Återbesök

I morse var jag i stallet innan sju och släppte ut alla hästar, då jag hade morgonfodringen. Sedan fixade jag allt det vanliga, samt skrittade ut på Hera som höll sig lugn och snäll.

Vid ett-tiden så var jag och mamma tillbaka i stallet och borstade av Hera lite och lastade henne för sedan åka med henne till Mälarkliniken. Hera var jättelugn och snäll den här gången. Även när vi longerade och sprang med henne så var hon lugn som en filbunke! Senast när vi skulle longera så brallade hon jättemycket och blåste upp sig allt vad hon kunde och sedan hade en kvinna (som är uppfödare) frågat vår veterinär vad det var för hingst hon hade hållt på med tidigare under dagen... ;-P

För en månad sedan när vi var på kliniken så hade Hera en tregradig hälta i trav på sitt högra framben. Den här gången så hade hon en engradig hälta i trav på samma ben och inga reaktioner när veterinären klämde på gaffelbandet. Ultraljudet gav även det ett positivt besked. När de kollade hennes ben med ultraljud förra gången så var det ett mellanrum på två centimeter där gaffelbandet var av. Den här gången var det bara en! Det har alltså vuxit/läkt en centimeter på en månad, vilket är väldigt bra!

Upplägget framöver är alltså att fortsätta skritta henne 20 minuter om dagen, som vi har gjort nu, i en månad framåt. Sedan får vi uttöka det med fem minuter i veckan tills vi är uppe i en timme. Om allt har gått som det ska då så får jag börja sätta igång henne lite i trav. Fram till dess är det fortfarande sjukhagen som gäller.


Precis hemkommen från återbesök



Nu ska jag göra mig i ordning för utgång med käraste Linnea, Annika och Elin :-)

Ha en toppenkväll!!

Elin


Kommentarer
Postat av: Julia

Skönt med framsteg! Mälarkliniken är toppen :)

2009-07-29 @ 19:19:40
URL: http://sinkingship.blogg.se/
Postat av: Roos

Vad glad jag blir för din skull Elin :D

2009-07-29 @ 20:05:58
URL: http://litenros.blogg.se/
Postat av: Klara

Vad har hon för skada?

2009-07-30 @ 00:14:27
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Klara

Vad har hon för skada?

2009-07-30 @ 00:17:14
URL: http://klarahovstadius.blogg.se/
Postat av: Greta

Skönt att hon är på bättrings vägen :)

2009-07-30 @ 10:26:27
URL: http://tallgarden.blogg.se/
Postat av: Sigrid

Awiii, positiva nyheter!

2009-07-30 @ 12:56:34
URL: http://anderssons.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0