Onsdag

Fick lite sovmorgon idag, närmare sagt en timme! Riktigt skönt, även om jag kände mig trött i morse. Gav hästarna i stallet mat och mockade och fixade innan jag red Hera i ridhuset. Ingen galopp idag alltså utan skrittade och travade bara. Hon gick riktigt fint och jag red mycket utan stigbyglar. Men, sen kom en man in i ridhuset (utan att knacka...) och Hera hoppade till ordentligt.

Sedan började han longera ponnyn han hade med sig och Hera blev heltossig och jobbig. Det är som att hon har kommit på att hon kan bralla och vara allmänt okontaktbar när det kommer in hästar i ridhuset och jag har blivit så passiv nu när hon varit skadad, vilket hon givetvis utnyttjar. Hon slutade i alla fall och jag kunde skritta lugnt en längre tid. Tills mannen med ponnyn försökte få ponnyn att fatta galopp, vilket kanske inte var sådär jättelyckat, så blev Hera knäpp igen och brallade.

Usch, vad har det hänt med mig under den här konvalecensen? Jag har blivit så himla passiv och mycket mesigare istället för att säga till henne ordentligt. Antar att det beror lite på att jag ramlade av i höstas och att jag är så rädd att hon ska skada sig igen att jag liksom bara sitter stilla och "ber" henne att sluta. Jag måste komma på en plan helt enkelt...

Vi hörs!Kommentarer
Postat av: Linnea - Hästar, Foto, Vardag m.m.

Det är ju bättre om du säger till henne en gång ordentligt än att du sitter & mesar, då lär hon aldrig sluta! :)

2010-02-24 @ 16:25:36
URL: http://linneabrandt.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0