Inte Sveriges dag igår

Nej, det gick inte Sveriges väg igår i laghoppningen i Aachen. I första omgången så hade Sverige 5 fel med sig och den borträknade var Rolf-Göran som hade 12 fel. Vi låg som sagt på 6:e plats då och alla de som låg framför oss hade 0 fel. Men än så länge så var Sverige med i matchen. Helena var den första svenska att rida, även i andra omgången och gjorde en jättefin runta med Madick, men med ett snöpligt nedslag på näst sista hindret som var ett räcke på relaterat avstånd till en trekombination.

Men många av de andra lagen fick även de nedslag och även tidsfel, så Sverige kändes inta så långt efter. Tills det var dags för Rolf-Göran, men Quintero La Silla som jag och många svenskar hade stora förhoppningar på. Men han går in och river första hindret och det fortsätter med plockepinn resten av banan och Roffe slutar på 18 fel, varav 2 var tidsfel. Nu gällde det att de två resterande svenskarna, Peder och Henrik, rider felfritt för att Sverige ska kunna hålla sig från sistaplatsen.

Så när Peder kommer in på banan på H&M Artic Aurora Borealis sitter alla svenskar hemma och de på läktaren och håller tummarna för att det ska bli en felfri ritt. Men besvikelsen kommer tidigt, även Peder river första hindret och sedan ramlar det några bommar till längs vägen och han slutar på 12 fel. Det känns då ganska kört för Sverige när Henrik von Eckerman kommer in på Montender, bara har gjort fina rundor under laghoppningarna. Han slutar dock på åtta fel, men med en mycket fin runda. Sverige slutar då totalt på 38 fel och är då sist i andra omgången, alltså en åttonde plats.

Torsdag, Superligan omgång 2:                                      
Resultat Aachen:
1) Frankrike 0
2) Nederländerna och Tyskland  4
4) USA 5
5) Irland 21
6) Belgien 26
7) Schweiz 30
8) Sverige 38
9) Italien 13 (omg 1)
10) Storbritannien 14 (omg 1)


Henrik Von Eckerman på Montender
Foto: Roland Thunholm

Gratis webb-TV från hela CHIO Aachen här!

Kommentarer
Postat av: Tajna

Hej Elin! Supersnygg header, verkligen proffsig!

2009-07-03 @ 10:29:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0