Envisa tjejer...

Har kommit hem från stallet för en stund sedan. Idag så började jag med att skritta ut på Hera, som jag oftast gör innan vi går in i ridhuset. Men jag märkte redan då att hon var ganska på tårna... På ett ställe så bestämde hon sig för att där ville hon inte gå och började backa, småresa sig mm. När hon hållit på en stund så bestämde jag mig för att hoppa av. Vill inte ramla av, speciellt inte när jag är ensam.

Så jag ledde henne där och sa till henne på skarpen så fort hon gick åt något håll som inte jag sagt åt henne att göra. Hon skulle lyssna på mig hela tiden. Stannade jag, så skulle hon stanna, och det på samma gång. Backade jag, skulle hon backa, även det skulle hon göra så fort jag gjorde det, annars så petade jag med spöt på bringan.

När jag tyckte att hon lyssnade bra igen, gick jag runt igen, så att vi kom tillbaka till det stället där hon dummade sig innan och på det stället stannade jag flera gånger för att göra mig säker på att det fortfarande var jag som bestämde och att hon var lyhörd. Det var hon. Så efter det hoppade jag upp igen och gick än en gång till det stället, precis på samma sätt som vi gjort innnan. Dock gjorde jag halter lite då och då för att hon skulle vara vaken och lyssna på bara mig. Då gick hon, hur lugnt och fint som helst förbi det där stället och hon fick långa tyglar och beröm. Haha, vi är verkligen envisa båda två! ;) Men den här gången (och för det mesta) vann jag, vilket jag tycker känns viktigt.

Väl inne i ridhuset så var hon pigg och glad, men inga dumheter så långt ögat kunde nå. Travade på som innan med mycket övergångar och ställning i halsen i båda varven. Hade ju mina nya långa chaps idag också! Gillar dem skarpt! De är verkligen varma och bekväma att rida i och inte minst att ha på sig i stallet. De har helt klart snabbt blivit mina favoriter. :)

Innan jag släppte ut min fina i hagen så åkte strykkapporna på och de nya bootsen, som jag tycker satt som en smäck.

Nu ska jag fika lite och vid lunch så kommer min kompis Linnea och hämtar upp mig, för att sedan åka till hennes fina hästar och bara ha det trevligt! :)

Hörs!


Kommentarer
Postat av: Sigrid

Bra att du tyckte chapsen var sköna!

Helt beroendeframkallade, vänta och se... ;-)

2010-02-11 @ 09:52:47
URL: http://sosigog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0