Träning för Louise Haaga

Ledsen för dålig uppdatering, men kom hem jättesent igår och har varit i stallet länge idag.

Igår var det alltså träning för Louise på Jälla. Vi skulle, mycket passande, hoppa bana! Vi började med att hoppa fram på en volt på ett litet räcke. Vi skulle känna att hästarna kunde komma tillbaka ordentligt både före och efter hindret så att man vet att bromsen fungerar.

Sedan så skulle vi rida ett "doglegg" där vi började med att komme i höger varv, ur sväng på en oxer och sedan hoppa ut på ett smalhinder i höger varv igen. Det vi skulle tänka på var att verkligen ta ut vägarna ordentligt och tänka lite öppna i svängen mot smalhindret.

Efter det så var det dags att hoppa ett räcke med relaterat avstånd till en trekombination som bestod av två räcken och med en oxer som utsprång.  I början när det var lite lägre så blev det lite långt till kombinationen så det blev lite framåtläge, när de höjde insprånget i kombinationen däremot så blev det trångt, så då fick vi sitta tillbaka ordentligt. Det jag skulle tänka på var att hålla en bra galopp in, utan att låta henne bli för lång och att hålla om ordentligt för att hon ska orka i kombinationen.

Sedan var det dags för bana!  banan vi hoppade kan ni se på min lilla hemmasnickrade banskiss nedan. 3:an/7:an är alltså smalhindret, 4:an ett räcke med vattenmatta, 5:an en oxer med mur i och 6a och b var plank.


Hera var jätteduktig, det jag får tänka på är att ha en ordentlig galopp i henne, speciellt för att hon inte är så stark ännu att hon kan gå i det "ultimata" tempot. Men en bra galopp är alltid viktigt att ha, vilket är vanligt att man kanske mesar lite med när man rider inomhus. Sammanfattningsvis en jättebra och rolig träning som var perfekt öfr mig och Hera som ska tävla på Jälla på lördag :)

Ha det b(h)äst

Elin & Hera



Vi innan träningen

Kommentarer
Postat av: Josefine Sohlman

Tyckte du Louise var bra och träna för? Själv var jag hemma hos henne med våran Stockholms-satsning och red två pass, och tyckte hon var ganska bra :)

2009-04-23 @ 09:08:25
URL: http://ryttarens.blogg.se/
Postat av: Elin svarar...

Ja, hon var bra tycker jag :)

2009-04-23 @ 18:01:10
URL: http://fornbrandt.webblogg.se/
Postat av: Cajsa

vad snyggt med bruna baryard stövlar dem var ju nästan finare än dem svarta

2009-04-30 @ 18:23:54
URL: http://cajsalinnea.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0