Clinic med Arnold Assarsson

Var som sagt på clinic och hingstvisning igår tillsammans med mamma. Det var en otroligt insprirerande clinic, som inleddes med en hingstvisning av Askö stuteris fina hingstar. De visade Contant Q, Bravour, Acacio och Fighting Alpha som visades av Arnold, Louise Haaga och Elin Jansson. Samtliga hingstar var mycket ridbara, fina i psyket och hoppade väldigt fint!

Sedan hade Arnold och Elin en clinic där Arnold red en hingst som inte var godkänd (kommer tyvärr inte ihåg namnet) för att den inte hoppade tillräckligt bra, något som vi i publiken och Arnold hade lite svårt att förstå. Elin red ett sto (e.Jeapordy) som var till salu och hoppade väldigt trevligt och som Arnold rekomenderade till sina elever då hon var en lugn häst i psyket och hoppade väldigt runt och fint.


En liten film från clinicen, filmad med mobil.

Clinicen gick ut på att prata om vad man ska tänka på när man ska köpa häst. De kom med goda råd om att man ska göra det enkelt för sig på det sättet att man går till en erfaren gärna rekommenderad försäljare där man har chans att lämna tillbaka hästen om det inte skulle fungera. Han menade att det är omöjligt att under en timmes provridning veta om det är hästen som man vill behålla i 10 år framöver.

Han pratade också om att det är så många som inte gör en ordenlig besiktning av hästen. Han tycker att man ska röntga hela hästen och se till att veterinären är seriös, någon som man litar på. Det är allt för många som inte röntgar för att de är rädda för vad de ska hitta i hästen. Arnold tycker inte att det är farligt om hästen skulle ha någon lös benbit osv. Det finns många högpresterande hästar som har många "fel". Men det är nödvändigt att veta om alla hästens fel och sedan göra bedömningen för om de är några som kan komma att påverka hästen i framtiden.

Efter clinicen så bjöd de på varmkorv med bröd och så fick man gå in och hälsa på de fina hingstarna som stod uppstallade i ett litet stall. En otroligt inspirerande clinic, som givetvis bjöd på mycket bra information och humor. :)


Arnold var givetvis utklädd till påskkärring ;)


Fina Bravour med sina små "djävulshorn" i pannan. Dock är han världens snällaste


Contant tyckte om att få lite uppmärksamhet


I stallet fanns också Arnold på plats och svarade på frågor

Kommentarer
Postat av: Sigrid

Roligt att få en liten recension ;-)

2010-04-04 @ 09:18:11
URL: http://sosigog.blogg.se/
Postat av: Tajna

Vilken söt påskkärring ;)

Kul att läsa och se från clinicen!

2010-04-04 @ 16:17:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0