banan gick jättefint! Så slutade på 6 fel i andra fasen precis utanför placering.

I andra klassen som också var en meter så kändes det ännu bättre! Jag fick verkligen in känslan och en bra rytm. Jätteskönt! Hera var helt otroligt fin. Men sista hindret som var en kombination så kom jag för kort in så hon räckte inte riktigt ut på sista, så jag rev utsprånget.

Sammanfattningsvis så är jag nöjd med tävlingsdagen! Framförallt är jag nöjd med Hera som kändes väldigt fräsch! Nu längtar jag efter nästa tävling!

Lite bilder från dagen, blev tyvärr inga när jag red, men jag tog lite bilder på Hera och mamma efter mina ritter :-)

/ Elin



I transporten





Tyckte att det här va en så himla söt bild!





Dagen före

Skulle ha varit hemma hos Akis ikväll och haft filmmys, men eftersom att jag är så förskyld så kunde jag inte komma, skulle bara smitta de andra :-(  Så blev en hemmakväll. Kanske lika bra då det är tävling i morgon.

Tänkte att jag kunde lägga in en bild på hur jag såg ut på min klass skiva på teatern :-)



Innan jag gick på skivan. Hade inte sjalen under kvällen.

Nu ska jag försöka ladda inför morgondagen, göra lite mackor som jag ska ha med och sedan gå och lägga mig. Vi hörs med nya rapporteringar från tävlingen i morgon!

Ha det bra!

Elin


Dagens ridpass

Red Hera på dressyrbanan. Gjorde lite liknande övningar som jag gjorde igår. Mjukgörande arbete och kollade att gasen och bromsen fungerade som den skulle. Gjorde skänkelvikningar i skritt och mycket övergångar. Hon kändes väldigt fräsch och fin, så känns kul!  :)

Tog bara några bilder innan jag red, blev inte så jättebra då det är inne i stallet eftersom att det regnade ute.




Grå dag

Igår hade vi gäster, vilket var mycket trevligt! Blev ganska sent så är lite trött idag. Har jätteont i halsen också, så har inte sovit så bra inatt. Det blir inte roligare av att det regnar ute heller.. Men ska nog åka till stallet snart och rida Hera, sedan ska jag tvätta henna så att hon är fin inför morgondagens tävling! Ser verkligen fram emot den! Hon kändes ju som sagt mycket fin igår, så det verkar lovande :-)

Hade tänkt ta lite bilder igår, men eftersom att det regnade så gick inte det så bra.. Får se om jag kan ta någon bild idag istället, om det blir något uppehåll.

Vi hörs i eftermiddag!

Elin



Ska bli kul att tävla i morgon!


Träningsrapport

För: Hannah, på utebanan.
Syfte: Att få henne mjuk och loss i bogarna och checka av att hon var lyhörd, samt att hon inte haltade efter passet.

Hannah kunde inte träna idag (lördag) så det blev igår istället. Hera var lite stel i bogpartiet i början (med all rätt, hon hade trots allt bar skrittats sedan fredagen) så ganska tidigt i passet galopperade jag i lätt sits rynt fyrkantspåret och lät henne hitta balansen.

Sedan travade jag på en åttvolt och var noga med att hon skulle vara ställd och spåra och att hon skulle hålla samma tempo när jag bytte volt. Kruxet för mig är att jag gärna leder eller "drar" i vänstertygeln istället för att trycka med vänsterskänkeln när hon skjuter ut bogen i vänstervarvet. För att motverka det så fick jag även idag stundtals hålla i schabraket med vänsterhanden och så fort jag gör det så slappnar Hera av.

Sedan fick jag galoppera på en volt och jag skulle fokusera på att sitta emot och inte följa med så mycket med sitsen och låta henne hitta balansen. När vi gjort det i båda varven skulle jag rida likadant fast längs fyrkantspåret och hon fick inte länga på steget. Efter det skulle jag sätta upp en "hoppgalopp" och ha henne rak. Jag ska då tänka på att hon har ordentligt tryck i galoppen.

Hera kändes otroligt fin! Jag och Hannah var överens om att hon hade vilat sig i form och att det alltså inte alls hade tagit skada att vila. Hannah tyckte att hon såg finare ut än förra gången och förra gången gick hon också jättefint! Så det var jätteroligt och jag känner mig väldigt taggad för tävlingen på söndag som är i Hallstavik! 

Efter träningen longerade jag henne som sagt och både Hannah och Alex tittade på henne och tyckte att hon rörde sig mycket bra! Sköönt!
 

/ En mycket glad och nöjd Elin



Bild från 2008 strax efter igångsättning från konvalecenten

Studenten är nära!

När jag vaknade idag hade jag inte fått tillbaka min röst än... Illa. Men efter en god frukost så åkte jag in till stan och hämtade min studentmössa! Herregud, jag tar studenten om två veckor! Kan inte fatta det! Är ganska blandade känslor vid det här laget. Har längtat länge nu efter att få sluta skolan, men nu är man lite vemodig också, aldrig mer gå till skolan till sin underbara klass. Aldrig mer. Och Imi åker tillbaka till Nya Zeeland en vecka efter studenten...

Men nu ska jag städa rummet, gäster ikväll. Sedan åker jag till stallet till fina Hera.

Hörs!

Elin


Kristihimmelfärd

Vaknade vid halv elva idag, av att mamma väckte mig. Var väl inte jättepigg efter gårdagen, men mådde mycket bra efter att ha ätit en god frukost. Skivan på BJ igår var mycket rolig och jag har tappat rösten efter mycket skratt igår.  Åkte till stallet och mockade och fixade och sedan så kom Marie och tittade på Heras ben. Vi kollade henne på rakt och böjt spår och hon kände på benet och tyckte att hon såg fin ut. Hon kunde inte se någonting, varken på rakt eller böjt spår så hon gav mig klartecken att få börja rida igen! :-)

Så jag red lite lugnt idag, red i lite drygt en halvtimme, men skrittade mycket av den tiden. Hon kändes förvånansvärt fräch men mycket pigg och glad att få röra på sig igen. Så det var mycket roligt! Ska longera henne efter ridningen i morgon också¨för att se att hon fortsätter att röra sig som hon ska. Om hon gör det, så ska jag träna för Hannah på lördag och checka av att hon är okej inför tävlingen i Hallstavik på söndag.

Nu är det myskväll som väntar. Ska försöka hålla tyst ett tag så att min hals får vila lite. Det behövs...

Ha det toppen!

Elin  


Sho!

Nu har jag varit i stallet och mockat och fixat, samt skrittat ut på Hera barbacka! Hon är inte den bekvämaste att sitta på, men i skritt så går det bra. Imorgon så kommer Marie och tittar på henne, hoppas verkligen att hon är helt frisk nu och inte haltar. Det skulle kunna betyda att jag kan tävla på söndag, om hon känns okej, vill säga. Om hon skulle kännas ofräch så stryker jag mig.

Är klar med alla arbeten nu, så enormt skönt!! Bara svenska kvar till nästa vecka, men den är inte allt för jobbig...
Ikväll så är det skiva alltså! Eftersom att temat är färgklick så ska jag ha en söt svart/vit blommig klänning med rosa pumps från Tamaris till! :-) Ska ut med Anna, Imi och Akis och det kanske blir förfest hos Imi. Ska bli skitkul!!

Hoppas ni får en lika kul kväll!

Elin


Onsdag

Jag är faktiskt helt slut efter skolandagen. Jag har haft fullt upp då det är idag de sätter våra betyg (!). Nu ska jag käka för att sedan åka till stallet och eftermiddagsfodra och fixa allt. Sedan hem och skriva sista arbetet och efter det så ska jag göra mig i ordning för utgång! Är N3D som har skiva på BJ, så det blir nog himlans kul :-)

Hörs kanske i eftermiddag!

Ha det toppen!

Elin



Ska åka och pyssla om min fina <3

Lång dag..

Började halv nio i morse, så det blev till att stiga upp tidigt och jag var jättetrött! Hade en dubbellektion med natur och sedan hade jag int. ekonomi där jag skrev klart min Årsrapport till mitt UF företag... Inte det roligaste vill jag lova! Sedan fick jag stressa iväg, skulle till tandläkaren kl. två och jag hann precis i tid ditmen så gällde det att hitta en parkering också, vilket var lättare sagt än gjort... snurrade runt i en evighet men det var smockfullt! Så fick tillsut parkera på studenternas och gå dit... Så jag kom 35 minuter försent! Så vi hann inte göra något, utan fick boka in en ny tid. 

Sedan fick jag skynda tillbaka till bilen och åka in till stan och lämna årsredovisningen. Sedan snabbt hem och byta om och åka till stalet för att eftermiddagsfodra! Mockade och grejade och pysslade med Hera. Sedan tog hon och jag en liten promenix (i duggregn) som var gansak mysigt. 

När jag kom hem så hann jag inte äta något, han slänga i mig ett glas mjölk, sedan byta om för att åka och hämta upp Anna. Hon och jag åkte sedan in till stan och tittade på Skrapans musikal, där Akis hade huvudrollen! Hon var jätteduktig!  nu är jag hemma igen, har fått två jättegoda mackor av mamma och känner att behovet av sömn är mycket stort just nu, så tror att det blir en tidig kväll för min del.

I morgon, eller på torsdag så kommer Marie, vår veterinär förbi och ska kolla om Hera är frisk. Håll tummarna för det nu!

Vi hörs i morgon!

Elin


Regnig måndag

Var verkligen jättetrött idag! Var ganska skönt att bara skritta ut med Hera och rensa skallen lite. Hon var dock jättepigg och tyckte inte alls att det var nödändigt att bara skritta... Mamma ahde redan varit i stallet idag och mockat och fixat åt mig (Taack!) så jag kunde pyssla lite extra med Hera, som det tydligen kliar överallt på just nu, när myggorna börjar komma... Pustade sadeln och sedan kvällsfodrade jag hästarna.

Nu ska jag planera morgondagen lite. Har mycket att göra i morgon!

Ha det bra!

Elin



Jag och Hera i höstas - 08


Lättnad

Marie, vår veterinär kom och vaccinerade Hera mot botulism och tittade på hennes ben. Hon tyckte inte att det var någon stor hälta och visar inte så mycket ens på böjt spår, vilket var jätteskönt. Både jag och mamma tyckte att hon var mycket bättre idag än igår så Marie trodde inte att det var något allvarligt så hon ska titta på henne på onsdag/torsdag igen så ska vi se om jag kan rida henne. Jag får skritta henne uppsuttet, då hon inte haltar ngt i skritt, så det var en lättnad! Hon trode att jag kunde tävla på söndag, om hon kändes bra också, underbara nyheter! Hoppas hon fortsätter att bli bättre nu... :-)



Snart får du ridas som vanligt igen min fina.

Sliten..

Var på 25-årsfest hos min kompis bror igår. Var inte superpigg eftresom att jag inte sovit mycket natten innan. Men vi hade verkligen roligt! Åkte hem ganska tidigt dock, då jag hade morgonfordringen i stallet. Jag fick ta den själv också, för mamma ska vara båtvakt i natt och behövde sova. Men gick faktiskt ganska bra att stiga upp i morse i alla fall! Däremot så somnade jag i soffan när jag kom hem...

Igår var det ett bakslag kan man säga. Hera var lite tjock i ett framben och haltade i traven, så det blev ingen ridning.  :-(  Måste ha varit något hon gjort i hagen, då hon bara skrittades i torsdags och vilade i fredags. Mycket tråkigt. Vad jag kunde se idag så såg benet mycket bättre ut och hon såg inte (vad jag kunde se när jag sprang bredvid) att hon haltade.

Försöker få tag i veterinär nu, så får vi se vad det är.... Blir ingen hoppträning för Haaga på tisdag i alla fall :-(

Ha det bra!

Elin



Åh jag som längtat efter att tävla så... Hoppas du blir bra snart!

Löööördag

Igår så gjorde jag alltså nationellt matteprov på morgonen. Kändes helt okej, men gud så trött man blir av fyra timmars matte... Efter det så hade jag två lektioner, kom hem vid halv fem, så mamma hjälpte mig idag (igen) med att mocka och pyssla med Hera. Hon fick alltså vila idag.

På eftermiddagen så hade min klass skiva på teatern! Helt underbart va roligt vi hade! Tiden gick väldigt snabbt när man har så kul. Kom hem väldigt sent igår, men av någon anledning så vaknade jag tidigt i morse och nu tänkte jag åka till stallet  :-)

Hörs senare!

Elin  


Dagens ridpass

Skrittade ut med Hera nere i skogen och på sjöängen idag. Hon var pigg och glad och tyckte att det var mysigt att få komma ut.  Mamma hjälpte mig med att mocka och göra i ordning höpåsar idag, vilket var grymt skönt då jag slutade sent och har jättemycket att plugga. Har nationellt prov i matte c i morgon och så ska ett svenskarbete lämnas in också. 

Men det som jag verkligen ser fram emot i morgon är min klass skiva på teatern!! :-D Ska bli grymt kul. Har hört att det är väldigt många som ska komma på skivan också, vilket är extra roligt!

Nu ska jag plugga matte och skriva lite på svenskan.

Hörs!!

Elin
 

Uteritt

Red ut med Hera i det fina vädret. Hon är nog lite brunstig nu, hon tyckte i alla fall att vi absolut skulle hälsa på hästarna vi mötte och gärna följa med dem hem... Hon var mycket pigg och glad och jag red henne lite på ängen och i hågadalen. Jobbade mycket med min sitts, att jag ska sitta mitt över henne och djupt i sadeln och att jag skulle hålla min vänsterhand låg och stilla. Gjorde lite tempoväxlingar och hon kändes taktmässig och superfin!

Pysslade lite efteråt och nu har jag gjort klart affärsjuridikarbetet och ska plugga matte... Suck. Längtar enormt mycket till vår skiva på fredag! :)

Ha det underbart!

Elin



Hera solar lite i hagen i det fina vädret

Hellooo

Sitter i skolan nu och ska skriva på Affärsjuridikarbete. Väntar bara på att Anna ska komma upp med instruktionerna som hon kopierar, då hon inte hade några. Det var jätteskänt med lite sovmorgon idag, det behövde jag verkligen!

Idag är det underbart väder ute, så tycker inte att det är mer än rätt att rida ut med Hera idag! Slutar vid två så då ska jag skynda mig hem och byta om och sedan åka till stallet :-)

Efter stallet så blir det matteplugg, har nationella på fredag..

Ha det bra!

Elin

Hera

Fullt ös medvetslös

I morse  när jag vaknade så upptäckte jag att jag hade försovit mig. Fick då väligt bråttom att göra mig i ordning och äta frukost. Cyklade snabbt till skolan och kom i stället tio minuter innan vi började! Sedan hade jag naturkunskap och Int. ekonomi. Efter det så slutade jag och cyklade snabbt hem igen. När jag kom hem åt jag mellanmål (digesivekex) och sedan tog jag bilen till stallet och mötte då en mycket lerig men nöjd Hera. Lät Hera beta medans jag mockade och sedan fick jag borsta henne ordentligt för att få henne ren.

Tog sedan in hästarna, då jag hade eftermiddagsintaget och efter det så sadlade och tränsade jag Hera och red upp till ridhuset för att träna. Efter träningen kylde jag hennes ben och linimentade och putsade all utrustning. Sedan åkte jag hem och åt middag. När jag gjort det så stack jag ut och sprang med pappa och har nu kommit tillbaka, tagit en varm dusch och ska nu plugga lite matte.

Engelskan i morgon är inställd så får lite sovmorgon i morgon också, sköönt.

Vi hörs! :-)

Elin
 


Träningsrapport

Syfte: Få henne att bli lösgjord och lyhörd

Träning för Hannah inne i ridhuset idag.  Eftersom vi hopptävlade för två dagar sedan så ville vi bara att hon skulle vara genomarbetad och checka av att hon lyssnar. Hannah tyckte att hon var mycket fin och att jag hade jobbat jättebra med henne de föregående dagarna! Hon gick verkligen jättefint. 

Red mycket av- och igångsättningar och jobbade sedan mycket med min vänsterhand, som jag vill höja då hon inte tar ytterskänkeln ordentligt.. Så jag fick hålla handen i schabraket för att den vekligen skulle vara stilla. Vi jobbade också med att jag skulle hitta balansen snabbt i galoppen och inte åka med, för då trycker jag på henne med sätet omedvetet, vilket gör att hon galopperar snabbare. I hoppningen så är det viktigt att inte skuta på med sätet om man ligger rätt mot ett hinder, för då kommer man för nära, eftersom att hästen längt steget.

Så mycket nöjd med Hera som kändes väldigt fräsch och fin :-)



 

Shooo

Var hemma idag då jag hade ont i huvudet i morse. Så jag passade på att jobba med religionsarbetet som är tills i morgon. Blev klar i ganska bra tid, för en gångs skull. Mycket skönt!

Åkte även till Sporren och reklamerade mina tretorn-stövlar då de gick sönder på tävlingen igår! Mycket tråkigt, de är ju helt underbara att rida i, men kvalitén är kanske inte den bästa. Får ett par nya om ca. en vecka, så det ser jag fram emot! :-)

Red ut med Hera idag för att ta det lite lugnt. Hoppade ju inga höjder igår, men det tar på krafterna att åka iväg på tävling. Skrittade och joggade henne lätt för att få henne lite mjuk. Gjorde många avsaktningar från trav till skritt och galopperade lite smått på en äng.I igång- och avsättnignarna så skulle hon vara ställd för att stretcha sidorna ordentligt. Hon kändes väligt pigg och fräsch vilket var skönt. Skrittade av väldigt länge för att hon rikigt skulle få slappna av.

Nu ska jag gå och lägga mig!

Hörs!

Elin

Tävling i Enköping

Steg upp kvart över fem på morgonen. Inte det roligaste då jag inte är det minsta morgonpigg.

Väl på tävlingsplatsen, enköping, så gick jag i lugn och ro banan och kunde se ganska många ekipage innan jag lastade ur och red fram Hera. Hon kändes jättefin när jag red fram och hoppade henne. Var lyhörd och lugn, trots många hästar då framridning och framhoppning är på samma ställe.

I första klassen, som var en 90 clear round, så kom jag ganska bra på första, hade en ordentlig galopp. Dock när det kom ett doggleg, som för övrigt nästan var banans enda relaterade avstånd så hann jag inte alls få tillbaka henne. Det var som att jag helt glömde bort det eller ngt. Så rev det hindret. Slutade på fyra fel, suupernöjd med henne. Jag själv får ta och skärpa mig lite. Har ingen respekt alls för 90 hinder....

I andra klassen så kändes det inte lika bra på framhoppningen. Hon svarade bra tillbaka och så men jag vet inte om det var jag som var trött och okoncentrerad, men vi kom inte alls bra på hindrena. Det gjorde att jag inte alls kände mig taggad när jag skulle in på hoppbanan. Det var lite som att jag hade ställt in mig på att det skulle gp dåligt. Jag försökte dock att rycka upp mig själv, precis innan jag skulle in. Jag kunde ju inte ge upp innan jag ens hoppat banan, tänkte jag.

Kom bra på ettan och tvåan, men tog inte tillbaka henne på trean, så den rev vi. In till kombinationen kom vi alldeles för kort in så hon kunde inte räcka fram till tvåan och smet då ut på den. Satte en bättre galopp i henne och hon hoppade den fint på andra försöket. Slutade på 8 fel.

Supernöjd med min snälla häst. Inte alls nöjd med mig själv som inte håller mina planer.

Ha det bra!



En nyduschad Hera, kvällen innan.





Vi i Enköping på framridningen


Tävling i morgon!

I morgon så bär det av till Enköping. Efter att jag tränat idag så kom mamma och hjälpte mig att fixa och tvätta Hera. Imorgon är alltså första tävlingen utomhus för i år vilket känns jättekul! Hoppas att vi får bra väder också. Nu ska jag gå och lägga mig. Ska upp i ottan i morgon då tävlingen börjar klockan åtta..

Håll tummarna för oss i morgon! :-)



I morgon tävlar vi i Enköping

Träning

Träning för Hannah idag i ridhuset vid Lurbo. Eftersom det är tävling i morgon så ville vi få henne genomarbetad (men inte trött) och lyhörd för både gas och broms. Skrittade på en volt och lät henne söka sig fram till bettet och hon fick gärna gå i lite lägre form. Sedan gjorde jag igång och avsättningar i trav och skritt och fokuserade på att hon skulle ställa även i av och igångsättningarna. Jag skulle även tänka på att hålla om med ytterskänkeln, så att hon spårar.

Sedan galopperade jag lite i båda varven och lät henne behålla den låga formen. Efter det var det dags att galoppera som om jag skulle hoppa en bana. Jag fick planera vart jag skulle börja galoppera och föreställa mig att det fanns ett "första hinder" i ridhuset. Så för att hon ska få en så bra galopp som möjligt använder jag mig av ena långsidan, står i lätt sits ochsätter mig ner i galoppen, strax innan svängen. Då får jag på bästa sätt upp en bra galopp inför t.ex. en tävling.

Jag ska också vara nogrann med att jag får ett bra tryck i galoppen och har henne ordentligt mellan hand och skänkel, alltså rider henne ordentligt in i bettet så att jag får något att hålla i..

Hon kändes jättefin, så vi avslutade där och diskuterade morgondagen lite.

Ha det!

Elin


FREDAG!

Äntligen fredag och jag har lämnat in mitt svenskarbete!! Så otroligt skönt! Har dock ett religionsarbete som ska i på tisdag, så blir nog en hel del pluggande i helgen också... Började klockan 12.20 idag och blev klar med arbetet på morgonen.. På svenskan så bestämde vi "Klassens..."  vilket var kul och jag är så himla nyfiken på  vad jag fick!

Efter svenskan skulle vi ha haft engelska, men den var inställd p.g.a. att läraren hade migrän. Så grymt skönt. Så jag cyklade hem i det fina vädret och har nu fikat lite. Ska ta och åka till stallet snart. Ikväll så kommer nog Anna hit för lite filmmys :-)

Hörs!

Elin
 

Grå torsdag

Har ett svenskarbete at göra som ska lämnas in i morgon. Sedan ska jag åka och pyssla och mocka i stallet.  Är heras vilodag idag, så blir nog en liten promenix. Längtar till lite ledighet nu. Ridsport Special har kommit i brevlådan idag! En glad överraskining.

Ha det bra!

Elin

Sorry

Dåligt med bloggandet igår, men hade fullt upp hela dagen

På förmiddagen åkte jag till stallet och mockade och fixade och red sedan Hera på dressyrbanan. Tog det väligt lugnt då hon hade ordentligt med träningsvärk från Haagaträningen. Sedan åkte jag hem och fixade mig för att sedan ta bilen der till stan med min kära lilla syster. Där hittade jag min skivklänning som jag ska ha på min klass egen skiva som är nästa fredag :) Den är underbar!  Sedan tog vi en fika på Chagall innan jag körde hem henne igen.

Hann bara visa mamma min skivklänning innan det var dags att åka in till stan igen. Hämtade upp Anna på vägen och sedan skulle vi, med klassen, se på Knutby på Stadsteatern! Den var väligt bra tycker jag, nästan lite läskig, just för att man vet att det faktiskt har inträffat.

Kom hem ganska sent och var jättetrött. Åt några mackor och sen gick jag och la mig.


Haagaträning- dock utan hjärna

Haha, jag måste verkligen ha glömt min hjärna hemma innan träningen! När jag kom till stallet så upptäckte jag att jag hade glömt kameran hemma.. Aja, tänkte jag, den klarar väl jag mig utan. Sedan packar vi och åker till Jälla. När jag ska sadla Hera upptäcker jag att jag glömt schabraket, som jag tvättat och lagt frma i stallet och allt!! Vad ska jag göra nu, tänkte jag. Gick till ridhuset och frågade en tjej som heter Moa om hon hade ett extra, som hon som tur var hade!! Sån himla tur!

Så, själva träningen. Vi började med att hoppa fram på volt och skulle fokusera på att få dem att gå i låg form och avslappnat. Efter det så hoppade vi en trekombination och skulle få dem att kunna komma tillbaka då det blev trångt när hindrena blev högre. Sedan hoppade vi ett räcke med bom på åtta meter före och efter hindret och det blev väldigt trångt när hon höjde hindret!  Sedan skulle man sätta upp en ordentlig galopp för att hoppa en oxer med tre galoppbommar innan, med lite långt avstånd för att träna inför utomhussäsongen. Hera gick kanonfint!! Louise tyckte att jag hade gjort ett jättebra jobb med henne då hon tyckte att hon var mycket starkare i galoppen, vilket var väldigt toligt att höra :-)

Jag ska alltså fortsätta att träna galoppen som jag gjort nu tidigare, då hon tyckte att jag var inne på helt rätt spår.

God Natt!

En av övningarna vi gjorde



Min pärla var så himla duktig idag <3

Träning ikväll

Började dagen med att köra Emma, David och Pelle till skolan och sedan hade vi Natur. Hade dubbellektion som var ganska seg... Sedan åkte vi bil (lata som vi är) till matan. På vägen tillbaka så var det ganska många som ville med... Rättare sagt 7 pers! Jag sa aldrig att alla kunde åka med, men tydligen så gjorde Ebba det! Haha, så Kiffer och Pelle satte sig i bakluckan och hur de andra fick plats vet jag inte riktigt. Är ju typ bara en kilometer tillbaka till skolan så vi körde. När vi var framme så "glömde" vi dock Pelle och Kiffer i bakluckan, låste bilen och började gå. Hahaha, det var typ det roligaste den här dagen. De satt där, ihoptryckta och kunde inte komma ut. Såg fruktansvärt kul ut! Men lät dem givetvis komma ut efter en liten stund ;-)

Är astaggad för träning ikväll för Louise! Hoppas att allt runt om går bra bara, varken mamma eller pappa är ju med denna gång. Men jag och Linnea har åkt på träning bara vi två förut, vilket har gått jättebra, så det blir nog inga problem.

Imorgon är det Operation Dagsverket och jag planerar att åka till stallet "tidigt" (tidigt för mig vill säga) och sedan pallra mig ner på stan och leta studentklänning, alternativt inspiration då mamma kanske ska sy mig en :-).

Skriver nog först i morgon hur det gått på träningen då jag kommer hem ganska sent.

Ha det underbart!

Elin


På träning för Arnold i januari i år.


Dagens ridpass

Red alltså ut i hågadalen. Hon kändes jättefin, tills vi stötte på får som precis blivit utsläppta på bete. Haha, Hera har aldrig sett får förut, så hon blåste upp sig allt vad hon kunde så att hon skulle se riktígt stor och farlig ut! Lite svårt att få henne att lyssna just då ;-)

Men när vi hade ridit förbi dem så lugnade hon ner sig lite igen och jag galopperade henne mycket. Gjorde många av och igångsättningar och tempoväxlingar. Försökte fokusera på att jag hela tiden satt tillbaka och att jag skulle hålla henne rak. Efter uteritten travade jag av henne ordentligt på ridbanan. Sedan pysslade jag och fixade med henne och hade sedan kvällsfodring så kom hem vid halv tio... Sent.

Imorgon är det alltså träning för Louise Haaga igen! Längtar :-)

Ha det b(h)äst

Elin


Hemma från skolan

Kom precis hem och det slutade regna och blev strålande väder! Helt underbart! Hade ingen religion idag så hade en låång lunch, vilket inte var helt fel :-)

Tänkte konditionsträna lite med Hera ute i hågadalen idag. Sen ska jag hem och plugga...

Hörs!

Elin

Godmorgon!

Har precis ätit frukost och sitter nu och tittar på diverse (häst)saker på internet innan jag ska ta och bege mig till skolan. Börjar 10.10 idag, så skönt med lite sovmorgon i alla fall! Har affärsjuridik på morgonen, sen blir det religion och matte. Är riktigt skitväder ute! Regnar som bara den... Verkar inte bli någon uteritt idag, men vi får se, om det inte regnar så mycket så kanske vi ger oss ut i eftermiddag i alla fall!

Imorgon är det Haaga- träning! Alltid roligt :-) Varken mamma eller pappa är hemma imorgon så Linnea ska hjälpa mig istället, hur snällt som helst! :-)

Ha det b(h)äst

Elin

Dagens ridpass

Red själv på dressyrbanan. Tyckte att hon kändes lite seg och hängande i bettet i början av passet, men efter att ha gjort tempoväxlingar i galopp så var hon verkligen på hugget igen! Det var som dag och natt! Hon kändes jättefin resten av passet, som mesta dels bestod av tempoväxlingar och sidförande hjälper och mycket galopparbete.

Nu borde jag göra klart matten, som jag inte gjorde klart i morse... Sen blir det att skriva klart en engelskauppsats. Inte roliga saker med andra ord.

Ha det prima!

Elin


Snart är det dags för tävling igen

Söndag

Sitter nu och gör matteläxa.. Inte kul alls. Ganska fint väder ute idag med. Ska nog ta och åka till stallet snart, men det vore så skönt att ha matteläxan gjord innan jag åker, men jag hamnade här istället... Kunde inte låta bli.

Hörs!

Elin

Lördag

Red Hera på förmiddagen uppe på dressyrbanan. Hon kändes fin, för att bara ha blivit skrittad i tre dagar. Skrittade henne ganska länge och hon svarade inte riktigt för skänkeln som jag kanske velat. Gjorde tämpoväxlingar i trav och galopp tills det kändes bättre och gjorde sedan lite öppnor och slutor. Red ungefär i 40 minuter.

Sedan så åkte jag hem och tog med mig några schabrak som behövdes tvättas och back on track paddarna. Schabraken spolar jag med högtryck på undersidag, då får man bort allt hår och sedan tvättade jag dem för hand ute i den varma solen! På kvällen blev det myskväll med hyrfilm och popcorn med syster, mys.

Hörs!

Elin

Lycka :-)

Åkte till stallet idag och skulle titta på hur Hera såg ut i benet. Hon var lite tjock tyckte jag men mamma kunde inte se att hon rörde sig stelt eller konstigt idag och Sanna, som tittade på Hera igår, tyckte att hon såg jättefin ut! Jag tog ändå det säkra före det osäkra och gick en promenad med henne idag, men vi klättrade lite så hon skulle bli lite varm i musklerna. När jag kom tillbaka spolade jag benen på henne och upptäckte då att gallorna var helt borta! Kändes jäteskönt, vet ju att de kan bli tjocka även av att stå, så det måste ha varit anledningen till att hon var lite tjock idag.

Jag var verkligen jätteorolig att det skulle vara något, men det kan ju ha varit en liten vrickning eller liknande som orsakade stelheten.. Hon hade ett litet sår på benet också så hon har ju slagit i det.

Så imorgon kan jag alltså rida henne! Underbart :-)



Skräm mig aldrig så igen, älskade Hera

Dagen efter

Lite trött efter igår, det blev en ganska lång natt, kom hem vid halv fyra typ... Hade det mycket trevligt, hängde vid bryggan med några vänner och sedan bar det av till en fest och sedan Etage. Men jag tänkte väldigt mycket på Hera igår... Hon var nämligen fortfarande lite varm och tjock i höger fram och hon haltar inte direkt utan ser mer stel ut i benet och rör sig helt obesvärat i hagen. Så jag och Mor ska åka upp till stallet snart och titta hur det ser ut, om det inte har blivit bättre så ska vi ringa veterinären och höra om hon kan titta på henne. Hoppas hoppas att det inte är något stort.

Hörs

Elin


RSS 2.0