Sammanfattning av Nations cup från igår

Sverige inledde med mycket fina rundor i första omgången. Helena Lundbäck på Madick gjorde en snygg runda på 4 fel. Likaså gjorde Svante Johansson på Saint Amor. Sveriges tredje ryttare att rida var den unge ryttaren Alexander Zetterman på hästen Isaac som tidigare reds av Alexanders pappa Royne. Trots den stora pressen från hemmapubliken red Alexander felfri runda på hinder med ett irriterande tidsfel.

Sveriges sista ryttare var Rolf-Göran Bengtsson. Han skulle ha ridit med sin första häst Ninja La Silla men Ninja trampade på en spik på framhoppningen och han då blev då tvungen att rida sin andra häst Kiara La Silla, vilket han gjorde med bravur. En jättesnygg runda som slutade på 4 fel även där och Sverige låg då på delad andraplats inför andra omgången med sammanlagt 9 fel.

Andra omgången blev mycket spännande. Både Helena och Svante red felfritt. Alexander fortsatte att rida snyggt men fick tyvärr ett nedslag och även denna gång ett tidsfel. Men de andra länderna hade även de plockat på sin några fel och Sverige hade nu chansen att komma till omhoppning tillsammans med Irland som låg på samma poäng som Sverige. Det gällde alltså för Rolf Göran att rida felfritt för att det skulle gå vägen.

Tyvärr så rev Rolf Göran räcket efter vattengraven och fick ett tidsfel vilket gjorde att en förstaplats var utom synhåll för Sverige. Men vi knep en andraplats vilket verkligen inte är fy skam, tvärtom, det är verkligen bra gjort av Sverige, speciellt med tanke på omständigheterna! Verkligen roligt, grattis Sverige!


Från vänster; Svante Johansson på Saint Amor, Alexander Zetterman på Isaac, en lycklig landslagsledare Maria Gretser, Rolf Göran Bengtsson på Kiara La Silla och Helena Lundbäck

Resultatet hittar du här!


                                                                   
                          

















Sverige gick nu alltså upp en plats och ligger då på sjunde plats!

                                        


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0