Prylar du inte kan leva utan

En bok som jag tycker är ett måste i bokhyllan för alla hoppryttare har redan blivit en klassiker, närmligen boken HOPPLÄRA - Strömsholmsmetoden. Bara att se vilka som är författarna gör den till en intressant bok... Författarna är följande : Sylve Söderstrand, Lars Bilock, Erik Berggren, Lotta Björe, Linda Kjellberg och Mari Zetterqvist - alla är eller har varit lärare vid Strömsholm och mycket välkända i hoppsammanhang. Helena Lundström, journalist vid LRF media har sammanställt boken.


Resumé:
Strömsholmsmetoden är ett utbildningssystem som hopplärarna framgångsrikt använder sig av på Ridskolan Strömsholm. I boken beskrivs vilka krav som ställs på ryttaren, tränaren och hästen för att de ska nå framgång i hoppning. Hopphästens utbildning, hantering, träning, skötsel, och utrustningbehandlas ingående.

Här finns tips
träningsupplägg, tävlingsplanering och många olika övningar - från grundläggande till mera avancerade. En heltäckande och oumbärlig bok för alla ryttare, ridlärare, ridinstruktörer och tränare.

Det här är en bok som har allt man behöver veta om hoppning. Den innehåller många mycket roliga hoppövningar som passar alla ryttare, alla från LD nivå upp till elit kan rida dem och då endast variera höjden på hindrena så att de passar en själv.

Upplägget i boken är mycket bra gjord. De börjar från start med att gå in på hur man hittar en lämplig ponny och sedan går de in på hur det är att vara elev. Hur viktigt det är att man förstår vikten av att det bara är man själv som kan se till att man kommer framåt med sin ridning, att ingen annan kan göra det åt dig. Tränaren gör allt för att stötta dig längs vägen och se till att du väljer rätt väg, men att det är du själv som måste vara målmedveten och våga jobba hårt för att kunna komma någon vart.

Någon som är intressant att läsa om är även de olika ridstilar de tar upp i boken. De tar up amerikans och tysk ridstil, då det är de två grundstilarna som dominerar.

Sedan går de in på hur ryttarens utbildning, vad som är viktigast, som att träna mycket på grunder - sitsen mm och det visas mycket bra bilder som visar tydligt vad de syftar på. Det beskrivs även om att man ska ta hand om sin egen kropp, för vi ryttare är också idrottare!

De går även in på hästens förutsättningar och unghästens/hästens utbildning vilket jag tycker ger väldigt nyttig läsning. Även om hästens foder och användbara saker som avståndstabeller mm går att hitta i den här boken.

En sak som ger boken lite extra "krydda" är att den är fullspäckad med bra bilder (ritade av Peder Fredricsson)och bra citat från högpresterande ryttare!

Det finns nästan inget som den här boken inte har och jag rekommenderar den varmt! Den enda nackdelen är dock att den kan vara svår att få tag i, men som ni skulle få chansen att lägga vantarna på en sådan - Tveka inte! 


Kommentarer
Postat av: FREJA LINDSKOG

SVAR: Jaha, jag är 16 :)

2009-07-04 @ 12:08:43
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/
Postat av: FREJA LINDSKOG

SVAR: Ja, precis :D Dock inte längdmässigt, är 174 så det är i längsta laget på Tuffe som är 146 :P Men jag tänkte rida och tävla honom så länge han tycker det är kul/håller för det, sen är det slut på ponnytiden för mig :)

2009-07-04 @ 17:44:23
URL: http://frejalindskog.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0